Vorige

Digitalisering hr-processen: België loopt achter

28 juni 2022 Werkgevers

Waarom is digitalisering belangrijk? Acerta vroeg het aan een duizendtal werkgevers via een bevraging. De hoofdreden? Het zorgt ervoor dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. Investeren in digitalisering is dus investeren in de toekomst. Eén derde van de werkgevers is van plan de komende jaren meer te investeren in digitalisering, maar houden ze daarbij ook rekening met hun hr-processen? Acerta duikt in de cijfers en geeft tips.

Leestijd: Later lezen?

Investeren in digitalisering

Heeft de coronapandemie de digitale transformatie versneld bij werkgevers? En heeft die digitale transformatie zich ook doorgezet op hr-vlak? Uit de bevraging blijkt dat:

  • 31% van de werkgevers meer geïnvesteerd heeft in digitalisering tijdens de coronacrisis dan voordien.
  • 34% van de werkgevers van plan is de komende jaren meer te investeren in digitalisering

Toch is slechts een minderheid van de bedrijven van plan om te investeren in de digitalisering van hr-processen, terwijl digitale hr-processen net de kracht van je medewerkers versterken.

Top drie investeringen op de planning

In de digitalisering van welke hr-processen zullen de meeste bedrijven investeren? De top drie zijn:

  • aan- en afwezigheidsbeheer (13,8%);
  • onkostenbeheer (12,3%);
  • prestatiebeheer (10,8%).

Kortom? Allemaal elementen die noodzakelijk zijn voor de payrollberekening. Gelukkig bestaat er een goede tool waarmee je deze hr-processen makkelijk kan digitaliseren en automatiseren: Connect HR Office.

Soft HR valt uit de boot

De ‘soft HR’ processen, die focussen op de menselijke aspecten, staan echter lager op de lijst van digitaliseringsplannen.

Medewerkerswelzijn (7,9%) bengelt onderaan het rijtje. Niet geheel verrassend, want een onderzoek vorig jaar toonde al aan dat slechts vier op de tien bedrijven een structureel welzijnsbeleid heeft.

Ook weinig bedrijven zijn van plan hun training en ontwikkelingsproces te digitaliseren (8,3%). Dit bevestigt opnieuw dat er een gebrek is aan een strategische visie op opleiding en ontwikkeling van werknemers. Nochtans is een cultuur van zelfontwikkeling en kennisdeling onontbeerlijk als je je medewerkers wil (blijven) motiveren, en daar kan digitalisering je bij helpen. In Connect HR Office kan je bijvoorbeeld een opleidingscatalogus opstellen en aanvragen makkelijk opvolgen.

Zet je medewerkers aan het stuur

Nog een groot voordeel van digitalisering? Je kan je hr-medewerkers ontzorgen door je medewerkers meer aan het stuur te zetten. Waarom laat je ze niet zelf hun afwezigheid (ziekte/vakantie) aangeven? Hun telewerkdagen registreren? Of onkosten ingeven? Het is allemaal mogelijk!

Maak je hr-processen performanter

Ontdek de voordelen van Connect HR Office voor elk aspect van jouw hr-beleid.

Ontdek Connect HR Office

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Wat zijn de voordelen van een digitaal personeelsdossier?
Werkgevers

Wat zijn de voordelen van een digitaal personeelsdossier?

13 april 2022

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht bepaalde gegevens van je werknemers vast te leggen en bij te houden in een personeelsdossier. Alleen wordt zo’n personeelsdossier snel lijvig en onoverzichtelijk. De oplossing? Een digitaal personeelsdossier.

Lees meer
3 tips om je hr-beleid menselijker te maken met technologie
Werkgevers

3 tips om je hr-beleid menselijker te maken met technologie

01 december 2021 Sofie Mertens

Leidt personeelsadministratie ook in jouw organisatie tot frustratie? Niet verwonderlijk, want die administratieve taken zijn vaak tijdrovend en leveren weinig toegevoegde waarde.

Lees meer
Je hr-administratie digitaliseren: hoe begin je eraan?
Werkgevers

Je hr-administratie digitaliseren: hoe begin je eraan?

26 oktober 2021

Hoe begin je aan het digitaliseren van je hr-administratie? Waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de struikelblokken? We geven je een overzicht.

Lees meer