Vind meteen de opleiding die je zoekt

Opleidingen over sociale wetgeving, HR, management en persoonlijke vaardigheden

Veelgestelde vragen

Deel deze pagina

Opleidingen op locatie

Het aantal deelnemers is afhankelijk van locatie tot locatie. We willen namelijk steeds de regels rond social distancing respecteren en je veiligheid voorop zetten. En wees gerust: zelfs in een grote ruimte blijft het aantal deelnemers beperkt. Zo hebben we voldoende tijd om al je vragen te beantwoorden en is er veel interactie tijdens de opleiding.

Voel je je ziek of vertoon je bepaalde symptomen? Dan vragen we je vriendelijk om niet naar de opleidingslocatie te komen. Doe je dat toch? Dan kan onze trainer je vragen om niet deel te nemen. In beide gevallen zoeken we samen naar een oplossing die voor jou werkt. Je volgt bijvoorbeeld de opleiding op een latere datum of online.

Online opleidingen

Enkele dagen voor de online opleiding doorgaat ontvang je van ons een e-mail met een link om in te loggen. Je kan dan ook alvast de slides downloaden in PDF. Een kwartier voor je opleiding begint kan je inloggen via de link die je van ons kreeg. Vanaf dan zit je in het virtuele klaslokaal, waar onze experts live klaarstaan om alles helder voor je uit te leggen. Een online opleiding is erg interactief en intensief. Daarom houden we op regelmatige tijdstippen even pauze.

Absoluut, onze online opleidingen zijn even kwalitatief als de opleidingen op locatie. Ze vinden plaats in kleine groepen, waardoor er steeds ruimte is om vragen te stellen, cases te behandelen of groepswerken te doen. Ons virtuele klaslokaal is echt de online spiegel van een opleiding op locatie.

Dit is uiteraard niet verplicht, maar het is wel aanbevolen. We merken namelijk dat de betrokkenheid van de deelnemers stijgt als ze elkaar kunnen zien: er is meer en vlottere interactie onderling en met de trainer. Het leereffect verhoogt dus gevoelig als je webcam wel aanstaat.

Webinars

Onze webinars zijn minder interactief dan de online opleidingen. Tijdens een online opleiding zit je als het ware in een virtueel klaslokaal waar je actief kan deelnemen aan de opleiding: je kan vragen stellen, oefeningen maken, deelnemen aan live discussies, in kleine groepen samenwerken in break-out rooms, …

Tijdens een webinar behandelen we topics uit de actualiteit in korte sessies van maximaal twee uur tijd. Je deelname is passiever: vragen stellen kan alleen per chat. Het is dus de ideale manier om je kennis up-to-date te houden. De topics wisselen regelmatig omdat we altijd inspelen op de actualiteit. Check regelmatig onze website of schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de topics die we behandelen.

Live webinars​ vinden plaats op een specifiek tijdstip. Je schrijft in voor dat moment en volgt dan de webinar. Je hebt live interactie met de trainer: je stelt je vragen via chat. Webinars on demand zijn opnames van live webinars of op voorhand opgenomen webinars die je kan bekijken op het tijdstip dat jou het beste past. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met link naar de opname en de documentatie die bij het webinar hoort. Vragen stellen kan via mail, antwoorden volgen later 

Op de hoogte blijven van de onderwerpen die we behandelen? Check regelmatig onze website of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Algemeen

We bezorgen je altijd de nodige documenten. Volg je een opleiding op locatie? Dan printen we het lesmateriaal voor je uit. Als je een online opleiding of webinar kiest zorgen we er uiteraard ook voor dat je alles enkele dagen op voorhand ontvangt via e-mail. Zo heb je tijd genoeg om het lesmateriaal zelf uit te printen als je dat wenst.

Wij denken juist dat het belangrijker is dan ooit om je kennis up-to-date te houden of uit te breiden. Corona veroorzaakte een schokgolf door de wereldwijde economie en ondernemingen en medewerkers staan plots voor allerlei nieuwe uitdagingen. Door je kennis en vaardigheden te versterken bied je die uitdagingen makkelijker het hoofd en sta je sterker in je schoenen tijdens en na moeilijke periodes.

Je kan je inschrijving annuleren tot 2 weken voor de start van je opleiding. Als je minder dan 2 weken voor de start van je opleiding annuleert, betaal je het volledige inschrijvingsbedrag. Onze opleidingen gaan door op meerdere locaties en tijdstippen. Je kan er dan ook voor kiezen om je inschrijving kosteloos over te zetten naar een ander tijdstip of een andere locatie. Kan je onverwacht niet deelnemen? Dan mag een collega je plaats innemen. Geef dit wel even aan ons door.

Meteen na je inschrijving krijg je een e-mail van ons ter bevestiging. Enkele dagen voor de opleiding ontvang je nog een reminder van ons en sturen we je alle praktische informatie toe.

Sociaal-juridische updates

Je vindt alle documentatie steeds terug op het online leerplatform van de sociaal-juridische updates. Daar staan de presentaties, opnames van het webinar en bijkomende informatie. Je kan de informatie raadplegen per sessie of zoeken op een specifiek onderwerp. Als abonnee van de sociaal-juridische updates krijg je gratis toegang tot dit online platform. Je logt in met het e-mailadres waarmee je inschreef en met je wachtwoord. Dat wachtwoord moet je wel even aanmaken bij je eerste aanmelding.

Jazeker. We bieden de sociaal-juridische updates in 3 leervormen aan: op locatie, online in een virtuele klasomgeving of via webinar. Voor elke update ontvang je een agenda met de topics en kan je doorgeven welke leervorm je kiest.

Heb je tussen de sessies door inhoudelijke vragen over de onderwerpen die aan bod komen? Dan kan je die altijd stellen via de gesloten LinkedIn-groep. Je ontvangt een uitnodiging voor deze groep als je je abboneert op de updates. Zo kan je ook online eenvoudig kennis uitwisselen en netwerken met de trainers en collega-deelnemers. Heb je geen LinkedIn-profiel? Stel je vraag dan per e-mail aan je trainer.

Je kan op elk moment van het jaar instappen. Je abonnement loopt telkens een jaar en bestaat uit een aantal opeenvolgende sessies:

  • Privésector: 10 sessies van twee uur (maandelijks)
  • Publieke sector: 5 sessies van twee uur (tweemaandelijks)
  • Social profit: 5 sessies van twee uur (tweemaandelijks)
  • KMO: 4 sessies van twee uur (driemaandelijks)

Na de laatste sessie van je huidige abonnement ontvang je van ons een e-mail met een voorstel voor herabonnering. Geef je geen tegenbericht? Dan verlengen we je abonnement automatisch.

Wil jij je abonnement opzeggen? Dan hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar updates.learning@acerta.be. We verlengen je abonnement in dat geval niet meer automatisch na je laatste sessie.

Verlaat je de onderneming die het abonnement voor je afsloot? Dan kan een collega jouw plaats innemen tijdens de resterende sessies van je huidige abonnement. Geef dit wel even aan ons door.

Geen antwoord gevonden?

Neem dan contact op met ons opleidingsteam voor meer informatie