Vorige

Neem een vliegende start in Gent

02 november 2018 Starters

De stad Gent telde vorig jaar 2.688 startende ondernemers en breekt hiermee een absoluut record. De cuberdon-stad doet namelijk al jaren inspanningen voor startende ondernemers door hen advies, financiële steun en netwerkmogelijkheden te bieden.

Leestijd: Later lezen?

Op eigen benen, maar niet alleen

In oktober lanceerde de hoofdstad van Oost-Vlaanderen de Startersfabriek. Aan de hand van een digitale poort maakt de startersfabriek beginnende ondernemers wegwijs doorheen het ruime aanbod van ondersteunings-, vormings- en begeleidingsinitiatieven. Daarnaast kunnen starters op een fysieke plek terecht met al hun vragen, lotgenoten ontmoeten en infosessies volgen.

Ook op onze Facebook-pagina houden wij jou graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en evenementen, zoals het Starterscongres op 23 maart 2017 in De Krook! Volg jij ons al?

Lees hier meer over de Startersfabriek

Volg onze Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Student en barstend van ambitie?

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’, heeft de regering de drempel verlaagd om de ondernemingszin van de student aan te wakkeren. Student-ondernemers kunnen namelijk sinds 1 januari 2017 rekenen op een voordeliger statuut waarbij ze fiscaal ten laste blijven van hun ouders. Je moet je wel aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds (Acerta, duh!) en de gunstige bijdrageregeling aanvragen. Anders word je beschouwd als zelfstandige in hoofdberoep.

Zit je nog met vragen over ondernemerschap? Hiervoor kan je altijd terecht bij het OOG (Ondersteuningspunt Ondernemers Gent) of Durf Ondernemen, het expertise-centrum voor student-ondernemerschap aan UGent. 

Meer info over het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent

Naar Durf Ondernemen

Een duwtje in de rug

Omdat alle beetjes helpen, verlicht de stad Gent de financiële lasten van starters door:

  • een starterscontract van maximaal 5.000 euro

  • terugbetaling van het inschrijvingsgeld voor de Kruispuntbank van Ondernemingen

Maak het jezelf gemakkelijk

Je staat in de startblokken, je hebt er zin in. Maar je hoeft het warm water niet opnieuw uit te vinden; Acerta weet wat starten is. Wij gidsen je graag doorheen de administratieve formaliteiten die je voor je start in orde moet brengen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Starters

Intellectuele eigendom

06 maart 2024
Els Schellens

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming is er veel te overwegen: ondernemingsplannen, financiële haalbaarheid, marktanalyse, en klantenfeedback. Een aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het beschermen van intellectuele eigendom (IE).

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: op welke kosten moet je je voorzien?

02 januari 2024

Om zelfstandige te worden heb je meestal geen startkapitaal nodig. Maar er komen wel kosten bij kijken. Overloop hier de belangrijkste kostenposten.

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: dé starterspagina

02 januari 2024

Als je voor jezelf wil beginnen, zijn er heel wat knopen door te hakken. Op deze ultieme starterspagina vind je alle vragen die je je best stelt – en de weg naar alle antwoorden.

Lees meer