Terug naar podcasts

Acerta Podcast #2: Hoe pak je ontslag aan?

03 juli 2020 Podcast

Zijn het moeilijke tijden voor je bedrijf en zal je genoodzaakt zijn om medewerkers te ontslaan? Beluister deze podcast en ontdek verschillende alternatieven voor ontslag, de aandachtspunten wanneer je ontslag moet geven, en hoe je best handelt na een ontslag.

25 min Later beluisteren?

Het zijn woelige en moeilijke tijden voor werkgevers. Afscheid nemen van werknemers is allesbehalve aangenaam, maar soms noodzakelijk. Wat als je je medewerker(s) moet laten gaan? Annelies Baelus, Director Legal & Reward bij Acerta, bespreekt verschillende scenario’s in deze Acerta podcast:  

  • Hoe kan je ontslag vermijden? Welke alternatieve oplossingen zijn er?
  • Wat als je tóch een medewerker moet ontslaan? Wat zijn de aandachtspunten?
  • Hoe handel je het best na een ontslag? Hoe communiceer je het best met de achterblijvers en met de ontslagen medewerker(s)?

Beluister podcast

Hier staat inhoud die gebruik maakt van statistieken- & marketing-cookies.
Aanvaard statistieken- & marketing-cookies om deze inhoud te tonen.

Ook beschikbaar in je podcast-apps:

Je organisatie wendbaar houden en je medewerkers flexibel inzetten

Wat dacht je van medewerkers onderling delen met andere werkgevers? Om talent uit te wisselen, om pieken en dalen op te vangen of om kosten te delen bijvoorbeeld. 

Acerta heeft de juridische expertise in huis en heeft bovendien de hr-ervaring en kennis om werknemers delen te realiseren: met Bridge van Acerta bieden we jou een totaaloplossing waarmee werknemers delen vlot en correct verloopt: een win-win voor jou én je medewerkers !

Ontdek Bridge

Deel deze podcast