Vorige

Levenslang leren stimuleren

30 november 2020 Annelies Baelus Werkgevers

Ben jij ervan overtuigd dat je medewerkers in de toekomst andere skills nodig zullen hebben? Dan ben je zeker niet alleen. Volgens een online bevraging van Acerta, KU Leuven en HR Square is 57% van de werkgevers daarvan overtuigd. Maar hoeveel werknemers krijgen effectief de kans om opleidingen te volgen? En welke opleidingen mogen zij dan volgen? Acerta ging op zoek naar antwoorden via een grootschalige online bevraging bij meer dan 2.000 werknemers.

Leestijd: Later lezen?

Niet zomaar een opleiding

Wat blijkt uit die online bevraging? Zes op de tien medewerkers hebben dit jaar een opleiding kunnen volgen die verband houdt met hun huidige functie. Wanneer de opleiding verder staat van de functie of de onderneming, dan neemt dat percentage af. Slechts 27% van de werknemers mag een opleiding volgen die niet gelinkt is aan zijn/haar functie of onderneming.

Voor wat hoort wat

De wil om opleidingen te volgen, is er in ieder geval wel. Een op de vier medewerkers betaalt zelfs zélf voor zijn opleidingen. Bovendien is een op de vijf werknemers bereid om hun opleidingen te kopen via een cafetariaplan. Opleidingen volgen, is immers een investering in de toekomst. Toch willen medewerkers daar iets tegenover zien staan: 70% van hen geeft aan dat ze de eigen inspanningen om zich verder te ontwikkelen, graag beloond willen zien door de werkgever.

Individuele opleidingsrekening

Wist je dat levenslang leren een aandachtspunt is dat ook de federale regering niet is ontgaan? In het regeerakkoord is er opnieuw sprake van de ‘individuele opleidingsrekening’. Voltijds werkende Belgen zouden op termijn recht hebben op gemiddeld vijf opleidingsdagen per jaar, met uitzondering van werknemers uit kleine bedrijven. Bovendien zou de regering werkgevers die het beter doen (fiscaal) belonen. Het potentieel van die opleidingsrekening is enorm groot, want het stimuleert werknemers om levenslang te leren en om zich klaar te stomen voor de toekomst.

Zijn jouw medewerkers klaar voor de toekomst?

Investeer in talentontwikkeling

Zet in op potentieel, stimuleer de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, en ontdek hun onontgonnen talenten.

Talentontwikkeling

Deel dit artikel

Annelies Baelus

Geschreven door Annelies Baelus

Director Legal, Reward & opleidingen bij Acerta.

Gerelateerde artikels

Van trainee tot payroll expert dankzij de Payroll Academy van Acerta
Werkgevers

Van trainee tot payroll expert dankzij de Payroll Academy van Acerta

30 september 2021 Dirk Vanderhoydonck

Op 1 oktober 2021 start de nieuwe Payroll Academy. In deze editie gaan 11 trainees van start in het inhouse opleidingstraject van Acerta. Dat zal hen opleiden tot volwaardige payroll experten.

Lees meer
“Corona”-competenties alleen zijn niet genoeg
Werkgevers

“Corona”-competenties alleen zijn niet genoeg

28 september 2021 Hannelore Van Meldert

In de nieuwe context van hybride werken, blijven/blijken bepaalde competenties minder evident. Hoe zorg je voor een succesvol competentiemanagement post-corona?

Lees meer
Inclusief ondernemen in actie zetten
Werkgevers

Inclusief ondernemen in actie zetten

24 augustus 2021 Kristel Minten

De helft van de werkgevers heeft aandacht voor diversiteit en inclusie, dat blijkt uit onze werkgeversbevraging. Wil je je verdiepen in inclusief ondernemen? Ontdek het aanbod aan gratis praktijkgerichte bootcamps.

Lees meer