Vorige

Acerta Payroll Academy: het beste van twee werelden

25 april 2019 Werkgevers

72% van de ondernemingen wordt geremd door de schaarste op de arbeidsmarkt. En dat gaat vaak verder dan er louter niet in slagen om openstaande vacatures in te vullen. 8% weigert zelfs nieuwe opdrachten omdat er onvoldoende personeel is om ze uit te voeren. De oorzaken van arbeidskrapte situeren zich zowel aan vraag- als aanbodkant. Maar voor de werkgever die te maken heeft met een zogenoemde ‘mismatch’ tussen kandidaat en vacature is er goed nieuws: profielen zélf klaarstomen is de ideale manier om arbeidskrapte het hoofd te bieden. Dat is tevens de insteek van onze eigen Acerta Payroll Academy, die intussen al aan zijn vierde editie toe is.

Leestijd: Later lezen?

Vis niet in een te krappe vijver

Werkgevers die vasthouden aan ellenlange, haarfijn omschreven vacatures zijn eraan voor de moeite. De kans dat je vandaag nog een 100% match vindt, is klein. En dat is niet enkel te wijten aan de structurele arbeidskrapte. In onze snel evoluerende omgeving – denk maar aan digitalisering, automatisering, robotisering e.a. – zijn de competenties die je vandaag van je kandidaten vereist, morgen misschien alweer verouderd of zelfs overbodig. Werkgevers die met een open geest rekruteren, trekken aan het langste eind. Kom dus los van de technische vaardigheden die jouw vacature vereist en rekruteer op talent, motivatie en flexibiliteit. De talenten die je binnenhaalt, kan je vervolgens zélf klaarstomen met behulp van bijvoorbeeld opleidingen. Ook bij Acerta investeren wij in (jonge) talenten en dompelen hen via onze Payroll Academy onder in de wereld van payrollbeheer.

Wees creatief met geïntegreerde leertrajecten

Onvindbare profielen zélf klaarstomen door hen opleidingen aan te bieden is een creatieve optie die zeker het overwegen waard is. Zorg er in dat geval voor dat je het geleerde ook écht in de praktijk toepast. Want met slechts 34% van de werkgevers die een transfer van kennis naar de praktijk voorziet, blijkt het schoentje daar vaak te wringen. Daarom kenmerkt de Acerta Payroll Academy zich door een uitgebreid opleidingstraject, gecombineerd met (observatie)stages in Acerta-kantoren of bij klanten. Via dit uniek leertraject, en met de ondersteuning van ervaren professionals, stomen wij jonge talenten klaar tot volwaardige, enthousiaste medewerkers. Werkgevers die op een intensieve en geïntegreerde manier een leertraject aanbieden, verzekeren zich van een duurzame inzetbaarheid naar de toekomst toe. Een must voor organisaties die wendbaar moeten zijn in een markt die constant evolueert.

Combineer het beste van twee werelden

Wanneer je beslist om schoolverlaters of mensen die zich willen heroriënteren op de arbeidsmarkt, eigenhandig klaar te stomen, kom je ongetwijfeld tot een win-win voor beide partijen. Zelf merken we dat de Acerta Payroll Academy een mooie opportuniteit biedt om talenten binnen te halen. Anderzijds kunnen schoolverlaters - een groep die door hun gebrek aan ervaring moeilijker kansen krijgt - hierdoor hun toegang vinden tot de arbeidsmarkt. Maar het verhaal stopt natuurlijk niet na het binnenhalen van de juiste talenten. Die talenten effectief behouden is de échte uitdaging. Gelukkig zien we dat dankzij de unieke professionele en persoonlijke begeleiding, het engagement van onze medewerkers erg hoog ligt.

Acerta Payroll Academy

Voel jij je aangesproken door een uitdagend traject waarbij je op een autonome manier je kennis van payroll kan verruimen? Solliciteer dan snel via onderstaande knop.

Solliciteer

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer