Vorige

Acerta Payroll Academy: het beste van twee werelden

25 april 2019 Werkgevers

72% van de ondernemingen wordt geremd door de schaarste op de arbeidsmarkt. En dat gaat vaak verder dan er louter niet in slagen om openstaande vacatures in te vullen. 8% weigert zelfs nieuwe opdrachten omdat er onvoldoende personeel is om ze uit te voeren. De oorzaken van arbeidskrapte situeren zich zowel aan vraag- als aanbodkant. Maar voor de werkgever die te maken heeft met een zogenoemde ‘mismatch’ tussen kandidaat en vacature is er goed nieuws: profielen zélf klaarstomen is de ideale manier om arbeidskrapte het hoofd te bieden. Dat is tevens de insteek van onze eigen Acerta Payroll Academy, die intussen al aan zijn vierde editie toe is.

Leestijd: Later lezen?

Vis niet in een te krappe vijver

Werkgevers die vasthouden aan ellenlange, haarfijn omschreven vacatures zijn eraan voor de moeite. De kans dat je vandaag nog een 100% match vindt, is klein. En dat is niet enkel te wijten aan de structurele arbeidskrapte. In onze snel evoluerende omgeving – denk maar aan digitalisering, automatisering, robotisering e.a. – zijn de competenties die je vandaag van je kandidaten vereist, morgen misschien alweer verouderd of zelfs overbodig. Werkgevers die met een open geest rekruteren, trekken aan het langste eind. Kom dus los van de technische vaardigheden die jouw vacature vereist en rekruteer op talent, motivatie en flexibiliteit. De talenten die je binnenhaalt, kan je vervolgens zélf klaarstomen met behulp van bijvoorbeeld opleidingen. Ook bij Acerta investeren wij in (jonge) talenten en dompelen hen via onze Payroll Academy onder in de wereld van payrollbeheer.

Wees creatief met geïntegreerde leertrajecten

Onvindbare profielen zélf klaarstomen door hen opleidingen aan te bieden is een creatieve optie die zeker het overwegen waard is. Zorg er in dat geval voor dat je het geleerde ook écht in de praktijk toepast. Want met slechts 34% van de werkgevers die een transfer van kennis naar de praktijk voorziet, blijkt het schoentje daar vaak te wringen. Daarom kenmerkt de Acerta Payroll Academy zich door een uitgebreid opleidingstraject, gecombineerd met (observatie)stages in Acerta-kantoren of bij klanten. Via dit uniek leertraject, en met de ondersteuning van ervaren professionals, stomen wij jonge talenten klaar tot volwaardige, enthousiaste medewerkers. Werkgevers die op een intensieve en geïntegreerde manier een leertraject aanbieden, verzekeren zich van een duurzame inzetbaarheid naar de toekomst toe. Een must voor organisaties die wendbaar moeten zijn in een markt die constant evolueert.

Combineer het beste van twee werelden

Wanneer je beslist om schoolverlaters of mensen die zich willen heroriënteren op de arbeidsmarkt, eigenhandig klaar te stomen, kom je ongetwijfeld tot een win-win voor beide partijen. Zelf merken we dat de Acerta Payroll Academy een mooie opportuniteit biedt om talenten binnen te halen. Anderzijds kunnen schoolverlaters - een groep die door hun gebrek aan ervaring moeilijker kansen krijgt - hierdoor hun toegang vinden tot de arbeidsmarkt. Maar het verhaal stopt natuurlijk niet na het binnenhalen van de juiste talenten. Die talenten effectief behouden is de échte uitdaging. Gelukkig zien we dat dankzij de unieke professionele en persoonlijke begeleiding, het engagement van onze medewerkers erg hoog ligt.

Acerta Payroll Academy

Voel jij je aangesproken door een uitdagend traject waarbij je op een autonome manier je kennis van payroll kan verruimen? Solliciteer dan snel via onderstaande knop.

Solliciteer

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Studio 100 sleept TMA Talent Award in de wacht
Werkgevers

Studio 100 sleept TMA Talent Award in de wacht

05 december 2019

Talentvolle medewerkers selecteren, ontwikkelen en beoordelen: het is niet altijd gemakkelijk. Sommige ondernemingen hebben echter al grote stappen gezet naar een succesvol talentmanagement.

Lees meer
Hoe oud zijn werknemers gemiddeld in België?
Werkgevers

Hoe oud zijn werknemers gemiddeld in België?

12 november 2019

Voor het eerst in vijf jaar verjongt de Belgische arbeidsmarkt: de gemiddelde leeftijd van de Belgische werknemers in 2018 is 41,4 jaar. In 2017 was dat nog 42,3 jaar, zo’n 11 maanden ouder. De leeftijdsdaling doet zich op alle vlakken voor: arbeider of bediende, man of vrouw, in alle sectoren en alle regio’s.

Lees meer
Zo zet jij talent in op de juiste plaats
Werkgevers

Zo zet jij talent in op de juiste plaats

24 september 2019 Hannelore Van Meldert

De juiste talenten vinden en ze daarna houden, het is een uitdaging waar je met de huidige arbeidskrapte maar beter een antwoord op hebt. Heb je al eens gedacht aan rematching?

Lees meer