Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Acerta voor werkgevers

Publieke sector

Expertise in publieke sector

De publieke sector staat ten dienste van de gemeenschap. Acerta staat op zijn beurt provincies, gemeenten, scholen, bibliotheken, openbare zorginstellingen en andere publieke organen bij. Administratie optimaliseren en talent ontwikkelen staan hier centraal. Acerta kent de bijzondere noden en biedt doeltreffende software-oplossingen, sociaal-juridische ondersteuning en opleidingen aan.

Professionele partner

Je open en proactief bijstaan met raad en daad, dat is de missie en passie van je dossierbeheerder bij Acerta. Hij is een echte copiloot, met de nodige expertise in jouw sector, geflankeerd door deskundige sociaal-juridische specialisten en een slimme back-office.

Optimale payroll

Of je nu RSZ- of RSZPPO-plichtig bent, grotere of kleinere loonvolumes moet berekenen, Acerta is je gespecialiseerde softwareleverancier met de voordelen van een sociaal secretariaat. Je vindt bij ons solide en betrouwbare loonmotoren die alle specifieke regels bevatten voor de loonberekening in de publieke sector. Acerta volgt hiervoor de sociale wetgeving accuraat op.

Perfect afgestemd

Elke organisatie is anders. Is de jouwe het best geholpen met volledige outsourcing, een in-house of een hybride oplossing? Acerta past zich met plezier aan. Je kiest de service- of softwareoplossing die je bedrijf als gegoten zit:

  • Flexsourcing: onze hr- of payrollexperten werken zij aan zij bij je op kantoor
  • ARNO of Elvire software ter plaatse: je verwerkt je payroll en hr-gegevens volledig op onze maatwerksoftware en onder onze vleugels
  • Speciale statuten, detachering, educatief verlof, overuren, pensioen … we pakken het aan zoals het hoort

Vlotte en juiste aangiftes

De aangiftes naar de overheid - DfmA, DmfAPPL, Belcotax enzovoort - worden complexer en vragen meer en meer gespecialiseerde kennis. Ook als je je verloning niet aan ons uitbesteedt, biedt Acerta graag toegevoegde waarde in de aangifteprocessen naar de overheid. Hetzelfde geldt bij een tijdelijk personeelstekort of overbelaste administratieve medewerkers. Reken op ons.

Mensen, het hart van je organisatie

Welk talent heeft je organisatie nodig? Welke talenten hebben je medewerkers? En vooral: hoe zorg je voor de beste match tussen beide? Een efficiënte organisatie draait op bekwame, tevreden en gedreven mensen. Als strategische partner verdiepen wij ons in je hr-processen en denken met je mee op korte én lange termijn. We staan je hr-afdeling professioneel en met de glimlach bij.

Levenslang leren

Jezelf blijven ontwikkelen is een verstandig plan dat voldoening en succes geeft, ook als leidinggevende. Acerta verzorgt tal van relevante opleidingen en workshops voor de publieke sector. Specifieke training of coaching nodig? Bij ons ben je zeker van kwaliteit op maat.

Vind je opleiding

30 % korting op ons opleidingsaanbod!

Als organisatie uit de publieke sector geniet je met 30 % korting van het algemeen opleidingsaanbod van Acerta (niet geldig voor de opleidingen specifiek op maat van de publieke sector).

Sociaal-juridisch advies

De gespecialiseerde juristen van Acerta volgen dagelijks de juridische en sociale wetgeving op en geven advies in de complexe materie van tewerkstellingen in de overheid. Zowel de regelgeving over de statutairen als die over de contractuelen hebben voor hen geen geheimen.

Onze experts zoeken het uit

Rechtspositieregelingen, arbeidswetgeving, fiscaliteit en sociale zekerheid evolueren constant. Een deel van ons expertenteam spitst zich toe op de legale afspraken en plannen voor jouw sector. Ze krijgen hun informatie ook uit eerste hand, van overheden en sociale partners. Zodra onze juristen nieuws hebben, hoor jij het ook. In klare taal.

Alle kennis overzichtelijk verzameld

Acerta bundelt alles wat je moet weten op sociaal-juridisch en fiscaal vlak in de Bestuurswijzer, de kennisdatabank voor de publieke sector:

  • De wetgeving van jouw sector(en)
  • Jouw Gids lokale besturen en de inhoud van je cao's
  • Jouw verplichtingen als werkgever
  • Barema’s voor loon, bonussen, verplaatsingsvergoedingen enzovoort

Overleg en onderhandelingen

Acerta kan als luisterend oor en woordvoerder optreden bij sectoroverleg en onderhandelingen met overheden, subsidiërende organen, koepelorganisaties enzovoort. We onderhouden goede contacten met vele Raden van Bestuur en hebben ervaring met corporate governance.