Fietslease onder de loep

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om in te spelen op de mobiliteitsproblematiek en het welzijn van hun medewerkers.

Met een fietsbeleid bied je je medewerkers de mogelijkheid om bestaande loonelementen in te ruilen voor een fiets. Je kiest als werkgever zelf hoe vrij je medewerkers zijn in de keuze van hun bedrijfsfiets en eventuele toebehoren. Op basis van jouw (lease)kost maken onze Reward Consultants voor jou de berekeningen. Maak je toch liever zelf de nodige berekeningen? Dan kan je bij ons een rekenblad op maat van je organisatie aankopen. 

Interesse om te starten met een fietslease? We zetten graag de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rijtje. Lees snel verder!

Bepaal je investeringsbudget

Een fietslease start met het bepalen van je investeringsbudget. Stel je de fiets ter beschikking als extraatje bovenop de normale verloning? Laat je je werknemers ervoor kiezen om een stukje loon in te ruilen? Of wordt de fiets gefinancierd door het inruilen van variabel loon? Aan jou de keuze!

Centraal of lokaal?

Fietslease-leveranciers schieten als paddestoelen uit de grond en hebben vaak een handige tool om het bestelproces en de fietslease in één beweging te regelen. Werk je graag met een centrale leverancier of opteer je liever voor een lokale dealer? 

Tip: Werknemers vinden het fijn om een fiets te bestellen bij een lokale dealer. Dat maakt het voor hen immers makkelijk om dicht bij huis een herstelling of een onderhoud te laten uitvoeren.

De fietsvergoeding als extraatje

Wist je dat je naast het aanbieden van een bedrijfsfiets ook een fietsvergoeding (max. 0,24 euro/km) mag betalen aan werknemers die al fietsend naar het werk komen? Deze fietsvergoeding is vrij van RSZ en fiscaliteit voor de werknemer op voorwaarde dat die via een verklaring op eer aangeeft dat de woon-werkverplaatsing met de fiets gebeurt.

Een step is geen fiets

Een fiets is een voertuig op twee wielen dat voortbeweegt door middel van een fysieke trapbeweging via pedalen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is wel belangrijk om goed te weten voor welke voertuigen je eventueel een fietsvergoeding zou moeten/kunnen betalen. Een step, segway of hooverboard horen hier dus niet bij. 

Hoe vaak gaat je werknemer met de fiets? Bepaal je minima!

De combinatie van een bedrijfswagen en een bedrijfsfiets mét fietsvergoeding is mogelijk op voorwaarde dat de werknemer de fiets neemt voor zijn woon-werkverkeer. Hoeveel keer per jaar dit gebeurt, maakt niet echt uit. Er werd immers geen wettelijk minumum voorzien. Als werkgever kan je wel zelf minima bepalen als die in lijn zijn met je sectorale regels. 

Stel een fietspolicy op

Wat als de fiets gestolen wordt ? Wat met onderhoud en schade? Wat met tijdskrediet? En wat als je werknemer langdurig ziek is? Dat regel je best allemaal in een fietspolicy. Zo voorkom je misverstanden en betwisting en zorg je ervoor dat jij en je werknemers binnen een duidelijk kader overeen kunnen komen. 

Interesse in de berekening van jouw fietsleasebudget?

Interesse in de berekening van jouw fietsleasebudget?

Contacteer ons op 016 24 53 24 voor een vrijblijvende offerte.

Of stuur een mailtje!