Vorige

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Werkgevers
Nele Mertens

Heeft je organisatie – ondanks de coronapandemie – een goed resultaat behaald? Wil je graag je medewerkers extra belonen voor hun inzet? Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Leestijd: Later lezen?

Deadline schuift op naar 31 maart 2022

Sinds 1 augustus kan je je medewerkers belonen met een coronapremie. Deze premie ken je verplicht toe in de vorm van consumptiecheques voor een bedrag van maximaal 500 euro. Aangezien verschillende sectoren nog geen sectoraal akkoord hebben, zullen werkgevers drie maanden langer (dan de oorspronkelijk voorziene deadline van 31 december 2021) de tijd krijgen om de consumptiecheques te bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij. De toekenning moet wel nog gebeuren voor 31 december 2021, maar het bestellen en uitreiken kan dus nog tot 31 maart 2022. Het koninklijk besluit dat deze wijziging bevestigt, werd intussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Coronapremie: vrijwillig of opgelegd

De sectoren kunnen beslissen om de betaling van een coronapremie op te leggen. Zij kunnen in de bijhorende cao definiëren wat een goed resultaat is. Neemt jouw sector geen initiatief tot het toekennen van een coronapremie? Dan kan je als werkgever vrijwillig de coronapremie toekennen.

In beide gevallen moet je de waarde van de coronapremie in de vorm van consumptiecheques aankopen bij een handelaar of bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij.

Ontdek 4+1 manieren om je medewerkers te belonen

Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve manieren om te belonen bestaan die financieel interessanter zijn?

Beloon je medewerkers

Deel dit artikel

Nele Mertens_acerta

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

Mobiliteitsoplossingen voor je werknemers: de fiets als favoriet

25 januari 2024
Charlotte Thijs

Een leasefiets, (elektrische) bedrijfswagen of mobiliteitsbudget? Er zijn veel mogelijkheden om je werknemers flexibel te belonen als het op mobiliteit aankomt. En dit kan ook nog eens op een groene en duurzame manier.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024
Chris Wuytens

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer