Personeel aanwerven

Je bedrijf groeit en dat betekent meer werk op de plank. Spannend is dat, personeel aanwerven. Maar ook een hele uitdaging om het juiste talent te vinden én te overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen – zeker omdat talent schaars is. In je zoektocht wil je zo snel en efficiënt mogelijk de juiste mensen vinden die passen bij je bedrijfscultuur. Goed nieuws: Acerta heeft onklopbare ervaring in de rekrutering en selectie van alle mogelijke profielen. Je verzilvert de voordelen van het brede netwerk waaruit we rekruteren, en de wetenschappelijk onderbouwde tools om kandidaten te screenen – zowel inhoudelijk als qua persoonlijkheid.

De specialisten van Acerta ondersteunen je met een brede waaier diensten. Bovendien kies je zelf welke onderdelen van het selectie- en rekruteringsproces je aan ons uitbesteedt: van a tot z óf in cocreatie. Dan nemen wij bijvoorbeeld de zoektocht op ons, terwijl jij de inhoudelijke kennis van de kandidaat beoordeelt. Zo bundelen we jouw en onze sterktes tot een maatwerkaanpak. En betaal je alleen voor die stappen in het proces die je aan ons toevertrouwt. 

Medewerkers aanwerven betekent ook administratieve formaliteiten vervullen (arbeidsovereenkomst, Dimona-aangifte enzovoort) en payrollbeslissingen nemen. We helpen we je indien gewenst met  een motiverend loon te bepalen, eventuele kortingen te verzilveren enzovoort.

In Trefzeker, de sociaaljuridische online databank van Acerta vind je arbeidsovereenkomsten, een arbeidsreglement, simuleer je een jaarloonkost,  bekijk je van welke tewerkstellingsmaatregelen je kunt genieten en welk barema je moet toepassen.

Functieprofiel bepalen

Nog voor de eerste letter van je vacature op papier staat, bepalen we mee de functie-inhoud en het bijpassende profiel. We vertrekken van de vereiste competenties, ervaring en persoonlijkheid. En houden evengoed rekening met je bedrijfsactiviteit en -structuur als met de realiteit van de arbeidsmarkt.

Acerta werkte een wetenschappelijk onderbouwde methode uit om functies in te delen, het Functie-DNA©. Die definieert ook de toegevoegde waarde van medewerkers in een specifieke functie, wat een belangrijk element is bij het bepalen van het basisloon. Omdat je bedrijf, de arbeidsmarkt en functies voortdurend evolueren, kies je het best voor een dynamische functieclassificatie. Ook daarvoor reken je op de dienstverlening van Acerta.

Succesvolle vacatures

Profielvereisten in kaart gebracht? Dan gieten we ze in een wervende vacaturetekst die de juiste kandidaten aanspreekt. We doen de functie helder uit de doeken, en zetten je bedrijfs-DNA in de verf door al je troeven uit te spelen – of je nu een eenmanszaak, kmo of multinational bent. We verspreiden je vacature via rekruteringskanalen die de juiste doelgroep bereiken, met oog voor je budget. We boren daarvoor onze eigen middelen aan en werken nauw samen met partners in alle kanalen. Dankzij Search Engine Optimization (SEO) vergroten we ook de vindbaarheid van je vacature op het internet.

Cv-databanken doorploegen

Voor veel vacatures is het aangewezen om actief sollicitanten op te sporen. Via een functieanalyse brengen we je ideale kandidaat in kaart. Daarna pluizen we cv-databanken uit om je witte raaf te spotten. We graven in onze eigen databank met bijna 300 000 profielen, en in databases zoals Monster, Stepstone, Vacature en Jobat. We gaan ook actief en gericht op zoek in het LinkedIn-netwerk.

Kandidaten direct benaderen

Op eigen houtje zoeken naar een dun gezaaid profiel, kost veel tijd en energie. Acerta neemt het graag van je over. We benaderen potentiële kandidaten via direct search: een rechtstreekse zoektocht in bedrijven met medewerkers die over specifieke kennis en competenties beschikken. Je ontvangt een gedetailleerd rapport, waarna we kandidaten discreet benaderen. We interviewen de geïnteresseerde personen en bezorgen je hun cv en motivatiebrief, samen met onze bevindingen.

Kandidaten evalueren

Acerta combineert verschillende methodes op maat van je vacature om een of meer kandidaten te beoordelen. Via onze assessment centers ontdekken we hun troeven en werkpunten, ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden, motivatie en persoonlijkheid. Zowel jij als de kandidaat ontvangen uitgebreide en mensgerichte feedback. Je winst? Een medewerker die past bij de functie, gemotiveerd is en uitstekend zal presteren in jouw bedrijf. We lichten hieronder enkele selectietechnieken bondig toe.

