Geef je medewerkers een coronapremie met de consumptiecheque

Geef je medewerkers een coronapremie met de consumptiecheque

De coronapremie is een bijkomende premie die je, als koopkrachtverhoging, kan toekennen wanneer je onderneming tijdens de coronacrisis goede resultaten behaald heeft. De coronapremie bedraagt maximum 500 euro en moet worden toegekend onder de vorm van consumptiecheques. Je kan deze toekennen tot en met 31 december 2021
Je medewerkers kunnen deze cheques tot en met 31 december 2022 besteden in:

  • de horeca 
  • kleinhandelszaken (met uitzondering van online aankopen) 
  • wellnesscentra, bioscopen en voor culturele activiteiten 
  • bowlingzalen, zwembaden en fitnesscentra en in sportverenigingen 
  • schoonheidssalons, niet-medische pedicurezaken, nagelsalons, massagesalons, kapperszaken en barbiers, tatoeage- en piercingsalons en rijscholen. 

Fiscaal aantrekkelijk

100% vrijgesteld van belasting en sociale bijdragen en aftrekbaar voor de werkgever

Beloon medewerkers

Tot 500 euro extra koopkracht voor je medewerkers

Bijzondere RSZ-bijdrage

Een bijzondere RSZ-bijdrage van 16,5%

Hoe pak je dat praktisch aan?

Alvorens je een consumptiecheque kan uitkeren, moet je dit vastleggen in een juridisch kader. Controleer of er al een sectoraal akkoord bestaat dat de modaliteiten van de coronapremie vastlegt. Zo ja, dan kan je zonder problemen cheques uitkeren aan je medewerkers. Nog geen sectoraal akkoord? Dan raden we je aan je sectorale onderhandelingen af te wachten. Nadien kan je dan aan de slag. 

Heb je een syndicale delegatie? Dan kan je dit via een cao vastleggen. Neem contact op met onze juridische consultants om een cao op te maken. Prijs: vanaf € 250 excl. btw – prijs op maat, kan via abonnement juridisch advies.

Geen syndicale delegatie of cao? Regel het dan via een individuele bijlage aan de arbeidsovereenkomstDoe-het-zelf aan de hand van het modeldocument dat je kan downloaden tegen € 75 excl. btw. Of besteed het uit en bel even met onze juridische consultants. Zij bezorgen je een ingevulde overeenkomst op maat van je bedrijf. Prijs: € 150 excl. btw, kan via abonnement juridisch advies.    

Sinds 1 januari 2022 kunnen geen consumptiecheques meer worden toegekend.

De laatste stand van zaken rond dit topic vind je in onze FAQ