Vorige

Hoe lang blijf jij mij trouw?

14 juli 2022 Britt Winnepenninckx Werkgevers

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend om goede medewerkers aan boord te halen. Het kost tijd, toewijding én ook een hap uit je budget. Heb je de juiste match gevonden? Dan hoop je natuurlijk dat jullie aan een positieve, vruchtbare en langdurige werkrelatie kunnen bouwen. Maar hoe lang blijft een medewerker zijn bedrijf trouw?

Leestijd: Later lezen?

Gemiddelde anciënniteit blijft stabiel

Acerta dook in zijn cijfers op zoek naar de gemiddelde anciënniteit van medewerkers. Wat blijkt? Dit blijft al enkele jaren stabiel rond de 11 jaar hangen. Pakweg tien jaar geleden was dat een half jaar minder lang. De gemiddelde anciënniteit is het hoogst in de financiële sector (24 jaar), de social profitsector (12 jaar) en bij de overheid (12 jaar).

Wanneer we naar de mediaan kijken, dan ligt dat met 8 jaar lager dan de gemiddelde anciënniteit. Er zijn dus evenveel mensen die minder dan 8 jaar anciënniteit hebben, als medewerkers die meer dan 8 jaar anciënniteit hebben.

Jobmobiliteit bevordert duurzaamheid

Je denkt nu wellicht dat die aanwervingsinvestering toch niet verloren is als je medewerker (gemiddeld) 10 jaar aan boord blijft. Vergis je niet, een hoge anciënniteit betekent niet dat je op je lauweren kan rusten, want je medewerkers raken (gemiddeld na vijf jaar) uitgekeken op hun functie als deze nooit verandert. En dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op de motivatie en productiviteit.

Hoe hou je de werknemer-werkgeverrelatie dan fris? Dialoog is – zoals in elke relatie – cruciaal. Spreek met je medewerkers over hoe zijn job eruit zal zien in de toekomst. Uit de Talent Pulse-bevraging, uitgevoerd in samenwerking met StepStone, blijkt dat 75% nog nooit een dergelijk gesprek heeft gehad. Bovendien heeft 61% geen zicht op toekomstige loopbaanmogelijkheden bij zijn huidige werkgever. Nochtans geven werknemers aan dat het belangrijk is om zicht te hebben op de kennis en competenties die nodig zijn voor een job als ze nieuwe rollen willen opnemen. Wie het gevoel heeft een duurzame loopbaan te hebben, heeft trouwens vaker zicht op wat zijn toekomstige loopbaanmogelijkheden zijn bij zijn huidige werkgever (54% t.o.v. 25%). En dat bevordert natuurlijk de retentie.

Wist je dat je met connect HR Office eenvoudig evaluatiemomenten inplant met jouw medewerkers? Dat is meteen een goede start van het gesprek. 

Werkgever en werknemer kiezen best samen de weg (loopbaan) die enerzijds zinvol en werkbaar is voor de medewerker, maar die ook gericht is op het waarborgen van de continuïteit van de organisatie. Wil je ook een duurzaam loopbaanbeleid? De hr-experten van Acerta ondersteunen je.

Duurzame loopbanen als oplossing voor de arbeidskrapte

Duurzame loopbanen zijn het antwoord op de hr-uitdagingen van vandaag en de komende decennia. En ja, er zijn hindernissen en valkuilen op de weg naar duurzame loopbanen, maar de opportuniteiten zijn groter. We helpen je ze graag ontdekken. 

Download de whitepaper Herbekijk het Acerta Panel Webinar

Deel dit artikel

Britt Winnepenninckx 2022

Geschreven door Britt Winnepenninckx

Experte Talent bij Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren
Werkgevers

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren

22 juni 2022 Kathelijne Verboomen

Werken rond duurzame loopbanen biedt een antwoord op verschillende hr-uitdagingen. Je medewerkers zullen gelukkig, gezond en productief aan het werk blijven. Stof voor een leerrijk Acerta Panel Webinar.

Lees meer
3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven
Werkgevers

3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven

07 juni 2022 Britt Winnepenninckx

Je hele loopbaan bij dezelfde werkgever werken is verleden tijd. Dat bevestigt de Talent Pulse, onze jaarlijkse bevraging in samenwerking met StepStone bij meer dan 3000 werknemers. Amper 3 op de 10 werknemers hebben de intentie om hun volledige loopbaan bij dezelfde werkgever te blijven.

Lees meer
Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?
Werkgevers

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?

24 mei 2022 Annelies Baelus

Aanpassingsvermogen is de belangrijkste vaardigheid van de toekomst. De arbeidskrapte, economische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat medewerkers zich snel en flexibel moeten kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Maar hoe weet je of je sollicitant wel een goede portie aanpassingsvermogen bezit?

Lees meer