Vorige

Voor het zevende jaar op rij organiseert Acerta de Payroll Academy

15 maart 2022 Werkgevers

Op 7 maart 2022 is alweer een nieuwe editie van onze Payroll Academy van start gegaan. 24 nieuwe enthousiaste collega’s begonnen aan hun opleidingstraject tot payroll expert. Eenmaal afgestudeerd, gaan ze als volwaardige payroll expert aan de slag in een van onze kantoren of als HR Officer bij een van onze klanten.

Leestijd: Later lezen?

Investeren in de toekomst

Om de arbeidskrapte op te vangen en om in te zetten op onze groei, startte Acerta een aantal jaren geleden met de Payroll Academy. Het idee achter de Payroll Academy is om gemotiveerde profielen zélf klaar te stomen tot volwaardige payroll experten. De selectie voor het traject gebeurt niet zozeer op basis van diploma en ervaring maar wel op motivatie, talent en potentieel. Acerta kiest bewust om te investeren in de toekomst van deze profielen en hen de kans te bieden hun carrière te starten of verder te zetten dankzij professionele en persoonlijke begeleiding van ervaren payroll experten.

Van trainee tot allround expert

De Acerta Payroll Academy voorziet een uitgebreid opleidingstraject, waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Het theoretische luik zorgt ervoor dat onze experten de juiste bagage krijgen rond loonadministratie, sociale wetgeving, hr, … terwijl de stagedagen het toelaten om de opgedane kennis om te zetten in de praktijk. Als payroller heb je immers een belangrijke adviesrol naar onze klanten en dien je de klik te kunnen maken naar jouw specifieke klant.

Klantencontact centraal

Eenmaal het opleidingstraject afgerond is, kunnen onze kersverse payroll experten terecht in een van onze kantoren of als HR Officer bij een van onze klanten. Deze klanten bevinden zich in heel wat verschillende sectoren, gaande van kleine kmo’s tot grote multinationals, van de bouwsector tot de transportsector. Kortom, een waaier aan mogelijkheden om je te verdiepen in sectorspecifieke kennis én om je klant nog beter te leren kennen.

Als payroller ga je immers voor klantentevredenheid in alles wat je doet: je bouwt een vertrouwensrelatie op met de klant, en bekijkt hoe je de klant het beste kan ondersteunen. Je staat proactief de klant ter hulp en denkt samen na tot de juiste oplossing.

Acerta groeit, dus we blijven zoeken naar nieuwe talenten

Binnen Acerta focussen we al geruime tijd op de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe klantentools om de dagelijkse service aan onze klanten te optimaliseren. Om onze klanten te begeleiden bij deze nieuwe tools zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s. We zoeken 30 nieuwe collega’s die onze teams van payrollbeheerders komen versterken in het kantorennet. Ervaring in payroll of sociale wetgeving is geen must, motivatie en passie wel!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Assessments 2.0: inclusie is de weg vooruit
Werkgevers

Assessments 2.0: inclusie is de weg vooruit

07 maart 2023 Hannelore Van Meldert

De war for talent maakt het aanwerven en behouden van talenten nog steeds een hele opgave voor bedrijven. De huidige arbeidsmarkt vraagt niet enkel meer dat je je als aantrekkelijke werkgever positioneert, ook het sollicitatieproces verlangt naar een nieuwe invulling.

Lees meer
Evolutie van assessment center naar Human Digital
Werkgevers

Evolutie van assessment center naar Human Digital

24 januari 2023 Martijn Loyens

Is het assessment center nog mee met z’n tijd? Met de arbeidskrapte in het achterhoofd, rust er een grote verantwoordelijkheid op de schouders van assessoren om te zorgen voor een positieve kandidaat- en werkgeversbeleving. Hierbij moeten ze rekening houden met twee belangrijke trends.

Lees meer
Duurzaam werkgeverschap, dé inzet voor 2023
Werkgevers

Duurzaam werkgeverschap, dé inzet voor 2023

09 januari 2023 Chris Wuytens

Duurzaam werkgeverschap is het antwoord op de hr-uitdagingen van 2023 en de komende decennia. Bij Acerta identificeerden we drie dimensies van duurzaamheid om op in te spelen: duurzame loopbanen, duurzaam verlonen en duurzame mobiliteit.

Lees meer