Vorige

Past een vennootschap in het groeiverhaal van je klant?

07 maart 2022 Accountants
Pieter Bleyen

Als accountant vervul je een belangrijke adviserende rol voor je klant. Je geeft boekhoudkundig en fiscaal advies, maar ook advies over de groei van de onderneming. Eén van de veelgestelde vragen daarbij: is een vennootschap iets voor mij? Samen met je klant bepaal je wanneer de tijd rijp is om de stap naar een vennootschap te zetten. Maar hoe zorg je in deze fase voor de beste ondersteuning, en hoe breng je je analyse helder over naar je klant?  

Leestijd: Later lezen?

Klaar voor groei?

Wanneer kiest je klant best voor een eenmanszaak en wanneer voor een vennootschap? De eenmanszaak wordt vaak gekozen als ondernemingsvorm voor startende ondernemers. Wanneer de zaak groeit, kan het echter interessant zijn om over te stappen naar een vennootschap. Die keuze wordt vaak ingegeven door zowel fiscale als niet-fiscale redenen.  

Simulatietool: Bedrijfsleider of Eenmanszaak

Met Bedrijfsleider of Eenmanszaak, de nieuwe simulatietool van Acerta, wordt het maken van een slimme en berekende keuze gemakkelijk, en kan dit in slechts enkele klikken. In de simulatietool maak je als accountant een integrale en vergelijkende berekening tussen twee opties: bedrijfsleider met vennootschap of de onderneming eenmanszaak.

Bij elke simulatie krijg je een gedetailleerd en gevisualiseerd overzicht als resultaat, en dit zowel op één als op meerdere jaren berekend. Op een eenvoudige manier verfijn je de simulatie in functie van je klant, voeg je opmerkingen toe en download je een overzichtelijk en gepersonaliseerd rapport om te delen met je klant.  

De applicatie is beschikbaar in MyAcerta voor al onze partners-accountants en dit in drie talen: Nederlands, Frans en Engels. Bedrijfsleider of Eenmanszaak is bovendien een tool voor al je klanten, of ze nu aangesloten bij Acerta, elders, of nog helemaal niet. Je klanten adviseren was nog nooit eenvoudiger.

Bepaal of jouw klant klaar is voor groei

Wil jij ook je klanten bijstaan met slim advies? Ga na of je klant klaar is voor groei met onze handige simulatietool.

Ontdek onze simulatietool

Deel dit artikel

Geschreven door Pieter Bleyen

Product Manager voor Starters, Zelfstandigen & Accountants bij Acerta

Gerelateerde artikels

Accountants

Starten als zelfstandig accountant? Een populaire keuze.

10 november 2023
Lieven Delzeyne

Overweeg je de stap naar zelfstandig accountant of boekhouder? Je bent zeker niet alleen, want in de laatste vijf jaar kwamen er bijna 15% meer accountants bij. Wat zijn de voordelen van dit statuut en het oprichten van je eigen (accountancy) zaak?

Lees meer
Accountants

Dit waren de 4 key topics van onze Summit 2023

17 oktober 2023
Lieven Delzeyne

De Acerta Summit is hét event bij uitstek voor accountants. Boeiende sprekers vanuit het bedrijfsleven delen hun visie en maken deze dag inspirerend!

Lees meer
vennootschapsrecht_acerta
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023
Mohamed Abrddane

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer