Vorige

Kick-start je carrière met de HR Talent Academy van Acerta

24 februari 2022 Werkgevers

Wat als je binnenkort afstudeert en staat te popelen om je carrière te starten? Wat als je van de schoolbanken recht de HR-wereld kan induiken? En wat als je hierbij dag in dag uit gecoacht wordt door experten van Acerta? Dan is onze HR Talent Academy iets voor jou, ons nieuwe traineeship, boordevol theorie en praktijk.

Leestijd: Later lezen?

Van HR Talent Trainee tot HR Talent Consultant

De wereld van soft hr biedt heel wat uitdagingen. Binnen Acerta kom je terecht in het Talent Boost Center, een team van gedreven consultants die interne en externe klanten bijstaan in het aantrekken, ontwikkelen, behouden en begeleiden van talent. Het opleidingstraject tot HR Talent Consultant, omvat dan ook een waaier aan (sub)domeinen waarin je ondergedompeld wordt.  Bij de experten van rekrutering en selectie leer je het potentieel van een kandidaat inschatten. Je leert de kneepjes van het vak in het selecteren van de juiste profielen: van telefonische screenings tot diepte-interviews. Wil je een stapje verder gaan? Je kan ook kennis maken met de wereld van assessments waarin je verschillende testing methodes, gespreksoefeningen, … onder de knie krijgt. Is nauw klantencontact meer jouw ding? Dan kan jij je ei kwijt in onze opleidingen rond outplacement, loopbaanbegeleiding, reward, welzijn, ontwikkeling, … Je ziet, voor ieder wat wils!

Theorie en praktijk gaan hand in hand

Onze ervaren experts maken je wegwijs in de theorie. Maar natuurlijk kan je niets onder de knie krijgen zonder de nodige dosis praktijk. Door het éénjarig traject voorzien we maar liefst vier dagen praktijk per week, aangevuld met één dag theorie.  Zo leer je je kennis toe te passen en te verdiepen en doe je de nodige ervaring op bij onze klanten.

Na 1 jaar theorie afgewisseld met praktijk, draag je de titel van HR Talent Consultant bij Acerta. Naast de unieke kans die je krijgt om dag in dag uit te leren van onze experten binnen onze divisie Talent Acquisition, ben jij klaar voor je eigen pad binnen HR. Als HR Talent Consultant,  werk je op projectbasis korte of langdurige opdrachten uit bij klanten uit tal van sectoren, van kmo tot multinational. Gaandeweg kan je je specialiseren binnen een bepaald domein in HR en zo je persoonlijk traject uitstippelen. De mogelijkheden zijn legio!

 

Waarom kiezen voor de job van Talent Trainee bij Acerta

Je krijgt een unieke kans om binnen Acerta Consult kennis te maken met de wereld van HR consultancy, specifiek gericht op Talent Acquisition. Bovendien is Acerta dé HR-partner die klanten een persoonlijke service biedt met een waaier aan advies, diensten en toepassingen rond loonadministratie, sociale zekerheid, human capital, rekrutering en selectie, …  Kortom, jouw ideale springplank voor een carrière binnen HR.

Ben jij de Talent Trainee die we zoeken?

Grijp je kans en schrijf je in voor de springplank van je leven. Registreer je nu voor onze bootcamps en wie weet start je je carrière als  HR Talent Trainee.

Waag je kans

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?
Werkgevers

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?

24 mei 2022 Annelies Baelus

Aanpassingsvermogen is de belangrijkste vaardigheid van de toekomst. De arbeidskrapte, economische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat medewerkers zich snel en flexibel moeten kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Maar hoe weet je of je sollicitant wel een goede portie aanpassingsvermogen bezit?

Lees meer
Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch
Werkgevers

Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch

10 mei 2022 Magda Duerinckx

Een op de drie werknemers wil zijn loopbaan een andere wending geven. Vooral twintigers overwegen een job in andere sector, dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 2.000 werkende Belgen. Waarom? Ze willen een grotere zinvolheid ervaren, een betere werk-privébalans en/of een goede verloning.

Lees meer
Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt
Werkgevers

Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

05 april 2022 Sabine Goossens

De diversiteit aan nationaliteiten neemt toe op onze Belgische arbeidsmarkt, dat blijkt uit ons onderzoek bij zo’n 28.500 bedrijven. Vandaag heeft 15 % van alle werknemers in België niet de Belgische nationaliteit. Het aandeel niet-Belgen op onze arbeidsmarkt volgt een stijgende trend: de laatste vijf jaar is het aandeel op onze arbeidsmarkt gesteg...

Lees meer