1 op 2 van jouw ex-werknemers staat er voor open om terug te keren naar uw organisatie. Klaar om hen opnieuw te verwelkomen?

Wat is Boomerang Recruitment?

"Oude liefde roest niet" en "Het gras lijkt altijd groener aan de overkant"; spreekwoorden die ook hun invulling kunnen krijgen binnen rekrutering. Een bedrijfseconomische realiteit waarin de ‘War for Talent’ blijft aanhouden beweegt ons om het verleden te aanschouwen als raadgever voor de toekomst.

Sinds het opstarten van je organisatie nam je misschien al eens afscheid van een aantal medewerkers. Die werknemers, jouw ex-werknemers, stellen op vandaag hun talenten ten dienste van een andere organisatie. Op vandaag of in de toekomst word je mogelijks geconfronteerd met de nood aan het specifieke talent en skills die die personen bezaten. Wist je dat 1 op 2 van hen er voor kan openstaan om terug te keren?

Klaar om hem te vangen?

Net zoals een boemerang verlieten deze personen destijds jouw organisatie om tijdens hun reis door de lucht hun kennis en talent verder uit te diepen en bovendien te verrijken in een nieuwe bedrijfs- en sectorspecifieke context. Eenmaal terug in de thuishaven kunnen zij relatief snel re-integreren en bevestigen aan potentiële achterblijvers dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant.

Schakel een neutrale hr-partner in

Samen met jou stellen wij een concrete pool op van ex-werknemers waar je destijds spijtig genoeg afscheid van diende te nemen. Als neutrale gesprekspartner bouwen wij een kwalitatieve dialoog op om naar hun bereidwilligheid tot terugkeer te polsen.

Tijdens dit gesprek zoomen wij ook dieper in op de reden(en) waarom men destijds besliste de organisatie te verlaten. Op die manier zie je je reeds eerder doorgevoerde wijzigingen in retentiebeleid bevestigd of krijg je extra inzichten in hoe je blijvend kan tegemoetkomen aan de verwachtingen van jouw talent.

Voordelen

  • Je beschikt over een kader om terug contact op te bouwen met geïnteresseerde ex-werknemers die
    • Snel re-integreren in jouw organisatie
    • Nieuwe bedrijfs- en sectorspecifieke kennis op zak hebben
  • Een persoonlijke aanpak resulteert in een unieke bevraging op maat
  • Als objectieve gesprekspartner komen wij mogelijks tot andere inzichten dan degene die je zelf bekwam tijdens een exitgesprek
  • Met kennis van zaken weten onze consultants een realistische inschatting te maken van de relevantie van de skills en talenten van ex-werknnemers voor jouw organisatie op vandaag
  • Een positief effect op jouw retentie
  • Tijdswinst: je kan je blijvend focussen op je core business
Heet jij binnenkort ook een ex-werknemer terug welkom?

Heet jij binnenkort ook een ex-werknemer terug welkom?

Vraag rechtstreeks een vrijblijvend contact aan via info.consult@acerta.be.