Vorige

Starten als zelfstandige? Een goede voorbereiding is goud waard!

10 september 2019 Starters
Katrien Jonckheer

Starten als zelfstandige is een stap in het onbekende. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat 60% van de starters onvoorbereid als zelfstandige is begonnen. Nochtans is het verband tussen een goede voorbereiding en het succes van de starter op langere termijn duidelijk: hoe beter voorbereid, hoe groter de kans op een tevreden ondernemer. De Ikwilstarten-academie van Acerta heeft dan ook als doel om iedereen met de ambitie om zelfstandige te worden ten volle te ondersteunen en voor te bereiden.

Leestijd: Later lezen?

Ikwilstarten-academie krijgt vervolg na succesvolle eerste editie

De academie werd vorig jaar in het leven geroepen zodat niet alle starters telkens de hindernissen van het ondernemerschap met vallen en opstaan moeten ondervinden. Na het succes van vorig jaar is de academie dit jaar terug met nog meer gratis cursussen. In kleine groepen worden de starters geïnformeerd, begeleid en geïnspireerd over het ondernemerschap. Een mooi initiatief dat mogelijk is dankzij de samenwerking met KBC, Total, Pluxee, Orange en Wordline.

Op starten staat geen leeftijd

Wist je dat 1 op 5 starters jonger is dan 25 jaar en dat 1 op 6 starters ouder is dan 50 jaar? Het is duidelijk dat er op starten als zelfstandige geen leeftijd staat. De Ikwilstarten-academie is trouwens toegankelijk voor iedereen die wil starten als zelfstandige. Of je nu een jonge starter bent of je op latere leeftijd je dromen najaagt, je kan je inschrijven en zelf bepalen welke opleiding(en) je wil volgen en in welke volgorde.

Deel dit artikel

Katrien Jonckheer3_acerta

Geschreven door Katrien Jonckheer

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta