Ontslag geven, hoe pak je het aan?

Leestijd: Later lezen?

Iemand moeten laten gaan is niet het leukste onderdeel van ondernemen ... Vooral niet als het contract vanwege bijzondere redenen beëindigd wordt. Gelukkig is Acerta er voor jou in goede én kwade dagen.

We loodsen je door een zo sereen mogelijke ontslagprocedure, zorgen dat alles wettelijk verloopt en waken mee over je rechten als werkgever. Ook voor de do’s-and-don’ts bij outplacement ben je bij ons aan het juiste adres.

Opzegtermijn ontslag berekenen

Wat veranderde er recent aan de opzegtermijn bij ontslag? Wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen bedienden en arbeiders? Wat is een verbrekingsvergoeding?

De correcte aanpak bij ontslag

Een medewerker ontslaan, is nooit een fijne beslissing. Zorg er daarom voor dat de ontslagprocedure op een correcte manier verloopt. Acerta geeft je inzicht in de verschillende stappen.

Outplacement

Outplacement vangt een ontslagen medewerker op en begeleidt hem naar een nieuwe start. Hiermee toon je ook je menselijke engagement als werkgever. Als erkend outplacementbureau verduidelijkt Acerta wanneer, voor wie en hoe zo’n traject georganiseerd wordt.

SWT

Het vroegere brugpensioen, nu SWT, is onderworpen aan specifieke leeftijds- en loopbaanvoorwaarden. Ontdek de modaliteiten en de verstrenging van de regels.

Ontslagdocumenten

Zorg ervoor dat het ontslag van je medewerker correct verloopt en hij de juiste sociale documenten ontvangt. We lijsten alles even voor je op.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers