Vorige

Heb jij al een goed uitgewerkt financieel plan voor de start van je zaak?

24 februari 2020 Starters
Nicolas Pevenage

“Is mijn idee financieel wel haalbaar?” “Met welke uitgaven moet ik rekening houden?” “Hoeveel hou ik netto over als zelfstandige? Om je te helpen in je zoektocht naar informatie over financiële planning, lanceert Acerta de Netto Planner. Met deze online tool ontdek je de relatie tussen je inkomsten, je uitgaven en de financiering daarvan en hoeveel je netto uiteindelijk zal overhouden. Uit een rondvraag bij bijna 1300 zelfstandigen blijkt immers dat 6 op 7 van hen geen goed uitgewerkt businessplan heeft of had bij de opstart van zijn activiteiten.

Leestijd: Later lezen?

Wie zoekt, die vindt… niets?

Twee op de drie zelfstandigen die beginnen zonder businessplan, hebben vooraf wel actief informatie gezocht. Ofwel over een financieel plan, over prijsbepaling, inkomsten en kosten, over concurrentie en leveranciers of over investeringen en financieringsmogelijkheden. Maar de juiste informatie vinden, blijkt niet altijd even eenvoudig: minder dan de helft van degenen die financiële informatie zoeken, vindt die ook.

In hun zoektocht naar advies en informatie, worden starters met zoveel complexe informatie geconfronteerd en via zoveel verschillende bronnen (boekhouder, collega’s, de bank, hr-partners enz.); dat ze het niet verwerkt krijgen tot een degelijk business plan. Om startende eenmanszaken bewuster te laten nadenken over de financiële kant van hun activiteit, ontwikkelden we de Netto Planner.

Netto Planner voor startende eenmanszaken

Via de Netto Planner kan je een realistische en visuele simulatie maken van je netto-inkomen. In vijf stappen helpen we je een persoonlijk financieel plan op te maken, dat je kan meenemen naar je boekhouder.

Hoe werkt het?

  1. Vul enkele gegevens in over je situatie als toekomstige zelfstandige;
  2. Vul de verwachte inkomsten van je eenmanszaak in;
  3. Vul je uitgaven in;
  4. Geef aan hoe je je eenmanszaak zal financieren;
  5. Download je Netto Plan.

Bereid je eenmanszaak financieel voor met de Acerta Netto Planner

Simuleer je inkomsten en uitgaven en stel een financieel plan op.

Naar de Netto Planner

Deel dit artikel

Geschreven door Nicolas Pevenage

Verantwoordelijke digitalisering en innovatie bij Acerta

Gerelateerde artikels

Starters

Intellectuele eigendom

06 maart 2024
Els Schellens

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming is er veel te overwegen: ondernemingsplannen, financiële haalbaarheid, marktanalyse, en klantenfeedback. Een aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het beschermen van intellectuele eigendom (IE).

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: op welke kosten moet je je voorzien?

02 januari 2024

Om zelfstandige te worden heb je meestal geen startkapitaal nodig. Maar er komen wel kosten bij kijken. Overloop hier de belangrijkste kostenposten.

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: dé starterspagina

02 januari 2024

Als je voor jezelf wil beginnen, zijn er heel wat knopen door te hakken. Op deze ultieme starterspagina vind je alle vragen die je je best stelt – en de weg naar alle antwoorden.

Lees meer