Personeel aanwerven

Personeel aanwerven is een hele uitdaging in deze tijden van arbeidskrapte. Je wil het juiste talent vinden én overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen. Hoe pak je dat aan? Goed nieuws: de specialisten van Acerta staan voor je klaar met een brede waaier diensten. Van het uitschrijven van een vacature tot de onboarding van je nieuwe werknemer.

Traditioneel ondersteunen we het volledige proces van rekrutering van a tot z waarbij we alles uit handen nemen. Maar wanneer je zelf expertise in huis hebt en enkel beroep wil doen op Acerta voor het zoeken van CV’s, het telefonisch benaderen van kandidaten of het opstellen van een loonvoorstel of een arbeidscontract, nemen wij even graag alleen dat onderdeel van je over. Uiteraard betaal je alleen voor die stappen in het proces die je aan ons toevertrouwt. 

Vacatures uitschrijven

Nog voor de eerste letter van je vacature op papier staat, bepalen we mee de functie-inhoud en het profiel van je kandidaat. We vertrekken van de vereiste competenties, ervaring en persoonlijkheid. En houden evengoed rekening met je bedrijfsactiviteit en -structuur als met de realiteit van de arbeidsmarkt.

We schrijven een wervende vacaturetekst die de juiste kandidaten aanspreekt, in het oog springt en hoog scoort in zoekresultaten (SEO-proof). Die verspreiden we via gepaste rekruteringskanalen, met oog voor je budget.

Kandidaten vinden

Acerta beschikt over een heel breed netwerk om uit te rekruteren. Naast een eigen databank met bijna 300 000 mogelijke kandidaten, hebben we ook toegang tot toonaangevende cv-databases en netwerken. Als jouw witte raaf bestaat, dan weten we hem te vinden. Als je dat wenst, nemen we ook de eerste contacten van jou over en we denken outside the box.

Misschien heb je talent in huis dat in aanmerking komt voor je vacature? Onze experts inventariseren de competenties van je eigen medewerkers en kijken daarbij ook naar ontwikkelpotentieel en drijfveren. Zo benut je optimaal het menselijk kapitaal dat al bij jou rondloopt.

Ooit al gehoord van Boomerang recruitment of het terug aanwerven van ex-medewerkers? Wist je dat één op twee ex-medewerkers er voor open staat om terug te keren naar zijn vroegere werkgever. Dus heb je indertijd met spijt afscheid genomen van een medewerker? Dan zoeken wij als neutrale partner uit of hij/zij bereid is om opnieuw bij jou aan de slag te gaan.

Boomerang recruitment

Sinds het opstarten van je organisatie heb je misschien ook al eens afscheid moeten nemen van een aantal werknemers. Om diverse redenen dienden paden, al dan niet vrijwillig, te scheiden. Die werknemers, jouw ex-werknemers, stellen op vandaag hun talenten ten dienste van een andere organisatie. Op vandaag of in de toekomst word je mogelijks geconfronteerd met de nood aan het specifieke talent en skills die die personen bezaten. Wist je dat 1 op 2 van hen er voor kan openstaan om terug te keren?

Selectie en screening

Selectie en screening van jouw kandidaat doen we zowel inhoudelijk als qua persoonlijkheid. Daarbij kijken we niet alleen naar wat iemand kan, maar ook naar zijn potentieel. Onze experten zijn hierop getraind en beschikken over wetenschappelijk onderbouwde tools. We combineren daarbij verschillende methodes op maat van je vacature: 

  • Cv-screening en telefonisch interview
  • Gedragsgericht interview
  • Referenties
  • Psychotechnische testen
  • Assessment centers
  • Talentscreening met Talent Motivatie Analyse (TMA)

Aantrekkelijk loonvoorstel

Via een loonbenchmark bepaal je op objectieve wijze een marktconform salaris voor je nieuwe medewerker.

Acerta heeft daarvoor een handige webapplicatie, de SalaryBenchmark, waarmee je snel en eenvoudig een realistisch loon berekent. Ook voor een individuele loonbenchmark of loonadvies ben je bij ons aan het juiste adres.

Waterdicht arbeidscontract

Welk contract stel je je ideale kandidaat voor? Een contract van bepaalde of onbepaalde duur? Gaat het om een vervangingscontract of om een overeenkomsten voor voltijdse of deeltijdse arbeid? Moet je een scholingsbeding voorzien of een niet-concurrentiebeding? Als payrollklant heb je via Acerta Connect toegang tot modeldocumenten waarin de gegevens van je medewerkers al zijn ingevuld.

Heb je nood aan specifiek advies over arbeidscontracten? Onze legal consultants kennen de materie door en door. Ze stellen je arbeidsovereenkomsten mee op – zowel qua vorm als qua inhoud. Zo is een goede start van je werknemers op juridisch vlak alvast gegarandeerd!

Onboarding

Nieuwe medewerkers een vliegende start geven en snel integreren in je organisatie? Optimaliseer je onboarding. Acerta ondersteunt je met advies rond onboarding en met een op maat gemaakte app in samenwerking met app-bouwer Talmundo.

Vanaf de contractondertekening tot twee à drie maanden na de indiensttreding houd je via de app contact met je nieuwe medewerkers. De doelstelling? Je medewerkers zo vlug mogelijk wegwijs maken in je bedrijf. En ze alles aanreiken wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot competente, bevlogen en betrokken medewerkers.