Mijn zaak inschrijven in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Hoe ga ik te werk?

Wie info zoekt over de opstart van een eigen zaak, komt direct de naam KBO tegen. De Kruispuntbank van Ondernemingen is inderdaad cruciaal voor de Belgische ondernemerswereld. Wat is de KBO en hoe geraken je gegevens erin?

Waar vind ik het ondernemingsloket in mijn buurt?

Een eigen zaak? Gelukkig kan je voor al je startersformaliteiten op één plaats terecht: het ondernemingsloket. Kies je voor Acerta, dan vind je ons gegarandeerd in jouw buurt.

Ondernemingsnummer aanvragen

Je ondernemingsnummer aanvragen: het is een belangrijk moment in je bestaan als zelfstandige. Het is een uniek identificatienummer voor jouw eigen zaak. Als zelfstandige in België, of je nu student-zelfstandige of zelfstandige in hoofdberoep bent, krijg je een ondernemingsnummer bij inschrijving in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Gelukkig kan je voor al die formaliteiten op één plek terecht: het ondernemingsloket.

Waar vermeld ik mijn ondernemingsnummer?

Je ondernemingsnummer is heel belangrijk. Je bent dan ook verplicht om het te vermelden op alle handelsdocumenten: akten, facturen, brieven, bestelnota’s, … Ook op de website van je zaak is het een must. Gebruik je een uitstalraam of een marktkraam voor je activiteit als zelfstandige? Yep, je ondernemingsnummer moet erop.

Stap voor stap naar je lancering?

Stap voor stap naar je lancering?

Vul hier je persoonlijk stappenplan in!