Vorige

De hr-wereld aan je voeten dankzij het opleidingstraject van Acerta

04 januari 2022 Werkgevers

Binnenkort is het weer zover, dan start er een nieuw opleidingstraject voor HR Consultants. Sta jij open voor een nieuwe uitdaging binnen de hr-wereld of twijfel je nog over de mogelijkheden bij Acerta? Wij nemen je alvast mee met Tiny & Lies, twee enthousiaste collega’s die deze wereld maar al te graag verkennen.

Leestijd: Later lezen?

Acerta Payroll Academy

Lies werkte reeds enkele jaren in rekrutering en selectie, maar was op zoek naar meer. Tijdens haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam de Payroll Academy van Acerta op haar pad. “Tijdens de hele selectieprocedure had ik een heel goed gevoel, ik voelde mij meteen thuis bij Acerta en voelde mij welkom in de organisatie.” Ze twijfelde niet langer en ging de uitdaging aan. Drie maanden lang werd ze ondergedompeld in de wereld van payroll en alles wat daarbij komt kijken.  Naast de nodige technische en theoretische vaardigheden, voorziet de Acerta Payroll Academy een volwaardig groeitraject dat ook bestaat uit project management, klantgerichtheid en attitude. Kortom, je wordt klaargestoomd om je vleugels uit te slaan. “Na deze intensieve opleiding kon ik meteen aan de slag bij de klant, wat ging van bekende vzw’s tot grote internationale klanten. De afwisseling van verschillende sectoren én het feit dat je kan terugvallen op alle kennis die Acerta rond hr heeft, zorgde ervoor dat ik me meteen als een vis in het water voelde én durfde dromen naar meer.

Interne mobiliteit

Na enkele jaren in dienst te zijn als payroll officer, waagde Lies de stap en verkende intern andere paden. “Ik doe momenteel een masterstage als legal consultant bij Acerta Consult,” vertelt Lies. “Het is fijn om binnen je vertrouwde omgeving, de mogelijkheid te krijgen om andere paden te verkennen en zo te groeien. Ligt dit mij niet, dan kan ik gewoon terugkeren naar mijn vorige rol.”

Ook Tiny, sinds enkele jaren aan de slag bij Acerta Consult als Inhouse Consultant, verkende de interne mogelijkheden binnen Acerta. “Door de interne mobiliteitsmogelijkheden die Acerta biedt, kon ik proeven van de job als Organisation & Reward Consultant. Ik kon bedrijven begeleiden in het uitwerken van hun bedrijfsstructuur en hun loonbeleid. Ik had plots zowel een interne als externe leerschool en kon zo mijn kennis enorm verbreden.” Na een jaar in deze dienst meegedraaid te hebben, ging Tiny voltijds aan de slag binnen het team Organisation & Reward van Acerta Consult. “Ik ben enorm blij dat ik deze kans gekregen heb om binnen Acerta mijn kennis te verbreden en andere competenties te ontwikkelen,” getuigt Tiny. “De hr-wereld heeft zoveel facetten te ontdekken en dankzij de interne mobiliteitsmogelijkheden die Acerta biedt, kon ik ook een andere kant van hr leren kennen. Momenteel verdiep ik mij in alles wat met loonbeleid te maken heeft, schrijf ik mee adviezen hierover en organiseer ik workshops voor de klant. Maar ook de wereld van hr-data intrigeert mij, wie weet welke mogelijkheden Acerta hier nog kan bieden.

Uit het oog maar niet uit het hart

Zowel Lies als Tiny werken als consultant en zijn dus vaak bij de klant aanwezig. Maar toch is de band met Acerta nooit zoek, dankzij de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. “Maandelijks komen we samen om onze kennis up-to-date te houden. De wereld van hr staat immers nooit stil”, vertelt Lies. “Dat heeft mijn zelfvertrouwen ook een enorme boost gegeven. Het feit dat je altijd kant terugvallen op alle kennis die er bij Acerta voorhanden is, alsook je coach en collega’s die je bijstaan met raad en daad,” vult Tiny aan.

Experts in hr

Lies en Tiny zijn alvast enkele enthousiaste collega’s die de mogelijkheden van hr exploreren binnen Acerta. En deze mogelijkheden zijn legio: van hard tot soft hr, van consultant tot vaste medewerker. Waarom zij dan voor Acerta kozen? “De variatie aan mogelijkheden intern, is een enorm voordeel. Je kan altijd bij andere teams terecht en je kan je carrière hier ook mee vorm geven.” Getuigt Lies. “En natuurlijk is het een bijkomend voordeel dat Acerta steeds op de hoogte is van de nieuwste trends binnen hr en deze ook zelf toepast voor de eigen medewerkers.” 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Motiverend hr-beleid, hoe begin je eraan?
Werkgevers

Motiverend hr-beleid, hoe begin je eraan?

13 december 2021 Hannelore Van Meldert

Inzetten op een motiverend hr-beleid kan organisaties helpen om de arbeidskrapte het hoofd te bieden. Maar (hoe) zetten organisaties hierop in? Prof. Dr. Anja Van den Den Broeck (KU Leuven), Wim Adriaens (VDAB), Dr. Chris Wuytens (Acerta) en Katelijne Verboomen (Acerta) bespraken het thema tijdens het Acerta Panel Webinar. Wij geven je de kernboods...

Lees meer
Jouw hr-inspiratie voor 2022
Werkgevers

Jouw hr-inspiratie voor 2022

08 december 2021 Chris Wuytens

We hebben met z’n allen een bijzondere periode beleefd. Bedrijven stonden voor talloze uitdagingen, maar er vielen ook opportuniteiten te rapen. De coronapandemie heeft onze werkorganisatie voorgoed veranderd, maar hoe die veranderingen eruit zien of eruit kunnen zien, mogen we zélf vormgeven. We bieden je een inspirerende vooruitblik.

Lees meer
13 hr-experten pluizen recept voor gemotiveerde medewerkers uit
Werkgevers

13 hr-experten pluizen recept voor gemotiveerde medewerkers uit

07 december 2021 Sabine Goossens

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met de juiste motivatie aan de slag gaan in je organisatie? Een meer dan relevante vraag in tijden van arbeidskrapte. Gelukkig bestaat er een – haast magisch – recept: de zelfdeterminatietheorie.

Lees meer