Ontslag, hoe pak je het aan?

Leestijd: Later lezen?

Iemand moeten laten gaan is niet het leukste onderdeel van ondernemen ... Vooral niet als het contract vanwege bijzondere redenen beëindigd wordt. Gelukkig is Acerta er voor jou in goede én kwade dagen.

We loodsen je door een zo sereen mogelijke ontslagprocedure, zorgen dat alles wettelijk verloopt en waken mee over je rechten als werkgever. Ook voor de do’s-and-don’ts bij outplacement ben je bij ons aan het juiste adres.

Opzegtermijn ontslag berekenen

Wat veranderde er recent aan de opzegtermijn bij ontslag? Wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen bedienden en arbeiders? Wat is een verbrekingsvergoeding?

Ontslag om bijzondere redenen

Een lastig einde van het samenwerkingsverhaal door ontslag op staande voet, overmacht of een economische oorzaak … Acerta helpt je met alles wat erbij komt kijken, zowel op juridisch, sociaal, psychologisch, administratief als organisatorisch vlak.

Outplacement

Outplacement vangt een ontslagen medewerker op en begeleidt hem naar een nieuwe start. Hiermee toon je ook je menselijke engagement als werkgever. Als erkend outplacementbureau verduidelijkt Acerta wanneer, voor wie en hoe zo’n traject georganiseerd wordt.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers