Vorige

Interessante events in oktober voor startende zelfstandigen

30 september 2022 Starters
Majel Slabbinck

We verzamelden de meest interessante evenementen van oktober om aan deel te nemen als (startende) zelfstandige. Ze zijn bovendien allemaal gratis. Laat je dus vooral inspireren!

Leestijd: Later lezen?

1. Starters bootcamp van Acerta

Starten met je eigen zaak? Dat is serious business. Maar hoe begin je er aan en hoe maak je van je onderneming een succes? Tijdens onze Starters bootcamp op 13 oktober in Gent en 18 oktober in Antwerpen krijg je de kans om deel te nemen aan praktische workshops die je écht op weg helpen, te luisteren naar inspirerende ondernemers, en last but not least te connecteren met andere starters. Van elkaar leren en elkaar inspireren staan centraal. Kortom, een uniek event dat helpt om jou een boost te geven en je zaak echt uit de startblokken te laten schieten.

Er worden 3 workshops aangeboden en je maakt een keuze uit 2 van de 3 workshops en kiest zo welke sessie je graag wil volgen. Zowel tijdens de lunch als op het einde krijg je de kans om te connecteren met andere starters. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

2. Business Bites XL van Stad Gent

Ben je een groeiende ondernemer en sta je op het punt het buitenland te veroveren? Of ben je nog op zoek naar extra info over financieringsmogelijkheden, coöperatieve ondernemersformats, soft skills,...? Dan is de Business Bites XL week van 27 september tot en met 6 oktober zeker iets voor jou. Je krijgt er 10 dagen lang inspiratie op maat van je bedrijf. Gratis en voor niks. 

3. Starters academie van Acerta

Als startende zelfstandige popel je om aan de slag te gaan. Spannend! Maar je hebt vast ook vele vragen over ondernemen. Geen tijd of zin om lange opleidingen te volgen of dikke boeken te lezen? Dan zit je goed bij de Starters academie! Hier vind je korte gratis workshops over de verschillende aspecten van starten als zelfstandige. Je steekt nieuwe inzichten op en je vormt een goed idee over wat je verder te doen staat als beginnende ondernemer.

Je volgt de online sessies wanneer en op het tempo dat jij wilt. De verschillende thema's zijn:

4. Openbedrijvendag van VOKA

Elke eerste zondag van oktober openen sinds 1991 honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren voor het grote publiek. Met honderdduizenden bezoekers is het event telkens weer een schot in de roos. In 2022 vindt Voka Open Bedrijvendag voor de 32e keer plaats en dit op zondag 2 oktober. 

Als bezoeker krijg je de unieke kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar je buurman werkt,... Voor een bedrijf is het dan weer dé gelegenheid om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de bedrijfsmuren gebeurt en uit te pakken met nieuwe gebouwen, producten, collega's en nog veel meer!

Zelf starten?

Heb je nu zelf zin gekregen om als zelfstandige aan de slag te gaan? Start dan eenvoudig je zaak met Acerta!

Start nu als zelfstandige

Deel dit artikel

Geschreven door Majel Slabbinck

Marketing Segment Manager

Gerelateerde artikels

Starters

Welke drie vragen hebben startende zelfstandigen?

24 april 2024
Els Schellens

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt, je wil de sprong wagen en starten als zelfstandige. En daar komt heel wat bij kijken! Wij bundelden de drie meestgestelde vragen uit onze Starters academie en helpen je zo op weg. Klaar om te starten?

Lees meer
Starters

Bijverdienen als zelfstandige na je pensioen

30 oktober 2023
Mieke Bruyninckx

Vele gepensioneerden verdienen een aardig centje bij als zelfstandige. Ontdek waar je op moet letten en welke voordelen er zijn aan een zelfstandig statuut, ook op latere leeftijd.

Lees meer
Starters

Starten als vrije beroeper? Dit zijn de meest populaire keuzes.

25 oktober 2023
Els Schellens

Nog nooit startten zoveel zelfstandigen in een vrij beroep als afgelopen jaar. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen maar ook zaken waar je zeker op moet letten als je voor een vrij beroep wil gaan. Benieuwd wat de meest gekozen vrije beroepen zijn? We lijsten ze voor je op.

Lees meer