Vorige

Levenslang leren stimuleren

30 november 2020 Annelies Baelus Werkgevers

Ben jij ervan overtuigd dat je medewerkers in de toekomst andere skills nodig zullen hebben? Dan ben je zeker niet alleen. Volgens een online bevraging van Acerta, KU Leuven en HR Square is 57% van de werkgevers daarvan overtuigd. Maar hoeveel werknemers krijgen effectief de kans om opleidingen te volgen? En welke opleidingen mogen zij dan volgen? Acerta ging op zoek naar antwoorden via een grootschalige online bevraging bij meer dan 2.000 werknemers.

Leestijd: Later lezen?

Niet zomaar een opleiding

Wat blijkt uit die online bevraging? Zes op de tien medewerkers hebben dit jaar een opleiding kunnen volgen die verband houdt met hun huidige functie. Wanneer de opleiding verder staat van de functie of de onderneming, dan neemt dat percentage af. Slechts 27% van de werknemers mag een opleiding volgen die niet gelinkt is aan zijn/haar functie of onderneming.

Voor wat hoort wat

De wil om opleidingen te volgen, is er in ieder geval wel. Een op de vier medewerkers betaalt zelfs zélf voor zijn opleidingen. Bovendien is een op de vijf werknemers bereid om hun opleidingen te kopen via een cafetariaplan. Opleidingen volgen, is immers een investering in de toekomst. Toch willen medewerkers daar iets tegenover zien staan: 70% van hen geeft aan dat ze de eigen inspanningen om zich verder te ontwikkelen, graag beloond willen zien door de werkgever.

Individuele opleidingsrekening

Wist je dat levenslang leren een aandachtspunt is dat ook de federale regering niet is ontgaan? In het regeerakkoord is er opnieuw sprake van de ‘individuele opleidingsrekening’. Voltijds werkende Belgen zouden op termijn recht hebben op gemiddeld vijf opleidingsdagen per jaar, met uitzondering van werknemers uit kleine bedrijven. Bovendien zou de regering werkgevers die het beter doen (fiscaal) belonen. Het potentieel van die opleidingsrekening is enorm groot, want het stimuleert werknemers om levenslang te leren en om zich klaar te stomen voor de toekomst.

Zijn jouw medewerkers klaar voor de toekomst?

Investeer in talentontwikkeling

Zet in op potentieel, stimuleer de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, en ontdek hun onontgonnen talenten.

Talentontwikkeling

Deel dit artikel

Annelies Baelus

Geschreven door Annelies Baelus

Director Legal, Reward & opleidingen bij Acerta.

Gerelateerde artikels

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid
Werkgevers

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid

19 april 2021

Op zoek naar een hr-podcast die je blik verruimt, toekomstgericht is en gebaseerd op feiten? Zoek niet verder, want je hebt het gevonden: met de Acerta Podcast schaaf je al luisterend je kennis bij. Waar en wanneer je maar wil.

Lees meer
Vlaams Parlement breidt antidiscriminatiebepalingen uit
Werkgevers

Vlaams Parlement breidt antidiscriminatiebepalingen uit

09 april 2021 Miet Vanhegen

Op 9 april 2021 trad het decreet dat de Vlaamse antidiscriminatiebepalingen voor een evenredige participatie op de arbeidsmarkt uitbreidt, in werking.

Lees meer
Welzijn van medewerkers verhogen in tijden van thuiswerk
Werkgevers

Welzijn van medewerkers verhogen in tijden van thuiswerk

23 maart 2021 Heleen De Wyngaert

Organisaties beschouwen ‘welzijn’ niet langer als een verplicht nummertje, maar als een belangrijke voorwaarde om hun medewerkers lang en gelukkig aan het werk te houden.

Lees meer