Performance en motivatie

Motiveren doet presteren

Leestijd: Later lezen?

Gemotiveerde werknemers presteren beter en blijven langer tevreden. Je medewerkers duurzaam motiveren doe je best regelmatig én vanuit een positieve invalshoek. Door constructieve feedback en nieuwe groeikansen binnen of buiten je bedrijf te bieden, sla je twee vliegen in één klap: betere prestaties en een groter engagement.

Prestaties evalueren

De traditionele evaluatiecyclus is klaar voor verandering. Continue feedback zorgt voor een betere balans tussen prestaties, tevredenheid en bedrijfssucces. Door regelmatig samen te zitten kun je sneller bijsturen of inspelen op (groei-)signalen die je medewerker je geeft.

Rematching: interne mobiliteit

Vergeet witte raven: (h)erken talent onder je eigen dak, en investeer in opleidingen om huidige en toekomstige vacatures in te vullen. Werknemers veranderen niet graag van werkgever, wél van jobinhoud. Stoom hen dus klaar voor een rol die beter past bij hun talenten en competenties én bij jouw bedrijfsnoden.

Externe rematching

Veel medewerkers staan er zelfs voor open om onder jouw vleugels elders aan de slag te gaan. Werkgeversgroeperingen en co-sourcing maken het vandaag mogelijk om je medewerkers te ‘delen’. De overheid faciliteert deze externe rematching van je talenten.

Re-integratie na ziekte

Een goed talentenbeleid? Zie ook langdurig afwezige medewerkers niet over het hoofd. Maar wacht niet te lang. Een proactief re-integratietraject verlaagt de drempel en stimuleert een succesvolle terugkeer in een nieuwe rol die een win-win betekent voor jullie beiden.

Welzijn op het werk

De motor van je organisatie? Je medewerkers! Goed personeel aantrekken is niet simpel, ze behouden vaak nog minder. Als werkgever wil je een veilige werkomgeving creëren met een gezonde work-life balance. Dat alles leg je vast in een verplicht preventieplan. Wij helpen je een uitgebreid plan op te stellen volgens de noden van jouw bedrijf én volgens de correcte wettelijke bepalingen.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers