Vorige

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Nele Mertens Werkgevers

Heeft je organisatie – ondanks de coronapandemie – een goed resultaat behaald? Wil je graag je medewerkers extra belonen voor hun inzet? Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Leestijd: Later lezen?

Deadline schuift op naar 31 maart 2022

Sinds 1 augustus kan je je medewerkers belonen met een coronapremie. Deze premie ken je verplicht toe in de vorm van consumptiecheques voor een bedrag van maximaal 500 euro. Aangezien verschillende sectoren nog geen sectoraal akkoord hebben, zullen werkgevers drie maanden langer (dan de oorspronkelijk voorziene deadline van 31 december 2021) de tijd krijgen om de consumptiecheques te bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij. De toekenning moet wel nog gebeuren voor 31 december 2021, maar het bestellen en uitreiken kan dus nog tot 31 maart 2022. Het koninklijk besluit dat deze wijziging bevestigt, werd intussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Coronapremie: vrijwillig of opgelegd

De sectoren kunnen beslissen om de betaling van een coronapremie op te leggen. Zij kunnen in de bijhorende cao definiëren wat een goed resultaat is. Neemt jouw sector geen initiatief tot het toekennen van een coronapremie? Dan kan je als werkgever vrijwillig de coronapremie toekennen.

In beide gevallen moet je de waarde van de coronapremie in de vorm van consumptiecheques aankopen bij een handelaar of bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij.

Ontdek 4+1 manieren om je medewerkers te belonen

Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve manieren om te belonen bestaan die financieel interessanter zijn?

Beloon je medewerkers

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Strengere maatregelen vanwege omikronvariant
Werkgevers

Strengere maatregelen vanwege omikronvariant

30 december 2021 Ellen Van Grunderbeek

Het overlegcomité kwam op 22 december 2021 opnieuw samen om bijkomende maatregelen te treffen in de strijd tegen de oprukkende omikronvariant. We geven je een overzicht van de bijkomende maatregelen die, bovenop de bestaande maatregelen, vanaf zondag 26 december 2021 ingaan.

Lees meer
Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022
Werkgevers

Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022

29 december 2021 Tom Dirix

Het loon van meer dan 450.000 bedienden uit de privésector (PC 200) stijgt op 1 januari 2022 met 3,58%. Wat betekent deze indexering? Krijgen werknemers uit andere paritaire comités ook een loonindexering? We geven je een overzicht.

Lees meer
Bonussen in coronatijden: verrassend populair
Werkgevers

Bonussen in coronatijden: verrassend populair

23 december 2021 Karolien Van Herpe

Het coronajaar 2020 heeft de economie op zijn grondvesten doen schudden. Toch heeft die economische malaise bedrijven niet verhinderd om hun medewerkers een bonus te geven. In 2021 ontving een kwart van de bedienden een bonus. Bovendien is het gemiddelde bonusbedrag ongezien hoog, met iets meer dan 5300 euro. Verrassend? Toch wel!

Lees meer