Vorige

Vier tips om je personeelskosten te berekenen

24 september 2021 Werkgevers

Personeelskosten berekenen is geen eenvoudige opdracht. Heb jij al zicht op je uitgaven voor volgend jaar? Hoog tijd om er werk van te maken, want de deadline voor het indienen van je budget voor 2022 komt razendsnel dichterbij. We zetten je graag op weg met vier tips, zodat je niets vergeet wanneer je je personeelsbudget opstelt en geen onverwachte verrassingen krijgt.

Leestijd: Later lezen?

Tip 1: Hou rekening met de loonevolutie

Afspraken rond lonen, premies en toeslagen liggen doorgaans vast in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De cao's en de indexaanpassing zijn dan ook belangrijke variabelen om in te calculeren wanneer je je personeelsbudget berekent. Net als de anciënniteit van je medewerkers.

Kleine onderneming? Check of je recht hebt op RSZ-kortingen. Bij een eerste aanwerving ben je – onbeperkt in tijd – volledig vrijgesteld van de patronale basisbijdragen. Hiermee bespaar je maar liefst 25 % op de maandelijkse loonkost. Je leest er hier meer over.

Tip 2: Calculeer je personeelsgroei in

Voorzie je nieuwe aanwervingen? Neem die kosten dan zeker op. Om het brutoloon van een nieuwe medewerker te bepalen, moet je rekening houden met:

  • de ervaring;
  • het statuut (bediende, arbeider of jobstudent);
  • het niveau van de functie;
  • de cao’s en sectorale afspraken binnen je paritaire comité;
  • de afspraken rond verloning binnen je eigen onderneming;
  • het aantal werkuren ;
  • de loonafspraken die je met je collega in spe maakt.

Vergeet niet dat je minstens het minimumloon moet betalen. Hoeveel dit is, kan je lezen in de Sectorale Gids van Trefzeker.

Tip 3: Voorzie de impact van afwezigheid

Komen er zwangerschappen aan? Nemen sommige medewerkers ouderschapsverlof? Zal je medewerker van een voltijds naar deeltijds uurrooster veranderen, of andersom? Dat heeft allemaal gevolgen voor de loonkosten. Voorzie dit in je budget. Vertrekken er mensen? Budgetteer hun kosten dan alleen voor de nodige maanden.

Tip 4: Schakel de Budgettool van Acerta in

Het is niet eenvoudig. Of toch? Voor een volledige en realistische berekening van je personeelsbudget moet je rekening houden met alle looncomponenten die binnen jouw sector en onderneming gelden én ook afgestemd zijn op jouw (toekomstige) medewerkers. En dat is heel eenvoudig te berekenen wanneer je de Budgettool van Acerta gebruikt. 

Voorspel je loonkosten met de Budgettool van Acerta

Proactief inspelen op de toekomst? Met de budgettool, die rekening houdt met alle wijzigingen op zowel individueel als collectief niveau, zie je onmiddellijk wat jouw werknemers in de toekomst zullen kosten.

Ontdek de voordelen Leer de Budgettool kennen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch
Werkgevers

Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch

10 mei 2022 Magda Duerinckx

Een op de drie werknemers wil zijn loopbaan een andere wending geven. Vooral twintigers overwegen een job in andere sector, dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 2.000 werkende Belgen. Waarom? Ze willen een grotere zinvolheid ervaren, een betere werk-privébalans en/of een goede verloning.

Lees meer
Verlonen, eerlijk en transparant duurt het langst
Werkgevers

Verlonen, eerlijk en transparant duurt het langst

28 april 2022 Ellen Roelants

Een fair loon, een duidelijk groeitraject en transparante communicatie, werken het best. Maar hoe pak je dat precies aan?

Lees meer
Fiscaal voordelig belonen? Wees er op tijd bij
Werkgevers

Fiscaal voordelig belonen? Wees er op tijd bij

27 april 2022

Wil je graag je medewerkers een extra beloning toe kennen? Dan is de loonbonus cao90 een fiscaal interessante manier.

Lees meer