Vorige

Workshop: collectieve loonbonus CAO 90

Prijs: € 490,- (excl. BTW)

Via KMO-portefeuille tot 30% korting

30% korting voor publieke sector en social profit

3 uur opleiding Eerstvolgende startdatum: 17 oktober 2024

Schrijf in Opleiding op maat aanvragen

Workshop: collectieve loonbonus CAO 90

Motiveer je medewerkers met een interessante bonus

Deel deze opleiding

Wil je je medewerkers motiveren met een bonus? Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve vormen bestaan die financieel interessanter zijn? Zo is er de fiscaal voordelige loonbonus CAO 90 of de niet-recurrente resultaatsgebonden bonus, vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing tot een bepaald maximumbedrag. De invoering van deze loonbonus is gekoppeld aan enkele voorwaarden en formaliteiten.

Tijdens deze online workshop van 3 uur ga je onder begeleiding van een ervaren legal consultant aan de slag, leer je alle regels van de loonbonus CAO90 kennen en werk je aan je eigen plan.

Na deze workshop stap je buiten met:

• Een volledig ingevulde toetredingsakte;

• Alle bijhorende documenten zoals opmerkingenregister, brief aan het Toezicht op de Sociale Wetten en Infofiche;

• Een duidelijk stappenplan met de te volgen procedure voor implementatie in uw onderneming.

Inhoud

Deze interactieve online workshop vindt plaats onder begeleiding van een ervaren consultant en in kleine groep. Zo kan je als deelnemer actief werken aan je eigen plan. En ben je er ook voor de komende jaren van verzekerd dat je zelfstandig in staat bent deze procedure voor invoering van een niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel uit te voeren.

1. Theoretische achtergrond CAO 90

Tijdens dit eerste deel van de workshop krijg je  een uiteenzetting waarin de juridische handvaten van een cao 90 worden toegelicht. 

2. Bespreking doelstellingen in groep

Daarna volgt een interactieve brainstormsessie waar je ideeën kan opdoen en leren aan de hand van de ervaringen van de andere deelnemers in de workshop.

3. Opmaak van het bonusplan

In het laatste deel van de workshop ga je aan de slag met de opmaak van een toetredingsakte. Onder begeleiding van de legal consultant voer je stap voor stap de verschillende elementen in die in de toetredingsakte moeten staan. De legal consultant geeft praktische tips en voorziet je van de gebruikelijke formuleringen die vereist zijn.

Op basis van de huidige regelgeving kan je dankzij deze workshop de volgende jaren zelf aan de slag voor het opmaken van een eventueel nieuw bonusplan.

Waar en wanneer

Locatie

Datum

Van - Tot

Inschrijven

Locatie:

Online Opleiding

Datum:

17 oktober 2024

Tijdstip:

9:00 - 12:00

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor KMO werkgevers zonder vakbondsafvaardiging, die een collectieve bonus wensen toe te kennen aan hun personeel.

Docenten

Prijs

Totale kostprijs
€ 490,- (excl. BTW)
Kortingen
Kmo-portefeuille

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be. Registratienummer Acerta Consult: DV.O105287 en thema: Personeelsmanagement.

Deze opleiding vertegenwoordigt 3 uur.

Korting publieke sector - social profit

30% korting voor publieke sector en social profit

Gerelateerde opleidingen