Acerta voor Zelfstandigen

Vergunning beenhouwer-spekslager

Vergunning beenhouwer-spekslager

Als uitbater en/of vakverantwoordelijke van een beenhouwerij of spekslagerij in het Brussels of Waals Gewest ben je verplicht om een vergunning beenhouwer-spekslager in huis te hebben. Die heb je nodig voor het verkopen, het te koop stellen, het voor verkoop bewaren en het uitsnijden – met het oog op verkoop – van vers, bereid of verduurzaamd slachtvlees. Deze vergunning is niet nodig voor het verkopen van voorverpakt vers of diepgevroren vlees. 

Deze vergunning vraag je aan voor je start met je zaak of als jij je bestaande aanbod met vleeswaren uitbreidt. Verhuis je met je zaak? Zorg dan dat je deze wijziging ook doorgeeft aan het KBO.

Let wel: alleen nodig als je in het Brussels Hoofdstedelijk of Waals Gewest een zaak wil starten of uitbreiden.

Acerta regelt dit graag voor je. Voor de aanvraag of wijziging van de vergunning beenhouwer-spekslager betaal je 72,60 euro administratiekosten. Hieronder vind je je aanvraagformulier. Ofwel vul je het in en bezorg je het via e-mail, ofwel kom je naar het Acerta-kantoor in je buurt om het formulier samen met ons te vervolledigen. Wil je eerst meer uitleg? Stel ons vrijblijvend je vragen.