Vind meteen de opleiding die je zoekt

Opleidingen over sociale wetgeving, HR, management en persoonlijke vaardigheden

Doeltreffend project management bij verandering

Prijs: € 425,- (excl. BTW)

Via KMO-portefeuille tot 40% korting

Eerstvolgende startdatum: 17 oktober 2019

Schrijf je in Opleiding op maat aanvragen

Doeltreffend project management bij verandering

Ontdek een krachtige methode die resultaat oplevert

Deel deze opleiding

Goed projectmanagement is een van de kritische succesfactoren voor jouw veranderingsmanagement. Change Booster is een voorbeeld van een projectmanagementmethode waarmee je op een praktische manier veranderingstrajecten in jouw organisatie aanpakt. In deze workshop van een halve dag leer je alle in’s en out’s van deze methode.

Na deze workshop:

 • Heb je een blauwdruk voor succesvol change management in handen
 • Heb je kunnen werken aan jouw eigen case
 • Kan je onmiddellijk en heel concreet aan de slag in jouw organisatie

Inhoud

Change Booster is een analytische methode die de verantwoordelijke voor verandering helpt om structuur te brengen in het kluwen van organisatieverandering(en).
Deze projectmanagementmethode voor change is ingedeeld in 3 fasen. Elke fase heeft een aantal analyse- of beheerstaken die moeten worden uitgevoerd. Bij elk van deze taken hoort een tool die helpt bij de uitvoering van de taak en bij de verwerking van de resultaten. Dit zorgt ervoor dat medewerkers de verandering makkelijker kennen en aanvaarden.

In de eerste fase maken we analyses die ons een idee geven over de complexiteit en de omvang van de verandering:

 • Batenanalyse
 • Doelgroepanalyse
 • Stakeholderanalyse
 • Impactanalyse
 • Risico-analyse
 • Veranderingsstrategie
 • Veranderingsplan

In de tweede fase managen we de verandering. We lanceren de verandering in de werkomgeving. In deze fase brengen we het veranderingsplan uit de eerste fase in de praktijk. We bepalen de interventies om de concrete verandering te kunnen realiseren. Dit gebeurt onder meer via:

 • communicatie
 • opleiding
 • coaching
 • change leadership

In de derde en laatste fase verankeren we de verandering in de organisatie. Hier wordt de vraag beantwoord op welke manier we kunnen bewaken dat alle aspecten van de verandering werkelijk duurzaam verankerd zijn. 

Aanpak: eigen case
Na een korte duiding van de stappen ga je concreet aan de slag met jouw eigen case. We begeleiden je door de oefening waardoor je meteen ook een aanzet hebt om in jouw eigen organisatie aan de slag te gaan.

Modulaire opleiding

Dit is module 2 van de opleiding Change management doeltreffend aangepakt en behandelt de projectmatige aanpak van veranderingen. In de eerste module komen de menselijke aspecten bij een veranderingstraject aan bod: Doeltreffend leiderschap bij change.

Heb je enkel interesse in de projectmanagementmethode? Schrijf je dan in voor deze module (Change Booster) via de tab ‘waar en wanneer?’.

Inschrijven voor enkel de leiderschapsaanpak (Change Box)? Ga naar Doeltreffend leiderschap bij change.

Inschrijven voor de volledige opleiding (Change Box en Change Booster)? Ga naar Change management doeltreffend aangepakt.

Waar en wanneer

Locatie

Datum

Van - Tot

Inschrijven

Locatie:

De Ceder Deinze

Datum:

17 oktober 2019

Tijdstip:

09:00 - 12:30

Locatie:

Acerta Hasselt

Datum:

14 mei 2020

Tijdstip:

09:00 - 12:30

Doelgroep

Deze opleiding is onmisbaar voor zaakvoerders, hr-managers, personeelsverantwoordelijken, elke leidinggevende die de verantwoordelijkheid heeft over een team in verandering.

 

Docenten

Prijs

Inschrijvingsprijs
€ 425,- (excl. BTW)
Via KMO-portefeuille tot 40% korting
Kortingen
Kmo-portefeuille

De Vlaamse overheid subsidieert tot 40% van je opleiding. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be. Erkenningsnummer Acerta Consult: DV.O105287

Gerelateerde opleidingen