Vorige

Inclusief ondernemen in actie zetten

24 augustus 2021 Kristel Minten Werkgevers

De helft van de werkgevers heeft aandacht voor diversiteit en inclusie, dat blijkt uit onze werkgeversbevraging. Met Hands-on Inclusion zetten we inclusief ondernemen in actie. We organiseren tal van thematische bootcamptrajecten om jou als onderneming de nodige handvaten aan te reiken om werk te maken van inclusief ondernemen.

Wil je je verdiepen in inclusief ondernemen en reken je hierbij graag op ondersteuning op maat van verschillende experten? Ontdek het aanbod aan gratis praktijkgerichte bootcamps. We geven je hieronder een overzicht.

Leestijd: Later lezen?
Bootcamp inclusieve instroom

Ben jij een werkgever die inziet dat rekruteren as usual geen antwoord meer geeft op de noden van je onderneming? Wil je net als deze deelnemer concrete handvaten om aan de slag te gaan binnen jouw onderneming? Schrijf je dan snel in voor het bootcamp inclusieve instroom.

Bootcamp inclusieve werkvloer

Wil jij ook werken aan een inclusieve werkvloer waar elke werknemer zich goed, welkom, aanvaard en gewaardeerd voelt? Schrijf je dan snel in voor het bootcamp ‘Inclusieve werkvloer’.

Bootcamp Actief Inclusief

Hoe leer je als werkgever discriminatie, racisme en vooroordelen op de werkvloer herkennen? En hoe ga je daar dan tegenin? Schrijf je in voor het bootcamp ‘Actief Inclusief: van vooroordeel naar voordeel’ en werk samen met ons aan een beleid voor jouw organisatie.

Bootcamp duurzame loopbanen

“Duurzame loopbanen”, “jobmobiliteit”, “vitalisering”, “job redesign”,… we worden tegenwoordig om de oren geslagen met heel wat nieuwe termen. Maar wat betekenen die begrippen nu precies? En hoe bieden ze een oplossing voor jouw organisatie? Schrijf je in voor het bootcamp 'duurzame loopbanen’ en ontdek het in een motiverende groep.

Bootcamp taal en communicatie

Wil je als organisatie een divers publiek aanwerven én behouden? Dan is heldere taal en communicatie essentieel. In het bootcamp ‘taal en communicatie in een inclusieve organisatie’ creëren we samen met jou een visie op taal en communicatie binnen jouw organisatie. We reiken je verschillende tools aan om de communicatie met jouw medewerkers, klanten en contacten te optimaliseren.

Bootcamp changemanagement

Je wil graag inclusiever gaan werken maar niet al je collega’s zijn al mee? Weerstand maakt integraal deel uit van verandertrajecten. Gedrag veranderen vraagt tijd, geduld én de juiste aanpak. Deze bootcampreeks rond change management reikt handvaten aan om verandertrajecten in je organisatie in goede banen te leiden.

Creatief met talent

Hire for potential and train for skills. Als werkgever is investeren in talent essentieel. Gooi al je troeven in de strijd om kandidaten met potentieel te vinden. Zo verkort je de aanwervingstijd én zitten medewerkers beter in hun job. Faciliteer ook de persoonlijke ontwikkeling van huidige medewerkers, zij hebben vaak onontgonnen talenten.

Zet in op talentontwikkeling

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren
Werkgevers

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren

22 juni 2022 Kathelijne Verboomen

Werken rond duurzame loopbanen biedt een antwoord op verschillende hr-uitdagingen. Je medewerkers zullen gelukkig, gezond en productief aan het werk blijven. Stof voor een leerrijk Acerta Panel Webinar.

Lees meer
3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven
Werkgevers

3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven

07 juni 2022 Britt Winnepenninckx

Je hele loopbaan bij dezelfde werkgever werken is verleden tijd. Dat bevestigt de Talent Pulse, onze jaarlijkse bevraging in samenwerking met StepStone bij meer dan 3000 werknemers. Amper 3 op de 10 werknemers hebben de intentie om hun volledige loopbaan bij dezelfde werkgever te blijven.

Lees meer
Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?
Werkgevers

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?

24 mei 2022 Annelies Baelus

Aanpassingsvermogen is de belangrijkste vaardigheid van de toekomst. De arbeidskrapte, economische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat medewerkers zich snel en flexibel moeten kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Maar hoe weet je of je sollicitant wel een goede portie aanpassingsvermogen bezit?

Lees meer