Een eigen zaak: alles start met een sterk idee

Je droomt ervan om een eigen zaak te starten. Maar heb je ook al een idee wat je wil gaan doen? Of heb je heel wat ideeën, maar weet je niet zeker of ze realistisch zijn? Wat is de impact van je overstap naar een eigen zaak op je omgeving? En hoe breng je je idee overtuigend over bij de bank?

Niet-concurrentiebeding: jouw idee of dat van je baas?

Heb je het idee voor jouw onderneming opgedaan bij een eerdere werkgever? Wordt jouw onderneming een directe concurrent van het bedrijf waarvoor jij werkte vóór je start? Kijk dan zeker uit of je geen concurrentieverbod overtreedt.

Hoe claim ik mijn idee?

Hoera, ik heb het gat in de markt gevonden! Hoe voorkom ik nu dat iemand anders erin springt?

Een goede bedrijfsnaam bedenken? Waar moet ik rekening mee houden

Je bedrijf wordt een beetje jouw kind. Je zal het een unieke naam willen geven. Maar een bedrijfsnaam geef je niet alleen daarom. Er zijn ook commerciële en administratieve redenen voor het zoeken naar een geschikte bedrijfsnaam.

Een plan om te starten, hoe begin ik eraan?

Je hebt een gat in de markt ontdekt. Er stroomt ondernemersbloed door je aderen. Je hebt altijd al op eigen benen willen staan. Jij wordt zelfstandige, dat is beslist. Maar hoe begin je daaraan?

Wat is het verschil tussen zelfstandige en werknemer?

Met de start van je zaak krijg jij het statuut van zelfstandige. Maar wat houdt dat in, zelfstandige zijn? Op welke vlakken verschilt dat van werknemer zijn? We vergelijken de twee.

Hoe kunnen effectuation principes helpen bij opstart onderneming?

Van andere ondernemers valt altijd wat te leren. Van hun successen zowel als van hun falen. Ingegeven door veranderende tijden duiken er onder ondernemers steeds nieuwe inzichten op. De slimme ondernemer blijft daarvoor steeds alert. En hij doet er zijn voordeel mee. Misschien is de aanpak van Effectuation iets voor jou?

Business Model Canvas

Is het idee voor jouw onderneming gegroeid uit passie? Mooi! Maar als bevlogen ondernemer loop je wel het risico dat je je nu blindelings op je zaak stort. Niet doen. Wat jij nu nodig hebt is een frisse kijk uit verschillende hoeken. Business Model Canvas is een tool die je kan helpen je onderneming stevig onderbouwd in de steigers te zetten.

Stap voor stap naar je lancering?

Stap voor stap naar je lancering?

Vul hier je persoonlijk stappenplan in!