Vorige
Onderhandelingsvaardigheden

Prijs: € 1100,- (excl. BTW)

Via KMO-portefeuille tot 30% korting

30% korting voor publieke sector en social profit

2 dagen opleiding

Opleiding op maat aanvragen

Onderhandelingsvaardigheden

Na deze opleiding sta je sterker in jouw schoenen bij onderhandelingen

Deel deze opleiding

Opleidingen in onderhandelingsvaardigheden worden wel eens de snelst terugverdiende investeringen genoemd die er zijn. Iedereen staat wel eens tegenover moeilijke onderhandelingen waar je met klamme handjes naartoe gaat. Of het met de vakbondsafvaardiging, een moeilijke klant of een veeleisende manager is, met deze opleiding krijg je concrete instrumenten waarmee je meteen aan de slag kan. De meerwaarde voor jezelf en jouw organisatie is enorm.

Vanuit een rijke ervaring in onderhandelingen, herstructureringen en veranderingstrajecten deelt Yves Plees zijn knowhow over hoe je onderhandelingen het best aanpakt. Wat is de beste strategie, hoe organiseer je een onderhandelingsproces, wat is de meest aangewezen onderhandelingsstrategie en hoe beheers je jouw emoties?

Na deze opleiding:

  • Is jouw kennis over onderhandelingsvaardigheden en -strategieën stevig aangescherpt
  • Heb je een concreet stappenplan om nieuwe onderhandelingen vol vertrouwen aan te gaan
  • Haal je het onderste uit de kan bij onderhandelingen, met respect voor de tegenpartij

Inhoud

Zie het systeem

Ontdek hoe je een situatie moet leren interpreteren, welke krachten meespelen en met welke basisprincipes van iedere onderhandeling je rekening moet houden.

Gebruik de juiste lens, kies de juiste discussie

We bepalen wat de echte inzet van de onderhandeling moet zijn en waar oplossingen mogelijk zijn.

Ga de uitdaging aan

Elke onderhandeling is anders en vereist een eigen aanpak. We bekijken welke strategische opties je hebt en wanneer je welke optie het best kiest.

Beheer het proces

We leren je hoe je onderhandelingen controleert en hoe je de situatie naar jouw hand kan zetten nog voor het eerste woord gezegd wordt.

Duw op de juiste knoppen

Wat zorgt ervoor dat mensen overtuigd raken? Welke instrumenten kan je hiervoor inzetten? Op welke knoppen kan je duwen om de hoofden en harten in de juiste richting te krijgen?

Keep cool

Iedereen is het er over eens dat kalmte een belangrijke meerwaarde is in moeilijke gesprekken. De kalmte bewaren tijdens onderhandelingen is echter niet altijd eenvoudig. Wat kan je doen om het hoofd koel te houden?

Akkoord?

Eigenlijk zijn we niet geïnteresseerd in een akkoord, maar in commitment. Een akkoord dat niet gehonoreerd wordt, is immers een lege doos. Hoe zorg je voor commitment? Ontdek de kers op de taart in deze opleiding.

Al deze elementen lichten we toe via praktische voorbeelden. Je krijgt een syllabus met veel tips en tricks, verwijzingen naar referentiewerken en goede online tools om je verder te helpen. Tijdens deze opleiding werk je ook concreet aan jouw eigen uitdagingen. Na 2 opleidingsdagen vertrek je met een plan van aanpak voor jouw eerstvolgende onderhandeling.

Waar en wanneer

Er zijn geen sessies meer ingepland. Maar, je kan deze opleiding op maat aanvragen.

Opleiding op maat aanvragen

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor elke medewerker die onderhandelingen voert binnen of buiten de organisatie.

Docenten

Prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1100,- (excl. BTW)
Kortingen
Kmo-portefeuille

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be. Registratienummer Acerta Consult: DV.O105287

Korting publieke sector – social profit

Ben je werkzaam in de publieke sector of de social profit? Dan geniet je 30 % korting op deze opleiding. Duid je sector aan bij inschrijving en de korting wordt verrekend op je factuur.

Gerelateerde opleidingen