Acerta voor werkgevers

Publieke sector

Expertise in publieke sector

De publieke sector staat ten dienste van de gemeenschap. Acerta staat op zijn beurt provincies, gemeenten, scholen, bibliotheken, openbare zorginstellingen en andere publieke organen bij. Administratie optimaliseren en talent ontwikkelen staan hier centraal. Acerta kent de bijzondere noden en biedt doeltreffende software-oplossingen, sociaal-juridische ondersteuning en opleidingen aan.

Professionele partner

Je open en proactief bijstaan met raad en daad, dat is de missie en passie van je dossierbeheerder bij Acerta. Hij is een echte copiloot, met de nodige expertise in jouw sector, geflankeerd door deskundige sociaal-juridische specialisten en een slimme back-office.

Optimale payroll

Of je nu RSZ- of RSZPPO-plichtig bent, grotere of kleinere loonvolumes moet berekenen, Acerta is je gespecialiseerde softwareleverancier met de voordelen van een sociaal secretariaat. Je vindt bij ons solide en betrouwbare loonmotoren die alle specifieke regels bevatten voor de loonberekening in de publieke sector. Acerta volgt hiervoor de sociale wetgeving accuraat op.

Perfect afgestemd

Elke organisatie is anders. Is de jouwe het best geholpen met volledige outsourcing, een in-house of een hybride oplossing? Acerta past zich met plezier aan. Je kiest de service- of softwareoplossing die je bedrijf als gegoten zit:

  • Flexsourcing: onze hr- of payrollexperten werken zij aan zij bij je op kantoor
  • ARNO of Elvire software ter plaatse: je verwerkt je payroll en hr-gegevens volledig op onze maatwerksoftware en onder onze vleugels
  • Speciale statuten, detachering, educatief verlof, overuren, pensioen … we pakken het aan zoals het hoort

Vlotte en juiste aangiftes

De aangiftes naar de overheid - DfmA, DmfAPPL, Belcotax enzovoort - worden complexer en vragen meer en meer gespecialiseerde kennis. Ook als je je verloning niet aan ons uitbesteedt, biedt Acerta graag toegevoegde waarde in de aangifteprocessen naar de overheid. Hetzelfde geldt bij een tijdelijk personeelstekort of overbelaste administratieve medewerkers. Reken op ons.

Mensen, het hart van je organisatie

Welk talent heeft je organisatie nodig? Welke talenten hebben je medewerkers? En vooral: hoe zorg je voor de beste match tussen beide? Een efficiënte organisatie draait op bekwame, tevreden en gedreven mensen. Als strategische partner verdiepen wij ons in je hr-processen en denken met je mee op korte én lange termijn. We staan je hr-afdeling professioneel en met de glimlach bij. Met heel veel ervaring en met software op maat, waaronder de Acerta Talent Twister®.

Levenslang leren

Jezelf blijven ontwikkelen is een verstandig plan dat voldoening en succes geeft, ook als leidinggevende. Acerta verzorgt tal van relevante opleidingen en workshops voor de publieke sector. Specifieke training of coaching nodig? Bij ons ben je zeker van kwaliteit op maat.

Vind je opleiding

30 % korting op ons opleidingsaanbod!

Als organisatie uit de publieke sector geniet je met 30 % korting van het algemeen opleidingsaanbod van Acerta (niet geldig voor de opleidingen specifiek op maat van de social profit).

Sociaal-juridisch tiptop

De gespecialiseerde juristen van Acerta volgen dagelijks de juridische en sociale wetgeving op en geven advies in de complexe materie van tewerkstellingen in de overheid. Zowel de regelgeving over de statutairen als die over de contractuelen hebben voor hen geen geheimen.

Onze experts zoeken het uit

Rechtspositieregelingen, arbeidswetgeving, fiscaliteit en sociale zekerheid evolueren constant. Een deel van ons expertenteam spitst zich toe op de legale afspraken en plannen voor jouw sector. Ze krijgen hun informatie ook uit eerste hand, van overheden en sociale partners. Zodra onze juristen nieuws hebben, hoor jij het ook. In klare taal.

Alle kennis overzichtelijk verzameld

Acerta bundelt alles wat je moet weten op sociaal-juridisch en fiscaal vlak in de Bestuurswijzer, de kennisdatabank voor de publieke sector:

  • De wetgeving van jouw sector(en)
  • Jouw Gids lokale besturen en de inhoud van je cao's
  • Jouw verplichtingen als werkgever
  • Barema’s voor loon, bonussen, verplaatsingsvergoedingen enzovoort

Overleg en onderhandelingen

Acerta kan als luisterend oor en woordvoerder optreden bij sectoroverleg en onderhandelingen met overheden, subsidiërende organen, koepelorganisaties enzovoort. We onderhouden goede contacten met vele Raden van Bestuur en hebben ervaring met corporate governance.