Acerta voor Zelfstandigen

Individuele pensioentoezegging (IPT)

Individuele pensioentoezegging (IPT)

Als bedrijfsleider van een vennootschap kun je je pensioen verder aanvullen via de Individuele Pensioentoezegging (IPT). Deze IPT is een individuele levensverzekering. De bijdrage wordt betaald door je vennootschap en is aftrekbaar van je brutowinst.

Je vennootschap betaalt de bijdrage, maar jij bent persoonlijk de verzekerde én begunstigde. De spaarpot is meteen jouw privé-eigendom. Bij uitkering geniet je van een voordelige eindbelasting.

  • Met een IPT ben je zeker van het opgebouwde pensioenkapitaal, zelfs als je je vennootschap na verloop van tijd stopzet of verkoopt. De opgebouwde reserves zijn immers definitief verworven.
  • De IPT-premie is voor de vennootschap bovendien aftrekbaar als beroepskost, op voorwaarde dat de 80%-regel wordt nageleefd. Je totale pensioenopbouw (wettelijk + aanvullend pensioen) mag dan niet meer bedragen dan 80% van je laatste normale bruto jaarbezoldiging.
  • Wanneer je na je pensioen het gespaarde bedrag ontvangt, wordt (enkel op het kapitaal) een eenmalige belasting geheven tegen een voordelig tarief.
Ontvang een persoonlijk voorstel

Ontvang een persoonlijk voorstel

Laat je gegevens achter en een expert van team verzekeringen zal jou een voorstel bezorgen. 

Bezorg me een voorstel
Acerta Verzekeringen CVBA, Heizel Esplanade PB 65 1020 Brussel, BE 0703.952.160 - RPR Brussel, verbonden agent van KBC Verzekeringen NV