Vorige

Een beter personeelsbeleid door over het muurtje te kijken

07 maart 2019 Werkgevers

Gedurende 5 dagen veel kennis verwerven rond het motiveren van je medewerkers. En dat terwijl je échte technieken van op de werkvloer leert. Daarnaast koppelt Acerta jou, met de steun van ESF, aan een bedrijf waarmee je vrijuit van gedachten kunt wisselen. Met als extra bonus: bouwen aan je professionele netwerk. Dat is Kenniskrakers in een notendop.

Leestijd: Later lezen?

Kenniskrakers: professioneel speeddaten om kennis te delen

Als je wil inzetten op personeelsontwikkeling en samen met je medewerkers wil groeien, dan ben jij misschien wel de nieuwe Kenniskraker. Kenniskrakers is een kortdurend traject waarbij je – gratis en voor niks en zonder gêne – je neus mag steken in de zaken van een andere organisatie. Zo kan je naar hartenlust inspiratie opdoen rond thema’s als het behouden en tevreden houden van medewerkers. En zoveel meer.

Aan de hand van een medewerkersenquête koppelen we jou aan een onderneming met dezelfde interesses en visies. Is er een match? Dan mogen jullie 5 dagen lang elkaars onderneming bezoeken en ideeën rond personeelsbeleid- en ontwikkeling uitwisselen.

Over het muurtje kijken bij je concullega’s

Ieder bedrijf heeft zo z’n sterktes en zwaktes. Doordat je als Kenniskraker mag binnenkijken bij je concullega’s, krijg je een goed zicht op de tactieken die voor hen werken en niet werken. Wat doen zij anders dan jij? Werkt het beter of net niet? Aan het eind van het traject keer je terug naar de werkvloer met een heleboel waardevolle informatie, die je zelf kan inzetten in jouw organisatie. Dat terwijl je heel wat nieuwe professionele contacten legt.

Bovendien krijg je een duwtje in de rug van je Acerta-coach en een echte Kleine Onderneming-mentor. Helemaal op maat van jouw bedrijf.

Volledig gratis dankzij de steun van ESF

Een zaak runnen is een intensieve en kostelijke opdracht, iedere dag opnieuw. Het Kenniskraker-project wordt gesteund door ESF, kort voor Europees Sociaal Fonds, dat middelen ter beschikking stelt voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor mensen. Zo krijgen ook kleinere ondernemingen, waar budgetten voor opleidingen en werkplekleren doorgaans schaarser zijn, de kans om in te zetten op een sterker personeelsbeleid. En leren ze hoe ze hun personeel ‘on board’ en gemotiveerd kunnen houden.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Van collega naar leidinggevende: hoe ga je daarmee om?
Werkgevers

Van collega naar leidinggevende: hoe ga je daarmee om?

29 augustus 2019

Geweldig nieuws: je hebt promotie gekregen, en wordt leidinggevende van je team. En dat is best spannend, want bij je nieuwe rol horen nieuwe verantwoordelijkheden, kansen en vaardigheden.

Lees meer
De weg naar zelforganiserende teams: rondetafelgesprek
Werkgevers

De weg naar zelforganiserende teams: rondetafelgesprek

27 juni 2019

Leiderschap evolueert voortdurend: van organiseren naar controleren naar inspireren.

Lees meer
Team Unplugged: voor teams die winst op lange termijn willen
Werkgevers

Team Unplugged: voor teams die winst op lange termijn willen

12 februari 2019

Van individu naar team, van plugged naar unplugged. Team Unplugged is een deugddoende workshop voor teams die frisse energie willen opdoen.

Lees meer