Doe hier je aanvraag voor het klassiek overbruggingsrecht door quarantaine

Belangrijk bericht

Vraag niet zo maar alle overbruggingsrechten aan. Meerdere aanvragen overbruggingsrecht over dezelfde periode zorgen voor vertraging in de validatie.

Er zijn verschillende, niet te cumuleren, types overbruggingsrecht. Waar je recht op hebt, hangt af van je persoonlijke situatie en kan verschillen van maand tot maand. Om onterechte aanvragen en daaropvolgende weigeringen te vermijden, vraag je best meteen de uitkering aan waar je voor in aanmerking komt. Zo besparen zowel jij als wij tijd en kunnen we ons beter focussen op een snelle uitbetaling voor iedereen.

Niet zeker of je recht hebt op het klassiek overbruggingsrecht? Beantwoord dan eerst  via de link een paar eenvoudige vragen en ontdek op welke uitkering je recht hebt en hoe je deze kan aanvragen.

Doe de check

Moet je in quarantaine omdat je zelf ziek bent, dan heb je geen recht op het quarantaine overbruggingsrecht. Je kan in dat geval een uitkering aanvragen bij je mutualiteit aan de hand van je ziekte-attest of attest van arbeidsongeschiktheid.

Moet je in quarantaine zonder dat je zelf ziek bent (contact tracing of opvang van kinderen waarvan de klas werd gesloten), dan kan je het quarantaine overbruggingsrecht aanvragen. Voeg in dat geval het attest van quarantaine bij je aanvraag.

Zoek een kantoor in je buurt

Indien je personen ten laste hebt, moet je dat bewijzen door middel van een attest opgemaakt door jouw mutualiteit. Je kan een voorbeelddocument hier downloaden en dan laten invullen door je mutualiteit: acerta.be/attest-mutualiteit

Belangrijk: Laad je geen attest op, dan gaan we er vanuit dat dit een aanvraag is zonder gezinslast en zal de uitkering kleiner zijn.

Sleep of klik om bestanden toe te voegen
Sleep of klik om bestanden toe te voegen

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.