Vorige

Bestrijd de ‘five-year-itch’ en behoud talent

06 maart 2020 Werkgevers

Meer dan de helft van de werknemers geeft aan na een tot twee jaar in dezelfde functie liever een nieuwe rol op te nemen, dan de huidige te blijven uitoefenen. Dat blijkt uit onze jaarlijkse Talent Pulse bij 2.000 werknemers. Na drie jaar anciënniteit zeggen ze minder uitgedaagd te zijn in hun functie. Vanaf het vierde jaar daalt ook het werkgeluk en -plezier.

Leestijd: Later lezen?

Waarom het belangrijk is dat werkgevers hier oog voor hebben? Na vijf jaar in eenzelfde functie is de groep die naar een nieuwe werkgever op zoek wil groter dan de groep die liefst zou blijven. We noemen dit de ‘five-year-itch’: werknemers die ontevreden zijn, nemen dan sneller initiatief om de organisatie na vijf jaar te verlaten. Door hierop tijdig te anticiperen als werkgever, kan je die medewerkers in een krappe arbeidsmarkt toch houden.

Je medewerkers behouden? Zet in op hun talenten

Download onze whitepaper over talentontwikkeling of bekijk onze webinar vol praktische tips.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer