Uitbreiding werkbaarheidscheques: een win-win situatie

Werkbaarheidscheques zijn een initiatief van de Vlaamse overheid. Ze hebben als doel om jou, als ondernemer, te stimuleren om de werkbaarheid van je organisatie in kaart te brengen.

Dit initiatief is nu, ten tijde van corona, verruimd. Je kan de cheques nu ook gebruiken om jouw werknemers optimaal te ondersteunen in deze uitzonderlijke situatie. Denk daarbij aan de invoering van een thuiswerkbeleid of flexibele werkroosters, het uitvoeren van een welzijnsbevraging, het opstellen van een social distancing policy, leer meer over leiderschap op afstand of haal advies en policies in huis om veilig en gezond werk te garanderen. 

Je kan enkel een beroep doen op werkbaarheidscheques als je ervoor samenwerkt met een erkende dienstverlener. Acerta is zo een erkende dienstverlener.

Vertrouw op ons voor advies, begeleiding en opleidingen rond werkbaar werk. Zo zorgen we samen voor gemotiveerde medewerkers die jouw onderneming doen groeien.

Wat kan je met een werkbaarheidscheque doen?

  • De werkbaarheid in je organisatie in kaart brengen
  • Begeleiding bij de uitvoering van werkbaarheidsoptimalisaties financieren

Wat is nu anders?

Voordien kon je werkbaarheidscheques enkel gebruiken voor de scan en het actieplan rond werkbaarheid van je onderneming. Nu kan je met de cheques ook de uitvoering van de verbeteracties zelf financieren. Tenminste indien de verbeteractie past in ‘uitbreiding t.g.v. corona’. Dat houdt in dat je advies, begeleiding en opleidingen kan aankopen met werkbaarheidscheques rond:

  • aanpassingen aan de werkpost en de arbeidsorganisatie om de werkbaarheid en veiligheid van werknemers te verbeteren
  • versterken van competenties die nodig zijn in de nieuwe werksituatie
  • begeleiding in het kader van de impact op het psychisch welbevinden van werknemers en werkgevers

Wie kan gebruik maken van werkbaarheidscheques?

  • Alle ondernemingen uit de profit en social-profitsector
  • Zowel grote ondernemingen als KMO’s

Financiering

Met de werkbaarheidscheques van de Vlaamse overheid kan je 60% van de totale som financieren. De overige 40% betaal je zelf. Per ondernemingsnummer kan je maximaal 10.000 euro aan cheques aankopen.

Je wil investeren in werkbaar werk, wat nu?

Vraag een voorstel bij Acerta om de werkbaarheid van je onderneming te verbeteren. Denk daarbij aan

Met dit voorstel in handen, vraag je via de website van de Vlaamse overheid je werkbaarheidscheques aan. De aankoop ervan is wel verbonden aan specifieke voorwaarden. Wil je meer informatie over de voorwaarde, bekijk dan zeker deze pagina.