Personeelsadministratie

06 februari 2020
Leestijd: Later lezen?

Als je medewerkers in dienst hebt, ben je verplicht om een hele reeks formaliteiten en sociale documenten in orde te brengen. Je hr-medewerkers verzamelen en verwerken al die gegevens en beheren ze. Zo ben je zeker dat je de arbeidsreglementering correct naleeft en dat je medewerkers de nodige sociale bescherming genieten.

Welke taken voer je uit?

Hoe groter je onderneming, hoe meer medewerkers én dus hoe meer personeelsadministratie. Het takenpakket bestaat uit:

Digitalisering

Wil je graag je personeelsadministratie vereenvoudigen én versnellen? Ontdek Connect HR Office, dé HR-tool voor een efficiënte personeelsadministratie, voor jou en elke medewerker. De tool is gekoppeld aan onze payroll-tool Acerta Connect, waardoor gegevens onmiddellijk doorstromen. Zo hebben je hr-medewerkers minder manueel werk en houden ze meer tijd over om gegevens te analyseren en strategische en relationele hr-taken uit te voeren.

Zelf uitvoeren of uitbesteden?

Of je nu zelf medewerkers aanneemt om je personeelsadministratie te doen, of eerder een deel of alles in z’n geheel uitbesteedt, dat hangt af van de omvang. Welke oplossing je ook kiest, het is belangrijk dat je personeelsadministratie wordt uitgevoerd met de nodige expertise van de sociale wetgeving. Zorg er daarom voor dat je medewerkers de nodige opleidingen krijgen.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp