Vorige

Hoe aanpasbaar zijn je (nieuwe) medewerkers?

13 december 2023 Werkgevers
Hannelore Van Meldert

Talent goed inzetten binnen je organisatie is essentieel: het zorgt voor duurzame loopbanen en in tijden van arbeidskrapte is dat net van groot belang. Je medewerkers laten floreren zodat zij kunnen doorgroeien naar de job van morgen vereist ook dat zij zich kunnen aanpassen naar een nieuwe functie. Hoe kan je dit als werkgever in kaart brengen? Acerta lanceert samen met de Antwerp Management School (AMS) een nieuwe wetenschappelijke tool die bedrijven helpt achterhalen of werknemers zich voldoende kunnen aanpassen aan veranderingen op de werkvloer en in de job.

Leestijd: Later lezen?

Een tool die verder gaat dan het assessment

Hoe meet je of kandidaten zich, in het kader van een job of promotie, voldoende kunnen aanpassen naar de nieuwe werkcontext? Kunnen mijn werknemers wel mee met een steeds veranderende organisatie door de komst van o.a. Artificiële Intelligentie?  

Bedrijven zetten vandaag al sterk in op assessments en dat is zeker een vereiste om kandidaten grondig en kwalitatief te screenen, maar het is ook een goede manier om te peilen naar het potentieel van je huidige werknemers.

Vragenlijst gebaseerd op breinonderzoek

Na meer dan twee jaar uitgebreide studies en hoogtechnologisch breinonderzoek in het NeuroTrainingLabTM in Antwerpen, is er nu voor het eerst een tool beschikbaar die bedrijven toelaat de aanpasbaarheid van hun werknemers te testen en verder te ontwikkelen.

De tool bestaat uit een vragenlijst, analysemodel en een workshop. De vragenlijst zal de verschillende factoren meten die samen het ‘ aanpassingsvermogen ‘ van een werknemer in kaart brengt:

  • Emotionele intelligentie;
  • Creativiteit;
  • Werkstress;
  • Het omgaan met crisissituaties.

Door de tool te integreren in assessments of het afzonderlijk te integreren in een leertraject kunnen bedrijven gerichte initiatieven nemen wanneer aanpassingsvermogen belangrijk is in de organisatie, team of functie. Hoe meer inzicht je krijgt in de flexibiliteit van een bepaalde werknemer, hoe beter die persoon op de juiste plek in de organisatie kan terechtkomen.

Wil jij ook de aanpasbaarheid van je medewerkers in kaart brengen?

Onze experts helpen je graag om de eerste stappen te zetten richting een duurzame loopbaancarrière.

Contacteer ons

Deel dit artikel

Geschreven door Hannelore Van Meldert

Director talent acquisition & orientation, Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Hoe vaak denken werknemers nog aan een carrièreswitch?

21 mei 2024
Jochen Bessemans

Enkele jaren geleden speelden heel wat werknemers met het idee om hun job volledig om te gooien en in te ruilen voor een andere. Uit onze recente bevraging blijkt dit vandaag niet meer het geval. Wat zijn de redenen om wel of niet te switchen en hoe kan je hier als werkgever op inspelen?

Lees meer
Werkgevers

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsmarkt eruit volgens onze politici?

13 mei 2024
Kathelijne Verboomen

Tijdens het grote verkiezingsdebat van Acerta Consult kregen politieke kopstukken van CD&V, Groen, N-VA, Open VLD en Vooruit het woord om rond vier verschillende thema’s te debatteren: loonkost, arbeidskrapte, mobiliteit en welzijn.

Lees meer
Werkgevers

Flexi-jobbers aannemen: hoe begin je daaraan?

18 april 2024
Sophie Vantomme

Wil je graag beroep doen op een flexi-jobber, maar weet je niet hoe je hier precies aan begint? Er zijn een aantal voorwaarden waaraan zowel jij als de flexi-jobber moeten voldoen.

Lees meer