Welke verzekering moet ik verplicht afnemen?

Hola starter! Heb je al even stilgestaan bij de mogelijke risico’s die een eigen zaak met zich meebrengt? Verzekeringen, that’s it! Hoe je daarmee omgaat, is even belangrijk als een strak ondernemingsplan. Elke starter is anders natuurlijk. Er bestaat dus niet zoiets als een standaardpakket aan verzekeringen. Wij zetten alvast de belangrijkste op een rij.

Hoe kan ik als zelfstandige mijn pensioen veilig stellen?

Moet je wakker liggen van je pensioen? Het wettelijke pensioen is eerder bescheiden. Hoe zorg je er dan voor dat je toch volop kan genieten van je grijze haren? Met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) zit je goed. Pensioensparen op jouw maat, zeg maar.

Wat is een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)?

Je pensioen is wellicht het laatste waar je aan denkt als starter. Aan de andere kant: je wil later toch de vruchten kunnen plukken van je keiharde werk? Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is een fiscaal heel interessante manier om je appeltje voor de dorst een extra goeie smaak te geven. Hoe vroeger je eraan begint, hoe beter!

Wat is het verschil tussen sociaal VAPZ en gewoon VAPZ?

Bij Acerta kan je kiezen uit twee VAPZ-formules: een gewoon Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, ofwel een sociale pensioenovereenkomst. Het voordeel van de sociale formule is dat je ook verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid en invaliditeit. En je kan meer pensioenkapitaal opbouwen. We zetten de twee VAPZ-formules even naast elkaar.

Hoeveel is de jaarlijkse bijdrage voor een VAPZ?

Kwanta kosta, zo’n Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen? Je sociaal verzekeringsfonds berekent de bijdrage voor starters op het wettelijke inkomen waarop ook je voorlopige sociale bijdragen berekend worden. Maar je kan ook méér betalen als je dat wil. Of minder. Aan jou de keus!

Kan ik VAPZ combineren met andere pensioen spaarformules?

Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen biedt sociale én fiscale voordelen. Een aanrader dus. Maar misschien was je vroeger loontrekkende, en doe je al langer dan vandaag aan pensioensparen of langetermijnsparen? Geen nood, die formules kan je perfect combineren met het VAPZ!

Stap voor stap naar je lancering?

Stap voor stap naar je lancering?

Vul hier je persoonlijk stappenplan in!