Vorige

Een beter personeelsbeleid door over het muurtje te kijken

04 mei 2022 Werkgevers
Kristel Minten

Wil jij graag weten hoe het hr-beleid van andere organisaties in elkaar zit? Via het programma ‘Switching Talent’ krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij je concullega’s. Acerta koppelt jou, met de steun van ESF, aan een bedrijf waarmee je vrijuit van gedachten kunt wisselen. Een gratis leertraject van twee dagen, met als extra bonus dat je aan je professionele netwerk kan bouwen.

Leestijd: Later lezen?

Switching Talent: professioneel speeddaten om kennis te delen

Als je wilt inzetten op een sterk hr-beleid, dan ben je misschien wel de nieuwe Switcher.  Switching Talent is een kortdurend traject waarbij je – gratis en voor niks en zonder gêne – je neus mag steken in de zaken van een andere organisatie. Zo kan je naar hartenlust inspiratie opdoen rond thema’s als het aantrekken en behouden van tevreden medewerkers. En zoveel meer.

Aan de hand van een enquête koppelen we jou aan een onderneming met dezelfde visies en aanvullende interesses. Is er een match? Dan mogen jullie 2 dagen lang elkaars onderneming bezoeken en ideeën rond personeelsbeleid- en ontwikkeling uitwisselen.

Over het muurtje kijken bij je concullega’s

Ieder bedrijf heeft zo z’n sterktes en zwaktes. Doordat je als Switcher mag binnenkijken bij je concullega’s, krijg je een goed zicht op de tactieken die voor hen werken en niet werken. Wat doen zij anders dan jij? Werkt het beter of net niet? Aan het eind van het traject keer je terug naar de werkvloer met een heleboel waardevolle informatie, die je zelf kan inzetten in jouw organisatie. Dat terwijl je heel wat nieuwe professionele contacten legt.

Bovendien krijg je een duwtje in de rug van je Acerta-coach. Helemaal op maat van jouw bedrijf.

Volledig gratis dankzij de steun van ESF

Een organisatie runnen is een intensieve en kostelijke opdracht, iedere dag opnieuw. Het Switching Talent-project wordt gesteund door ESF, kort voor Europees Sociaal Fonds, dat middelen ter beschikking stelt voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor mensen. Zo krijgen alle ondernemingen de kans om in te zetten op een sterker personeelsbeleid. En leren ze hoe ze hun medewerkers kunnen aantrekken en gemotiveerd ‘on board’ kunnen houden.

Gratis binnenkijken bij je concullega's

Met Switching Talent geven we jou de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij concullega's. We matchen jou aan een organisatie met gelijkaardige interesses en visie.

Word een Switcher

Deel dit artikel

Kristel Minten_acerta

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Lastige gesprekken voeren als leidinggevende

29 november 2023
Jochen Bessemans

Als leidinggevende moet je soms ook iets minder aangename gesprekken aangaan: een werknemer die zich misdraagt of slecht presteert. Hoe pak je dit het beste aan? Zijn er zaken die je beter wel of niet zegt?

Lees meer
Werkgevers

Managers werken vaker van thuis dan vroeger

11 oktober 2022
Sabine Goossens

In de huidige hybride werkcontext kan iets meer dan de helft (54%) van de werknemers thuiswerken, zo blijkt uit een bevraging van Acerta bij een 2000-tal werknemers.

Lees meer
Werkgevers

Evaluaties in tijden van telewerk

05 januari 2022
Hannelore Van Meldert

Het jaarlijkse evaluatiegesprek is ook in tijden van telewerk noodzakelijk. Maar hoe pak je dit het beste aan? En moeten we onze evaluatierondes niet ruimer bekijken? Onze tips lees je in deze blog.

Lees meer