Waarom is talentontwikkeling zo belangrijk?

30 juni 2020
Leestijd: Later lezen?

Wil je blijven groeien en succes boeken met je onderneming? Dan kan je niet om talentontwikkeling heen. Geef je medewerkers de ruimte om hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen. Die nieuwe kennis, vaardigheden, attitudes, …. wenden ze immers aan voor jouw onderneming. De continue ontwikkeling zorgt ervoor dat je personeel bekwaam blijft in een veranderende economie. En dat zorgt er dan weer voor dat je concurrenten een stapje voor blijft.

Het is bovendien een win-win, want ook je medewerkers profiteren van talentontwikkeling. Als ze op een gestructureerde manier nieuwe competenties verwerven die aansluiten op hun talenten, dan gaan ze met meer betrokkenheid aan de slag, ze hebben minder snel de neiging om de organisatie te verlaten en wellicht biedt dit dan voldoende, nieuwe uitdagingen – waardoor hun job continu evolueert en interessant blijft voor hen.

Een combinatie van kunnen en willen

Om het meeste uit je medewerkers te halen, moet je niet alleen rekening houden met wat ze kunnen maar ook met wat ze willen, hun talenten. Doe je dat niet? Dan zal je personeel minder gemotiveerd zijn om bij te leren en minder loyaal zijn aan je bedrijf. Het startpunt van talentontwikkeling is dus altijd het in kaart brengen van talenten en intrinsieke interesses en eventueel bestaande competenties.

Waar krijgt je medewerker energie van? Waar is hij goed in? Koppel die twee zaken aan elkaar, laat de medewerker vooral die dingen doen waar hij energie van krijgt en goed in is, deel dit met elkaar in de teams, stel van daaruit een ontwikkelingsplan op. Je zal je medewerker snel zien groeien, vanuit de visie “als je werkt aan je sterktes zal je sterker worden, als je werkt aan je zwaktes minder zwak“. En je onderneming zal er wel bij varen.

Ontwikkelingsplannen: individueel versus strategisch

Wil je op alle vlakken het meeste uit een ontwikkelingsplan halen? Stippel naast een persoonlijk ontwikkelingsplan dan ook een strategisch opleidingsplan uit. Hierin gaat het niet om het individu maar om je onderneming als geheel. Je omschrijft je bedrijfsdoelstellingen, de benodigde toekomstige competenties en de opleidingen of projecten die je personeel moet volgen om ze te behalen. Zo ontwikkel je kennis en vaardigheden altijd  doelgericht en breng je medewerkers en je onderneming op één lijn.

Maak gebruik van overheidssteun

De overheid voorziet verschillende stimuli voor ondernemers die willen investeren in talentontwikkeling. Zo is er in Vlaanderen bijvoorbeeld de kmo-portefeuille voor opleidingen of strategisch advies. Daarnaast zijn er – op federaal niveau – sectorale opleidingsfondsen waarop je beroep kan doen.

Wil je een ontwikkelingsplan op maat van je onderneming en personeel uitstippelen? Bij ons Talent Development Team ben je in goede handen.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp