Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Aérodrome de Temploux Antwerpen-Centrum Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Aérodrome de Temploux
rue du Capitaine Aviateur Jacquet 44 à 5020 Namur
/
Antwerpen-Centrum
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Tour de l’Escale, rue du fort 3, 4460 Grâce-Hollogne
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Personeel ontwikkelen

Inzetten op de ontwikkeling van medewerkers geeft jouw organisatie een concurrentieel voordeel in een nog steeds krappe arbeidsmarkt. Medewerkers hebben ook vaak meer in hun mars dan ze laten zien. Vertrouw op Acerta om al dat onontgonnen talent te ontplooien zodat je werknemers de uitdagingen van vandaag en morgen met plezier vastpakken.

Samen talent aanscherpen

Je medewerkers zijn de belangrijkste pilaren van je organisatie. Logisch toch dat je investeert in hun ontwikkeling! Maar hoe doe je dat precies? Waar leg je de accenten? Hoe verhoog je de inzetbaarheid? En waarmee verbeter je de interne mobiliteit?

Acerta heeft álles in huis om je personeel te boeien en binden. En om hun talenten en jouw bedrijfsdoelstellingen op één lijn te krijgen. Van uitstippelen van een ontwikkelingsbeleid waarmee je je organisatie klaarstoomt voor de toekomst over talent beoordelen en peilen naar ambities, tot doelgericht ontwikkelen van kennis en vaardigheden. 

Talentontwikkeling in je HR-beleid

Hoe zorg je er voor dat talentontwikkeling integraal deel uitmaakt van je hr-beleid? Welke hr-praktijken hebben hier een impact op? Wat is de rol van opleidingen? Wat met digitaal leren, werkplekleren en andere leervormen?  Hoe zorg je voor een toekomstgericht leerklimaat waar je medewerkers nieuwe vaardigheden leren en toepassen zodat zij zelf en jouw onderneming gewapend zijn voor de toekomst?

Vraag advies aan onze gespecialiseerde hr-consultants. Zij ondersteunen je met kennis en ervaring en geven je naast strategisch advies ook concrete handvaten om korte en lange termijn je ontwikkelingsbeleid vorm te geven. 

Talenten ontdekken: development center

Wat drijft je medewerker? Wat geeft hem energie? In welke mate is hij intrinsiek gemotiveerd om bepaalde competenties verder te ontwikkelen? Bij Acerta vinden we het belangrijk om het 'kunnen' van mensen te koppelen aan wat medewerkers effectief ook 'willen'. Een development center brengt het ‘kunnen’ van je medewerkers in kaart. Zo kom je te weten waartoe ze in staat zijn. We koppelen het ‘kunnen’ aan het ‘willen’ door naar de motivatie van je werknemers te peilen. Een waarderende en mensgerichte benadering is daarbij ons uitgangspunt: iedereen heeft de capaciteiten en intrinsieke gedrevenheid om zijn professioneel parcours tot een succes te maken. Zo bouwen we samen met jou bruggen tussen competenties en talenten.

Trajecten op maat

Bij het samenstellen van een development center vertrekken onze consultants steeds vanuit jouw doelstellingen en hr-processen. Wij stemmen onze aanpak af zodat we - zowel inhoudelijk als qua proces en output - een maximale meerwaarde voor je medewerkers en je organisatie betekenen.

We combineren daarbij verschillende methodieken:

 • Simulatie-oefeningen: we werken vanuit herkenbare businesscases, gespreksoefeningen, in-baskets, analyse en presentaties;
 • Self-assessment: we onderzoeken zelfinzicht en bewustwording;
 • TMA-Talent Motivatie Analyse: checkt intrinsieke drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden;
 • Gedragsgericht interview - STAR(R);
 • Psychotechnische testen: redeneren, inzicht, tempo-nauwkeurigheid.

Unieke tool: Talent Motivatie Analyse (TMA)

Met de Talent Motivatie Analyse (TMA) heeft Acerta een doeltreffende methode in huis om talenten van medewerkers te selecteren, ontwikkelen en beoordelen. Zo ontdek je welke talenten zinvol zijn om te ontplooien. En krijg je richtlijnen om je medewerkers op weg te zetten naar optimale prestaties – vandaag en morgen.

Wie werkt vanuit zijn talenten en op basis daarvan competenties ontwikkelt, haalt immers meer energie en voldoening uit zijn job. Medewerkers die bruisen van energie zijn jouw motor tot een succesvol bedrijf dat de uitdagingen van de markt gemakkelijker het hoofd biedt.

Opleidingen

Investeer je in opleidingen en ontwikkelingstrajecten? Die inspanningen hebben een directe impact op je bedrijfsprestaties. Hier zijn nog vijf andere goede redenen:

 • Je medewerkers beschikken over de vereiste vakkennis en zijn mee met evoluties in je sector.
 • Je medewerkers ontplooien hun talenten en stillen hun leerhonger. Zo vergroot je hun motivatie en tevredenheid, verbeter je hun prestaties en verminder je de kans op verloop.
 • Je benut optimaal het menselijke kapitaal en maakt je medewerkers flexibel en duurzaam inzetbaar.
 • Je timmert aan een competitief voordeel ten opzichte van bedrijven die geen aandacht besteden aan opleiding en ontwikkeling.
 • Je verbetert je imago als werkgever, waardoor je gemakkelijker de juiste medewerkers vindt en bindt – een must in the war for talent.

Open opleidingen en sociaal-juridische updates

Met de open opleidingen van Acerta verdiep je je in deze thema’s:

 • Sociale wetgeving: Sociaal recht in de praktijk, Arbeidsduur en flexibiliteit, Internationale tewerkstelling enzovoort.
 • Human resources: Rekruteren via social media, Het selectie-interview, Thuiswerk 2.0 enzovoort.
 • Management: Change management, Coachend leidinggeven, Van collega naar leidinggevende enzovoort.
 • Persoonlijke vaardigheden: Communicatie met impact, Onderhandelingsvaardigheden, Timemanagement enzovoort. 

De sociaal-juridische actualiteit volg je dan weer moeiteloos door de updates bij te wonen. Dit zijn maandelijkse of tweemaandelijkse infosessies waarin onze experten je in twee uur tijd een kant-en-klaar overzicht geven van alle wijzigingen op het gebied van arbeidswetgeving, fiscaliteit en sociale zekerheid. Specifiek afgestemd op jouw sector. Helder, concreet en efficiënt, net wat jij nodig hebt.

Opleidingen op maat

Onze consultants hebben elk hun eigen expertise en alle knowhow in huis om de kennis en vaardigheden van jou en je medewerkers te verhogen. Bij een opleiding op maat van je bedrijf spelen wij ook in op de specifieke dynamieken in jouw organisatie.

Sociale wetgeving, kennis op maat

Heb je nood aan meer algemene kennis van de sociale wetgeving in jouw organisatie? Wil je meer weten over specifieke topics zoals internationale tewerkstelling, tijdskrediet, doelgroepverminderingen, vakantiegeld berekenen enzovoort? Of volg je graag de recente ontwikkelingen rond sociale wetgeving, sociale zekerheid en fiscaliteit op de voet?

In nauwe samenwerking organiseren we - binnen je bedrijf - een opleiding rond sociale wetgeving. Zo hebben jij en je medewerkers een stevige houvast om je personeelsbeleid juridisch correct uit te bouwen en te implementeren.

Ontwikkelingstrajecten in cocreatie

Je kan ook terecht bij Acerta voor ontwikkelingstrajecten op maat van je onderneming. Onze experten bereiden deze opleidingen samen met jou voor in cocreatie. Zij geven de trainingen in vijf talen (NL/F/E/D) en volgen de leertrajecten nadien ook op. Dit zijn vijf deeldomeinen waarin zij samen met je aan de slag gaan:

 • Leiderschap – coaching – management
 • Communicatie
 • Strategie en verandering
 • Welzijn op het werk
 • Sales

Daarnaast doe je een beroep op onze experten bij het:

 • Organiseren, meten en opvolgen van surveys inzake engagement en tevredenheid.
 • Bereiken van een optimale fit tussen individueel talent en de vereiste competenties in een functie en loopbaan. Hiervoor gebruiken we onder meer de TMA-methode.
 • Faciliteren van (management) teams, raden van bestuur enzovoort.
 • Persoonlijk coachen van individuen, naar aanleiding van een acuut functioneringsprobleem of in het kader van persoonlijke ontwikkeling.
 • Adviseren rond een geïntegreerde aanpak van talentmanagement en employability, hr-functie enzovoort.

Teamcoaching

Een hr-uitdaging die het individueel niveau overstijgt en zich eerder situeert op het teamniveau of een specifieke doelgroep binnen je organisatie? Ook daarvoor kan je terecht bij de gespecialiseerde consultants van Acerta. Het faciliteren van groepsdynamiek, het stimuleren van creativiteit en ondernemerschap of een team coachen naar effectievere en efficiëntere samenwerking? Neem contact op met onze consultants voor een aanpak op maat.

Individuele coaching

Coaching is een krachtige tool om je medewerkers klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging of promotie en om hen te helpen hun ambities te realiseren. Ook als je medewerkers kampen met uitdagingen die ze moeilijk het hoofd kunnen bieden, of als ze dreigen vast te lopen in hun job, is coaching zinvol.

Onze professionele coaches werken volgens een strikte deontologie en onderschrijven de principes van de Internationale Coaching Federatie (ICF). Ze stemmen hun aanpak af op de medewerker in kwestie, en voeren die uit in verschillende fasen: analyse, snelle effectiviteit, persoonlijk toepassingsplan en follow-up met praktijkopdrachten.

Individuele coaching in detail

Een individueel coachingstraject verloopt in drie fasen. We beginnen met een analysefase. De coach en coachee lichten samen de huidige situatie door. Ze bepalen door zelfanalyses en e-analyses de leerbaarheid van de coachee. Tijdens die fase leggen ze ook meetbare doelstellingen vast. Vervolgens maakt de coachee een persoonlijk werkboek op, op basis van de vastgelegde doelen. Hij krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van zijn coach door middel van analyse-cases, simulatie-oefeningen, on the job observaties enzovoort. Na drie maanden gebeurt er een eerste terugkoppeling. Tijdens de volgende twaalf maanden volgt de coach zijn coachee verder op met praktijkopdrachten die de bereikte resultaten verder bestendigen of versterken.

Loopbaanbegeleiding

Wie bewust kiest voor zijn job, is gelukkiger. Via individuele loopbaanbegeleiding reikt Acerta instrumenten aan waarmee medewerkers hun loopbaan kunnen vormgeven. Ze krijgen een beeld van de  functie die bij hun talenten en persoonlijkheid past.

Loopbaancoaching richt zich tot iedere werknemer en zelfstandige die minstens één jaar werkervaring heeft en woont of werkt in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 Het traject verloopt in drie fasen:

 1. Vier of acht uur begeleiding door een loopbaancoach om uit te dokteren wie de deelnemer is, wat hij kan en wat hij wil. Via diepgaande gesprekken en handige tools brengen we het carrièrepad in kaart.
 2. Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) met een overzicht van wat nodig is om de ideale job te realiseren.
 3. Advies bij de verwezenlijking van het plan. Met concrete tips rond opleidingen, solliciteren, een uitnodigende cv opstellen, interviewskills, voorbereiding op assessments enzovoort.

De deelnemer vertrekt met een persoonlijk rapport op zak en een duidelijk doel voor ogen.

Acerta is een erkend loopbaancentrum: de individuele loopbaanbegeleiding wordt betaald met loopbaancheques. Loopbaanbegeleiding bij Acerta vindt plaats in Leuven, Roeselare, Gent, Wilrijk, Hasselt, Brussel of Louvain-La-Neuve.

Talent Development Team

De ontwikkeling van je medewerkers is bij Acerta in goede handen. Het Talent Development team van Acerta bestaat uit een 20-tal top-professionals. Coaches, trainers en facilitators met bewezen expertise en resultaten in verschillende ondernemingen, diverse contexten en uiteenlopende sectoren. Wat hen kenmerkt en samenbrengt is hun passie voor de ontwikkeling van mensen in organisaties.