Sociaal verzekeringsfonds starters

Snel schakelen en meteen op kruissnelheid komen … daar helpen we jou als starter graag mee.
Is je zaak al ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (ondernemingsnummer aangevraagd), en moet jij nog je aansluiting regelen bij een sociaal verzekeringsfonds? Dat doe je snel en eenvoudig via deze weg.

Wil je je aansluiting samen regelen met de opstart van je onderneming (aanvraag ondernemingsnummer en btw), dan helpen we je hier verder. 

Ook wanneer je in een bestaande vennootschap stapt, als helper in een eenmanszaak begint of meewerkende echtgeno(o)t(e) wordt in de eenmanszaak van je partner, moet je aansluiten bij het sociaal verzekeringsfonds. Dat doe je bij Acerta digitaal in een handomdraai.

 

Je partner in ondernemen

Als zelfstandige sluit je aan bij een sociaal verzekeringsfonds dat je sociale zekerheid regelt. Zo geniet je sociale bescherming – een hele geruststelling als er iets tegenzit. De aansluiting is verplicht, je keuze van sociaal verzekeringsfonds is vrij. Wil je een partner aan je zijde die je werk uit handen neemt, je informeert en adviseert over wat voor je bedrijf en in je sector belangrijk is? Dan zit je zeker goed bij Acerta. Bovendien: naast een maximale ondersteuning op startersmaat, geniet je bij ons de laagste werkingskosten uit de sector: 3,05%.

Tip: zorg ervoor dat je voor je start bent aangesloten! Anders loop je het risico op boetes van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen.

Er zijn zeven scenario’s mogelijk voor je aansluiting – afhankelijk van je sociaal statuut en je ondernemingsvorm. Klik en Acerta zorgt ervoor.

Aansluiten als zelfstandige met een eenmanszaak

Als zelfstandige moet je ten laatste op je startdag je aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds regelen. Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd. Je ontvangt elk kwartaal een afrekening van de sociale bijdrage die je moet betalen.

Aansluiten als zelfstandige in een nieuwe vennootschap

Als zaakvoerder, bestuurder of werkende vennoot van een vennootschap moet je ten laatste op je startdag je aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds regelen. Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd. Je ontvangt elk kwartaal een afrekening van de sociale bijdrage die je moet betalen.

Je vennootschap aansluiten

Vennootschappen met rechtspersoonlijkheid moeten verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. En dat ten laatste drie maanden nadat de oprichtingsakte is neergelegd. Je betaalt een jaarlijkse vennootschapsbijdrage om de sociale zekerheid van alle zelfstandigen te financieren. Vzw’s, feitelijke verenigingen en vennootschappen die niet onderworpen zijn aan de vennootschapsbelasting of belasting niet-inwoners ontsnappen aan deze bijdrage.

Jezelf en je vennootschap aansluiten

Als zaakvoerder, bestuurder of werkende vennoot van een vennootschap moet je voor je start  je aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds regelen. Richt je een vennootschap op? Dan sta je voor een dubbele aansluiting: jezelf als natuurlijke persoon en je vennootschap als rechtspersoon.

Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd. Je ontvangt elk kwartaal een afrekening van de sociale bijdrage die je moet betalen. En één keer per jaar de afrekening voor de vennootschapsbijdrage.

Aansluiten als zelfstandige in een bestaande vennootschap

Stap je als mandataris in een bestaande vennootschap? Dan moet je ten laatste voor je start zijn aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds. Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd.

Aansluiten als helper in een eenmanszaak

Start je als helper in een eenmanszaak? Dan moet je voor je start zijn aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds. Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd. Je ontvangt elk kwartaal een afrekening van de sociale bijdrage die je moet betalen.

Aansluiten als meewerkende partner in een eenmanszaak

Start je als meewerkende echtgenoot (m/v) in een eenmanszaak? Dan moet je voor je start zijn aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds. Kies je voor Acerta sociaal verzekeringsfonds? Dan ben je wettelijk in orde én beschermd. Je ontvangt elk kwartaal een afrekening van de sociale bijdrage die je moet betalen.

Waarom Acerta-klant worden?

Met Acerta kijk je zorgeloos vooruit.

  • alles wat je nodig hebt – onder één dak
  • altijd bereikbaar: online, telefonisch en op kantoor
  • een marktleider en topexpert als partner
  • laagste werkingskosten sociaal verzekeringsfonds van het land.
  • je coach bij de start, en daarna – je hele loopbaan lang
Start nu je zaak met Acerta

Ook welkom op kantoor!

Regel je alles liever op kantoor? Acerta staat klaar om je opstartformaliteiten in orde te brengen. Kom niet onvoorbereid: vraag je gepersonaliseerd stappenplan aan en ontdek alvast wat je nodig zal hebben. Zo vermijd je heen- en weergeloop.