Terug naar events
ontbijt turnhout_acerta
Gratis

Deel dit event via

Acerta Ronde Tafel

ESG en duurzaamheid zal aan belang winnen op de ondernemingsagenda. Vanaf dit jaar zullen bedrijven onder invloed van de Europese regelgeving, starten met het rapporteren over hun duurzaamheidsthema’s. Dat betekent dat u zal moeten bepalen wat voor u dé duurzaamheidsthema’s zijn. Dat kan gaan van hernieuwbare energie, over duurzame lonen en loopbanen en diversiteit en inclusie tot cyberveiligheid.

Waar & wanneer?

Locatie

Datum

Tijdstip

Beschikbare plaatsen

Inschrijven

Locatie:

Essec, Tessenderlo.

Datum:

12/03/24

Tijdstip:

van 08:00 tot 11:00

Beschikbare plaatsen:

9

Wat is ESG en duurzaamheidsrapportering nu concreet? Wat is het belang ervan voor uw onderneming en stakeholders? Waar liggen de uitdagingen en de groeikansen om van duurzaamheid een speerpunt te maken?

Op welke manier kan u hier vandaag zelf al mee aan de slag gaan in uw organisatie en hoe kan u uw medewerkers hieromtrent zelf informeren en bewust maken?

Programma

 • 8u00 – 8u30: Maak tijdens deze unieke rondleiding door de heer Johan Deroy, Gedelegeerd Bestuurder van Essec Group, kennis met hun nieuwe gebouw én hun kijk op duurzaamheid.
   
 • 8u30 – 9u30:
  • Collega Ellen Van Grunderbeek, Manager Knowledge Center licht de basisprincipes van deze ESG richtlijn toe en hoe u zich als werkgever kan voorbereiden.
  • Collega Miet Vanhegen, Juridisch Consultant bij Acerta, informeert u over de Europese loontransparantierichtlijn en een mogelijk plan van aanpak hieromtrent.
    
 • 9u30 – 9u45: Koffiepauze
   
 • 9u45 – 10u15: Jolien Bruylants, Milieucoördinator bij Idewe, vertelt u meer over de 17 goals van ESG en hoe u als werkgever deze concreet in praktijk kan brengen aan de hand van een duurzaamheidsscan.
   
 • 10u15 – 10u30: Lieve Wouters, deskundige lokaal mondiaal beleid bij Stad Genk, legt ons het SDG spel uit. Het spel werd in Japan ontwikkeld en wordt daar veel in het bedrijfsleven gespeeld. Het is een manier om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen concreet en bespreekbaar te maken bij collega’s. U kan dit spel eveneens in uw bedrijf introduceren om uw medewerkers op een interactieve manier te sensibiliseren.
   
 • 10u30 – 11u: Netwerkmoment.

In samenwerking met

logo idewe_acerta