Vorige

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Nele Mertens Werkgevers

Heeft je organisatie – ondanks de coronapandemie – een goed resultaat behaald? Wil je graag je medewerkers extra belonen voor hun inzet? Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Leestijd: Later lezen?

Deadline schuift op naar 31 maart 2022

Sinds 1 augustus kan je je medewerkers belonen met een coronapremie. Deze premie ken je verplicht toe in de vorm van consumptiecheques voor een bedrag van maximaal 500 euro. Aangezien verschillende sectoren nog geen sectoraal akkoord hebben, zullen werkgevers drie maanden langer (dan de oorspronkelijk voorziene deadline van 31 december 2021) de tijd krijgen om de consumptiecheques te bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij. De toekenning moet wel nog gebeuren voor 31 december 2021, maar het bestellen en uitreiken kan dus nog tot 31 maart 2022. Het koninklijk besluit dat deze wijziging bevestigt, werd intussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Coronapremie: vrijwillig of opgelegd

De sectoren kunnen beslissen om de betaling van een coronapremie op te leggen. Zij kunnen in de bijhorende cao definiëren wat een goed resultaat is. Neemt jouw sector geen initiatief tot het toekennen van een coronapremie? Dan kan je als werkgever vrijwillig de coronapremie toekennen.

In beide gevallen moet je de waarde van de coronapremie in de vorm van consumptiecheques aankopen bij een handelaar of bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij.

Ontdek 4+1 manieren om je medewerkers te belonen

Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve manieren om te belonen bestaan die financieel interessanter zijn?

Beloon je medewerkers

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid eindigt binnenkort
Werkgevers

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid eindigt binnenkort

02 juni 2022 Nele Mertens

De versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wordt binnenkort stopgezet. De procedure werd initieel ingevoerd vanwege de coronapandemie, en werd later uitgebreid vanwege de watersnood en het conflict in Oekraïne.

Lees meer
Hogere thuiswerkvergoeding mogelijk vanaf 1 juni 2022
Werkgevers

Hogere thuiswerkvergoeding mogelijk vanaf 1 juni 2022

01 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De elektriciteitskosten zijn sterk gestegen de afgelopen maanden. Het maximumbedrag voor een thuiswerkvergoeding wordt daarom ook opgetrokken vanaf 1 juni 2022.

Lees meer
Verlonen: niet alleen geld telt
Werkgevers

Verlonen: niet alleen geld telt

31 mei 2022 Ellen Roelants

Je medewerkers verlonen en belonen, hoe doe je dat precies? Uit recent onderzoek van Universiteit Gent blijkt dat het aanbieden van telewerk de honger naar een loonsverhoging remt. Verloning hoeft eigenlijk niet alleen uit ‘geld’ te bestaan, dat bewijst ook onderzoek van Acerta bij meer dan 2000 werknemers.

Lees meer