Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Ontslag geven, hoe pak je het aan?

Leestijd: Later lezen?

Iemand moeten laten gaan is niet het leukste onderdeel van ondernemen ... Vooral niet als het contract vanwege bijzondere redenen beëindigd wordt. Gelukkig is Acerta er voor jou in goede én kwade dagen.

We loodsen je door een zo sereen mogelijke ontslagprocedure, zorgen dat alles wettelijk verloopt en waken mee over je rechten als werkgever. Ook voor de do’s-and-don’ts bij outplacement ben je bij ons aan het juiste adres.

Opzegtermijn ontslag berekenen

Arbeiders en bedienden die in dienst zijn sinds 1/1/2014 genieten van het eenheidsstatuut. Dit wil zeggen dat beide statuten dezelfde opzegtermijnen hebben. We vertellen je alles over de nodige formaliteiten en geldende voorwaarden voor de opzegtermijn en verbrekingsvergoeding.

De correcte aanpak bij ontslag

Een medewerker ontslaan, is nooit een fijne beslissing. Zorg er daarom voor dat de ontslagprocedure op een correcte manier verloopt. Acerta geeft je inzicht in de verschillende stappen.

Outplacement

Outplacement vangt een ontslagen medewerker op en begeleidt hem naar een nieuwe start. Hiermee toon je ook je menselijke engagement als werkgever. Als erkend outplacementbureau verduidelijkt Acerta wanneer, voor wie en hoe zo’n traject georganiseerd wordt.

SWT

Het vroegere brugpensioen, nu SWT, is onderworpen aan specifieke leeftijds- en loopbaanvoorwaarden. Ontdek de modaliteiten en de verstrenging van de regels.

Ontslagdocumenten

Zorg ervoor dat het ontslag van je medewerker correct verloopt en hij de juiste sociale documenten ontvangt. We lijsten alles even voor je op.

Ontslagbescherming

Een arbeidsovereenkomst beëindigen als werkgever kan niet zomaar. Voor sommige medewerkers geldt zelfs een ontslagverbod, voor anderen is dat in bepaalde situaties. Acerta zet de regels even voor je op een rijtje.

Vormen van ontslag

Een medewerker ontslaan kan om diverse redenen. Ontsla je een medewerker omwille van een collectief ontslag? Of om dringende reden? Dan gelden er specifieke voorwaarden. Acerta licht toe.

Contract bepaalde duur opzeggen

Wil je graag eenzijdig een contract van bepaalde duur opzeggen? Dan heb je te maken met een complexe regel- en wetgeving. Acerta vertelt je hoe je dit op een correcte manier afhandelt.

Ontslagvergoeding

Bij het berekenen van de ontslagvergoeding van een bediende of arbeider geldt sinds 2014 een andere regeling. Sommige medewerkers vallen nog gedeeltelijk in het oude systeem. Naast de datum waarop je medewerker in dienst trad, telt ook zijn bruto jaarloon mee.

Sollicitatieverlof

Bij ontslag heeft je medewerker recht op sollicitatieverlof. Tijdens deze vrije momenten kan hij op zoek gaan naar een nieuwe job. Benieuwd naar de voorwaarden voor het verlenen van sollicitatieverlof? We geven je graag inzicht in deze regel- en wetgeving.

Einde contract wegens medische overmacht

Is een van je medewerkers permanent arbeidsongeschikt verklaard? Dan heet dat medische overmacht en mogen jullie de arbeidsovereenkomst beëindigen. In dit dossier lichten we de spelregels hieromtrent toe.

Ontslag vermijden en loonkosten verlagen? Dat doe je zo

Elke ondernemer krijgt te maken met pieken en dalen. Toch probeer je ontslagen te vermijden tijdens een moeilijke periode. Je investeerde immers al in je medewerkers en wil ze zoveel mogelijk aan boord houden. Ontslag is bovendien een dure zaak en heeft een grote impact op je medewerker.

Zorg voor een sterk welzijnsbeleid

Veel werkgevers worstelen met ‘verborgen’ kosten. Denk maar eens aan ziekteverzuim: als veel medewerkers afwezig zijn door ziekte lopen de kosten al snel op. Je medewerkers krijgen een gewaarborgd loon zonder dat ze geld binnenbrengen.

De ontslagvergoeding: hoe werkt dat precies?

Een medewerker ontslaan is nooit leuk. Toch handel je dit het liefst correct af, zowel voor jou als je medewerker. De ontslagvergoeding maakt deel uit van die correcte afhandeling. Maar wie heeft er eigenlijk recht op? En hoe bereken je het bedrag van de vergoeding?

Tijdelijke werkloosheid en ontslag: zo gaat het in zijn werk

Iemand ontslaan is nooit leuk. Toch is het belangrijk om ook dit deel van ondernemen goed aan te pakken. Voldoe je niet aan alle wettelijke vereisten? Dan kan je het deksel lelijk op de neus krijgen. Maar hoe werkt ontslag in een periode van tijdelijke werkloosheid eigenlijk? Wat verandert er? We lichten het hier toe.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers