Succesvol ondernemen

Leestijd: Later lezen?

Als ondernemer wil je in alle vrijheid groeien. Dat doe je door de juiste optimalisatiemaatregelen te nemen: je ondernemingsvorm aanpassen, je kosten verminderen en zorgen voor een ruimer inkomen.

Subsidies voor ondernemers

Acerta zet op een rijtje op welke steunmaatregelen van de Vlaamse, Belgische en Europese overheden je een beroep kunt doen als ondernemer. Ontdek alle mogelijkheden.

Loonoptimalisatie zelfstandige

In principe bepaal je als bedrijfsleider zelf het bedrag van je bezoldiging. Maar er zijn enkele gouden regels om te vermijden dat je in de hoogste belastingschijven terechtkomt. Meer over je optimale bezoldiging.

Aftrekbare beroepskosten

Je hebt er baat bij om je beroepskosten niet over het hoofd te zien. Want hoe meer kosten je aftrekt, hoe lager je belastbare inkomen. Ontdek je aftrekbare kosten.

Bedrijfsvorm wijzigen

Misschien is het tijd om je bedrijfsvorm te wijzigen? Dat kan je namelijk ook voordeel opleveren, vooral fiscaal. Daarom wijzig jij je bedrijfsvorm.

Bedrijf overnemen

Een andere firma overnemen kan je bedrijf een flinke groeischeut geven. Acerta vertelt je wat er bij komt kijken. Lees meer.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Succesvol ondernemen als zelfstandige? Dat is de juiste vragen stellen. Acerta is er voor al de antwoorden.

Bekijk al onze dossiers voor zelfstandigen