Vorige

Wat verandert er in september voor werkgevers?

29 augustus 2022 Miet Vanhegen Werkgevers

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in september 2022.

Leestijd: Later lezen?

Franstalig onderwijs: nieuwe vakantieregeling

Het Franstalige onderwijs past voor het eerst de hervorming van de schoolvakanties toe. Welke gevolgen zijn er voor de organisatie van het werk? En welke oplossingen kunnen werkgevers en werknemers in staat stellen om een nieuw evenwicht te vinden? Je leest er meer over in dit artikel.

Nieuwe maatregelen om werklozen te activeren

Vanaf 1 september zijn er nieuwe maatregelen om werklozen aan de slag te krijgen. Wie aan de slag gaat in een knelpuntberoep of in een ander gewest gaat werken dan waar hij/zij woont, behoudt een deel van zijn werkloosheidsuitkering. Toch als aan de voorwaarden voldaan wordt. Je leest er hier meer over.

Nieuwigheden opleidingsverlof

Het nieuwe schooljaar brengt nieuwigheden voor zowel het Vlaams opleidingsverlof (in Vlaanderen) als het stelsel van betaald educatief verlof (in Wallonië en Brussel). Het gaat o.a. om een nieuw bedrag van begrensd maandloon, de deadline voor het indienen van de terugbetalingsaanvraag, een verlenging van het gemeenschappelijk initiatiefrecht bij het Vlaams Opleidingsverlof (VOV) en een versoepeling van de minimumvoorwaarden van het VOV. Lees er meer over in deze blog.

Duaal leren wordt aantrekkelijker

Vlaanderen wil meer animo creëren voor het duaal leren door het ook mogelijk te maken voor cursisten in het volwassenonderwijs en door het systeem in het secundair onderwijs meer toegankelijk en aantrekkelijker te maken. Je leest hier meer over de wijzigingen die plaatsvinden vanaf 1 september.

Nieuwe dagvergoedingen voor binnenlandse dienstreizen

De kostenvergoedingen die werkgevers uit de privésector belastingvrij kunnen betalen voor binnenlandse dienstreizen van hun medewerkers, worden verhoogd vanaf september. Dit komt omdat de spilindex voor de indexatie van de sociale uitkeringen en wedden van ambtenaren in juli 2022 overschreden is. Meer details hierover lees je in dit artikel.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

Acerta_Miet Vanhegen.png

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Arbeidsdeal: overzicht van de maatregelen
Werkgevers

Arbeidsdeal: overzicht van de maatregelen

30 september 2022 Annelies Bries

Het wetsontwerp over de arbeidsdeal is goedgekeurd. De bedoeling van de arbeidsdeal is om zo veel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. De nadruk ligt op flexibiliteit voor werkgevers en werknemers. Wat staat er in het wetsontwerp? Welke maatregelen treden in werking? We geven je een overzicht.

Lees meer
Re-integratietraject 2.0: nieuwe reglementering vanaf oktober 2022
Werkgevers

Re-integratietraject 2.0: nieuwe reglementering vanaf oktober 2022

29 september 2022 Miet Vanhegen

Het re-integratietraject voor arbeidsongeschikte werknemers wijzigt vanaf 1 oktober 2022. De wijzigingen kaderen in het bredere hervormingsplan rond de aanpak van langdurig zieken. We geven je een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden van het re-integratietraject 2.0.

Lees meer
Wat verandert er in oktober voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in oktober voor werkgevers?

29 september 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in oktober 2022.

Lees meer