Cv-screening en telefonisch interview

Onze rekruteringsexpert beoordeelt cv’s op basis van vooraf besproken criteria. We polsen bij potentiële kandidaten telefonisch naar loopbaankeuzes en motivatie, ambities en loonverwachtingen. Daarna ontvang je een rapport met onze bevindingen, inclusief de cv’s en motivatiebrieven.

Gedragsgericht interview

Onze rekruteringsspecialist neemt een diepte-interview af om de persoonlijkheid van de kandidaat te doorgronden en uit te zoeken hoe hij zich wil ontwikkelen. We lichten ook je bedrijf en de vacature toe.

Referenties

Onze recruiters vragen referenties op om een genuanceerd beeld van de kandidaat te krijgen, waarna je een schriftelijk verslag van de referentiename ontvangt.

Psychotechnische testen

Acerta gebruikt psychotechnische testen van gerenommeerde ontwikkelaars. Zo krijg je inzicht in competenties die niet naar boven komen tijdens gewone selectiegesprekken. We stemmen de testen vanzelfsprekend af op je vacature. Daarbij meten we onder andere het logisch redeneervermogen, planningsvaardigheden en nauwkeurigheid in relatie tot werktempo.

Talent analyseren

Het talent van morgen kies je niet alleen op basis van wat iemand kan en kent, maar ook op basis van wie iemand is en wat hij wil. We wenden daarvoor een specifieke methode aan: de Talent Motivatie Analyse, kortweg TMA. Uniek is dat je via TMA een objectieve, opbouwende en diepgaande analyse van drijfveren en persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat krijgt. Zo verzoenen we het competentie-denken (wat moet iemand kunnen?) met het talent-denken (wat willen en kunnen medewerkers?). Want als langs beide kanten de verwachtingen worden ingelost, is de kans op een perfecte match veel groter.

Voorts peilen we via psychotechnische proeven naar het ontwikkelingspotentieel van capaciteiten. En voeren we simulatie-oefeningen uit zoals herkenbare businesscases en gespreksoefeningen. Kortom, we combineren verschillende methodieken op maat van de functie en je bedrijf – naadloos verweven tot één geheel door een ervaren en geaccrediteerde assessor.

Eigen talent ontginnen

Soms hoef je nieuwe medewerkers niet ver te zoeken. Wie weet heb je onontgonnen talent in huis dat in aanmerking komt voor de vacature. Onze experts inventariseren de competenties van je eigen medewerkers en kijken daarbij ook naar ontwikkelpotentieel en drijfveren. Zo benut je optimaal het menselijk kapitaal dat al aanwezig is, vóór je investeert in het aanwerven van personeel in een krappe arbeidsmarkt.

Talent terugwinnen

Oude liefde roest niet. Dat geldt ook in bedrijven en organisaties, want een op twee ex-medewerkers staat ervoor open om terug te keren naar zijn vroegere werkgever. Heb je indertijd met spijt afscheid genomen van een medewerker? Dan zoeken wij als neutrale partner uit of hij/zij bereid is om opnieuw bij jou aan de slag te gaan. Boomerang-recruitment, heet zoiets. Tijdens een gesprek met je ex-medewerker zoomen we ook in op de reden(en) waarom hij je organisatie vaarwel zei. Zo kom je te weten of er iets schort aan je retentiebeleid, en hoe je beter kunt tegemoetkomen aan de verwachtingen van je medewerkers.

Loonbenchmark uitvoeren

Via een loonbenchmark bepaal je op objectieve wijze een marktconform salaris voor je nieuwe medewerker. Acerta heeft daarvoor een handige webapplicatie, de SalaryBenchmark, waarmee je snel en eenvoudig een realistisch loon berekent. Ook voor een individuele loonbenchmark ben je bij ons aan het juiste adres.

Kandidaat aanwerven

Klaar om een kandidaat te verwelkomen? Dan zorgen wij voor een vlotte afwikkeling van de noodzakelijke papiermolen. De belangrijkste formaliteit is een tijdige en correcte Dimona-aangifte. Daarmee breng je de RSZ en andere overheidsinstanties op de hoogte van wie er in dienst treedt. Het mooiste nieuws? Als je al klant bent van Acerta, verwerken we de Dimona-aangifte gratis!

Onboarding

Je wil nieuwe medewerkers een vliegende start geven en zorgen voor een soepele integratie in je organisatie. De meeste bedrijven handelen de praktische zaken goed af. Denk aan de toekenning van een werkplek, parkeerplaats of laptop.

Maar onboarding gaat veel verder. Het traject loopt vanaf de contractondertekening tot drie maanden na de indiensttreding. De doelstelling? Je medewerkers wegwijs maken in je bedrijf en ze alles aanreiken wat ze nodig hebben. Zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot competente, bevlogen en betrokken medewerkers.