Vorige

Van trainee tot payroll expert dankzij de Payroll Academy van Acerta

30 september 2021 Dirk Vanderhoydonck Werkgevers

Op 1 oktober 2021 start de nieuwe Payroll Academy. In deze editie gaan 11 trainees van start in het inhouse opleidingstraject van Acerta. Dat zal hen opleiden tot volwaardige payroll experten die via outsourcing hr-ondersteuning kunnen bieden bij heel uiteenlopende bedrijven.  

Leestijd: Later lezen?

Payroll expert: een knelpuntberoep

Een goede hr-expert is moeilijk te vinden. Payroll consultants zitten al een aantal jaar in de categorie van knelpuntberoepen. Om die arbeidskrapte op te vangen en om tegelijk tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten, startte Acerta een aantal jaar geleden met de Payroll Academy: zelf investeren in mensen die nadien als payroll experten zo breed mogelijk ingezet kunnen worden bij klanten.

Payroll experten in wording

Voorkennis over hr en payroll in het bijzonder is geen vereiste voor de deelnemers die starten in de Acerta Payroll Academy. De selectie voor het opleidingstraject gebeurt niet zozeer op basis van voorkennis maar wel op motivatie en maturiteit. Een eerste werkervaring is dus wel van belang. Alle andere kennis en expertise krijgen de deelnemers aangereikt in het Payroll Academy-traject. Dat start met een heel intensieve voltijdse opleiding van een aantal weken. Daarin maken de studenten kennis met hr en krijgen ze heel wat sociaal-juridische materie te verwerken. Ze volgen ook een deeltijdse stage in verschillende organisaties in november en december, gecombineerd met het vervolg van hun opleidingstraject. Kortom, dé ideale combinatie om een volwaardige payroll expert te worden.  

Training on the job

De Payroll Academy is vooral een praktische opleiding. De deelnemers komen na hun stage meteen op de werkvloer terecht. En ook dan gaat de opleiding verder, on the job. Daarvoor hebben de alumni van de Payroll Academy een heel team achter zich dat hen verder ondersteunt en begeleidt. Hun leidinggevende is het eerste aanspreekpunt en speelt een belangrijke rol als coach. Daarnaast staan er een aantal ervaringscoaches voor hen klaar die hen begeleiden bij de opstart. Ook de band met de medestudenten in de Payroll Academy is heel waardevol. Voor de meer technische en juridische vragen kunnen ze, zoals alle andere Acerta-medewerkers, altijd terecht bij de experten van Acerta Consult.

Outsourcing

Na het opleidingstraject kunnen de nieuwe payroll experten breed ingezet worden bij klanten in heel uiteenlopende bedrijven en sectoren. Van de startende kmo die begeleiding wil bij het aanwerven van een eerste werknemer, tot de multinational die het personeelsbeleid wil optimaliseren en daarvoor een budgetberekening vraagt. De payroll experten gaan ter plekke bij de klant voor de duur van de opdracht. Dat kan een enkele dag zijn, maar ook een doorlopende voltijdse opdracht van ettelijke maanden. Ook de opdrachten zelf gaan heel breed. Je kan een beroep doen op onze payroll experten om een simpele eenmalige loonberekening voor jou te doen. Maar ook voor het uitwerken van het hr-beleid of zelfs het volledig uit handen nemen van de volledige loonadministratie staan onze experten voor je klaar.

Ook jouw medewerkers hebben vaak ongekend potentieel

Acerta helpt je mee dat te ontdekken en te ontplooien. Zo groeien jouw medewerkers in hun job en investeer jij in de toekomst van je bedrijf.

Meer over talentontwikkeling

Deel dit artikel

Dirk Vanderhoydonck

Geschreven door Dirk Vanderhoydonck

Director Flexsourcing

Gerelateerde artikels

“Corona”-competenties alleen zijn niet genoeg
Werkgevers

“Corona”-competenties alleen zijn niet genoeg

28 september 2021 Hannelore Van Meldert

In de nieuwe context van hybride werken, blijven/blijken bepaalde competenties minder evident. Hoe zorg je voor een succesvol competentiemanagement post-corona?

Lees meer
Inclusief ondernemen in actie zetten
Werkgevers

Inclusief ondernemen in actie zetten

24 augustus 2021 Kristel Minten

De helft van de werkgevers heeft aandacht voor diversiteit en inclusie, dat blijkt uit onze werkgeversbevraging. Wil je je verdiepen in inclusief ondernemen? Ontdek het aanbod aan gratis praktijkgerichte bootcamps.

Lees meer
Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?
Werkgevers

Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?

10 augustus 2021 Goedele Laga

Inzetten op de talenten van je medewerkers is van niet te onderschatten belang in de huidige arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt staat immers onder druk, en de zoektocht naar talentvolle medewerkers is een ware uitdaging.

Lees meer