Overzicht
Brokkelt de tijdelijke jaarpremie af? Moet jij hem nog betalen aan je werknemers?
Er komt vanaf 1 januari 2025 een nieuwe verplichte aangifte voor werkgevers van flexi-jobbers op basis van hun maandelijkse loonbrief: Flexi at work. De nieuwe gegevensoverdracht voedt vanaf dan de flexiloonteller op mycareer.be. De RSZ heeft hiervoor een nieuwe onlinedienst opgezet maar werkgevers kunnen hiervoor natuurlijk terecht bij hun sociaal secretariaat aangezien Flexi at work werd toegevoegd aan de bestaande DmfA-mandaten. Acerta brengt vanaf 1 januari 2025 deze verplichting dan ook automatisch voor jou in orde.
De feestdagen tijdens de eindejaarsperiode vragen bijzondere aandacht van werkgevers die willen ontslaan, zeker nu kerstdag en Nieuwjaar op een weekdag vallen.
De terugbetaling aan de werknemer van de kosten voor het thuis laden van zijn (deels) elektrische bedrijfswagen geeft onder bepaalde voorwaarden geen aanleiding tot het aanrekenen van een bijkomend belastbaar voordeel. Tot voor kort was daarvoor vereist dat de terugbetaling gelijk moest zijn aan de werkelijke kosten van de werknemer. Om tegemoet te komen aan de vraag uit de praktijk om een administratief lichtere, forfaitaire terugbetaling mogelijk te maken liet de ontslagnemende minister van Financiën nu een circulaire publiceren door zijn administratie.
Vanaf 1 januari 2025 verhogen de loongrenzen voor de geldigheid van het scholingsbeding, het niet-concurrentiebeding en het scheidsrechtelijk beding.
Van 23 december 2024 tot en met 3 januari 2025 moeten bouwvakkers verplicht rusten. Wat zijn de regels en uitzonderingen op deze inhaalrust?
Voor pensioenen die ingaan vanaf 1 februari 2025 stijgt de wettelijke pensioenleeftijd. Deze verandering kan gevolgen hebben voor jou als werkgever én voor je werknemers. We geven een overzicht van de belangrijkste veranderingen op sociaal-juridisch vlak.
Ongeveer 10 jaar geleden besliste de regering om de wettelijke pensioenleeftijd geleidelijk te verhogen tot 67 jaar: Wat betekent dit voor jou?
Een Koninklijk Besluit (KB) regelt de samenwerking en gegevensuitwisseling tussen het uitzendbureau en de gebruiker in het kader van de toepassing van de vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor nacht- en ploegenarbeid (verschillende varianten). Het KB behandelt zowel de situatie van de toepassing van de vrijstelling van doorstorting doorheen het jaar als de samenwerking in het kader van een eventuele fiscale controle achteraf.