Schenk je medewerkers extra koopkracht met de consumptiecheque

Schenk je medewerkers extra koopkracht met de consumptiecheque

De consumptiecheque is een sociale en economische maatregel van de Belgische overheid om extra koopkracht aan je medewerkers te geven. Deze cheques kunnen ze besteden in de sectoren die het hardst getroffen zijn door de gezondheidscrisis. Dit met een maximum bedrag van 300 euro.

Fiscaal aantrekkelijk

100% vrijgesteld van belasting en sociale bijdragen en aftrekbaar voor de werkgever

Beloon medewerkers

Tot 300 euro extra koopkracht voor je medewerkers

Steun horeca, kleinhandel, cultuur en sport

Help de zwaarst getroffen sectoren bij heropstart

Hoe pak je dat praktisch aan?

Alvorens je een consumptiecheque kan uitkeren, moet je dit vastleggen in een juridisch kader. Controleer of er al een sectoraal akkoord bestaat. Zo ja, dan kan je zonder problemen cheques uitkeren aan je medewerkers. Nog geen sectoraal akkoord? Lees even verder. 

Heb je een ondernemingsraad? Dan kan je dit via een cao vastleggen. Neem contact op met onze juridische consultants om een cao op te maken. Prijs: vanaf € 250 excl. btw – prijs op maat, kan via abonnement juridisch advies.

Geen ondernemingsraad of cao? Regel het dan via een individuele bijlage aan de arbeidsovereenkomstDoe-het-zelf aan de hand van het modeldocument dat je kan downloaden tegen € 75  excl. btw. Of besteed het uit en bel even met onze juridische consultants. Zij bezorgen je een ingevulde overeenkomst op maat van je bedrijf. Prijs: € 150 excl. btw, kan via abonnement juridisch advies.    

Koop modeldocument Contacteer consultant

Koop nu je cheques

Via je dossierbeheerder

Vraag je consumptiecheques aan. 

Bij een lokale leverancier

Je kan consumptiecheques ook aankopen bij een lokale leverancier, denk aan het café bij de kerk of het restaurant achter de hoek. 

Steden en gemeenten

Enkele steden en gemeenten zouden een platform hebben opgezet waar je de cheques online kan aanvragen. Check of zulke initiatieven ook bij jou in de buurt aanwezig zijn.