Vorige

Een beter personeelsbeleid door over het muurtje te kijken

19 februari 2020 Werkgevers

Wil jij graag weten hoe het hr-beleid van andere organisaties in elkaar zit? Via het programma ‘Kenniskrakers’ krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij je concullega’s. Acerta koppelt jou, met de steun van ESF, aan een bedrijf waarmee je vrijuit van gedachten kunt wisselen. Een gratis leertraject van vijf dagen, met als extra bonus dat je aan je professionele netwerk kan bouwen.

Leestijd: Later lezen?

Kenniskrakers: professioneel speeddaten om kennis te delen

Als je wil inzetten op personeelsontwikkeling en samen met je medewerkers wil groeien, dan ben jij misschien wel de nieuwe Kenniskraker. Kenniskrakers is een kortdurend traject waarbij je – gratis en voor niks en zonder gêne – je neus mag steken in de zaken van een andere organisatie. Zo kan je naar hartenlust inspiratie opdoen rond thema’s als het behouden en tevreden houden van medewerkers. En zoveel meer.

Aan de hand van een medewerkersenquête koppelen we jou aan een onderneming met dezelfde interesses en visies. Is er een match? Dan mogen jullie 5 dagen lang elkaars onderneming bezoeken en ideeën rond personeelsbeleid- en ontwikkeling uitwisselen.

Over het muurtje kijken bij je concullega’s

Ieder bedrijf heeft zo z’n sterktes en zwaktes. Doordat je als Kenniskraker mag binnenkijken bij je concullega’s, krijg je een goed zicht op de tactieken die voor hen werken en niet werken. Wat doen zij anders dan jij? Werkt het beter of net niet? Aan het eind van het traject keer je terug naar de werkvloer met een heleboel waardevolle informatie, die je zelf kan inzetten in jouw organisatie. Dat terwijl je heel wat nieuwe professionele contacten legt.

Bovendien krijg je een duwtje in de rug van je Acerta-coach en een echte Kleine Onderneming-mentor. Helemaal op maat van jouw bedrijf.

Volledig gratis dankzij de steun van ESF

Een zaak runnen is een intensieve en kostelijke opdracht, iedere dag opnieuw. Het Kenniskraker-project wordt gesteund door ESF, kort voor Europees Sociaal Fonds, dat middelen ter beschikking stelt voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor mensen. Zo krijgen ook kleinere ondernemingen, waar budgetten voor opleidingen en werkplekleren doorgaans schaarser zijn, de kans om in te zetten op een sterker personeelsbeleid. En leren ze hoe ze hun personeel ‘on board’ en gemotiveerd kunnen houden.

Gratis binnenkijken bij je concullega's

Met Kenniskrakers geven we jou de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij concullega's. We matchen jou aan een organisatie met gelijkaardige interesses en visie.

Kenniskrakers

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid
Werkgevers

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid

19 april 2021

Op zoek naar een hr-podcast die je blik verruimt, toekomstgericht is en gebaseerd op feiten? Zoek niet verder, want je hebt het gevonden: met de Acerta Podcast schaaf je al luisterend je kennis bij. Waar en wanneer je maar wil.

Lees meer
Pestgedrag op de werkvloer: doorbreek het taboe
Werkgevers

Pestgedrag op de werkvloer: doorbreek het taboe

10 februari 2021 Miet Vanhegen

Thuiswerk leidt tot nieuwe vormen van pestgedrag op de werkvloer, volgens een studie van IDEWE. Leidinggevenden bewustmaken over deze problematiek kan helpen om het taboe rond pestgedrag te doorbreken.

Lees meer
Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?
Werkgevers

Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?

02 februari 2021 Nele Ronsmans

Hoewel leidinggeven vanop afstand en leidinggeven ‘van dichtbij’ in de kern niet zo heel veel van elkaar verschillen, komen er bij het afstandswerken extra uitdagingen kijken.

Lees meer