Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Performance en motivatie

Leestijd: Later lezen?

Gemotiveerde werknemers presteren beter en blijven langer tevreden. Je medewerkers duurzaam motiveren doe je best regelmatig én vanuit een positieve invalshoek. Door constructieve feedback en nieuwe groeikansen binnen of buiten je bedrijf te bieden, sla je twee vliegen in één klap: betere prestaties en een groter engagement.

Prestaties evalueren

De traditionele evaluatiecyclus is klaar voor verandering. Continue feedback zorgt voor een betere balans tussen prestaties, tevredenheid en bedrijfssucces. Door regelmatig samen te zitten kun je sneller bijsturen of inspelen op (groei-)signalen die je medewerker je geeft.

Rematching: interne mobiliteit

Vergeet witte raven: (h)erken talent onder je eigen dak, en investeer in opleidingen om huidige en toekomstige vacatures in te vullen. Werknemers veranderen niet graag van werkgever, wél van jobinhoud. Stoom hen dus klaar voor een rol die beter past bij hun talenten en competenties én bij jouw bedrijfsnoden.

Externe rematching

Veel medewerkers staan er zelfs voor open om onder jouw vleugels elders aan de slag te gaan. Werkgeversgroeperingen en co-sourcing maken het vandaag mogelijk om je medewerkers te ‘delen’. De overheid faciliteert deze externe rematching van je talenten.

Het evaluatiegesprek

In een evaluatiegesprek beoordeel je samen met je medewerker de afgelopen periode. Je legt werkpunten vast, maar geeft ook de nodige motivatie voor de komende periode. Met een evaluatiegesprek zorg je ervoor dat jij en je medewerker op dezelfde lijn liggen.

Talentontwikkeling van medewerkers

Talentontwikkeling is een win-win voor werkgever en medewerker. Jij vindt een antwoord op de nijpende arbeidskrapte en je medewerker vindt de nodige uitdaging. Maak van talentontwikkeling de grootste troef van je bedrijf.

Teambuilding

De doelstelling van je bedrijf worden pas gehaald als al je medewerkers samenwerken als een team. Om die samenwerking te bevorderen kan je een teambuilding organiseren. Zo bouw je een team met een sterk fundament.

Performance management

Ontplooi je het talent van je medewerkers optimaal? Presteren zij met de glimlach? En haal je vlotjes je bedrijfsdoelstellingen? Performance management geeft waardevolle inzichten én resultaten om op voort te bouwen.

Competentie ontwikkelen

Competentie is de som van de kennis, ervaring en attitude van een medewerker. Hoe beter die som klopt met de missie en de cultuur van je onderneming, hoe groter de kans op succes en tevredenheid. Coachen is de boodschap.

Talentbewustzijn vergroot retentie

Talentbewuste medewerkers zijn minder geneigd om van job te veranderen. Neem als werkgever je rol van talentcoach op. Zo ontdek en stimuleer je talent dat in jouw bedrijf groeit en bloeit. Goed voor de tevredenheid van je medewerkers en dé voorwaarde voor een wendbare organisatie.

Meer engagement van je medewerkers

Loont het om te investeren in menselijk kapitaal? Absoluut. Met het juiste talent op de juiste plaats maak jij het verschil. Je medewerkers zijn tenslotte de belangrijkste bouwstenen van je organisatie. Beschouw je bedrijf als een kweekvijver voor talent en verzilver het engagement van je medewerkers.

Evalueer je medewerkers

Het klassieke evaluatiegesprek is voorbijgestreefd. Wie voortdurend constructieve feedback geeft, kan zijn medewerkers sneller bijsturen en inspelen op hun groeikansen en -signalen.

Bijscholing

Investeren in je medewerkers is investeren in de toekomst van je organisatie. Door ze bij te scholen bijvoorbeeld: beschouw het als een kans waar je morgen de vruchten van plukt.

Inventariseer je medewerkers in een functieclassificatie

Je medewerkers op een objectieve manier evalueren, waarderen en verlonen: dat is voor jou als werkgever ontzettend belangrijk. Maar dan moet je wel een goed zicht hebben op hun jobinhoud en de vereisten die daarbij horen. Dat doe je met een uitgewerkte functieclassificatie. Welke past het best bij jouw onderneming, en hoe begin je eraan?

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers