Vorige

(Gecertifieerd) accountant? Verlies deze deadlines in juni niet uit het oog

14 juni 2021 Accountants
Mieke Bruyninckx

De zon schijnt over het hele land, de zomer is in zicht. Je zou voor minder beginnen wegdromen van je welverdiende vakantie. Voor je op reis of op staycation vertrekt, moet je volgende zaken nog in orde brengen:

Leestijd: Later lezen?

(Dubbel) overbruggingsrecht aanvragen

Ook in juni kunnen verschillende types overbruggingsrecht aangevraagd worden. Klik hier voor een overzicht van de aanvraagformulieren.

Sectoren die heropenen op 9 juni, waaronder bioscopen, pretparken en fitnesscentra, genieten deze maand dubbel overbruggingsrecht. Ook de horeca heeft in juni recht op de dubbele uitkering, ongeacht of zij hun terras reeds in mei hadden geopend.

Houd er ook rekening mee dat de deadline voor het aanvragen van overbruggingsrecht voor de maanden oktober, november en december nadert, namelijk 30 juni. Deze termijn geldt voor alle soorten overbruggingsrecht.

Betalingsuitstel sociale bijdragen

Elke zelfstandige die met financiële moeilijkheden kampt door de coronacrisis, kan in 2021 een betalingsuitstel genieten voor de volgende bijdragen:

  • de voorlopige sociale bijdragen van het 2de kwartaal van 2021;
  • de eindafrekening over 2018 en 2019, die vervalt op 30 juni 2021.

Aanvragen moeten ingediend worden voor 15 juni 2021. Houd er rekening mee dat deze maatregel niet van toepassing op reeds betaalde bijdragen.

Overschakelen naar een ander sociaal secretariaat

Willen je klanten veranderen van sociaal secretariaat? Laat dit dan vóór 30 juni 2021 weten aan hun huidige sociaal secretariaat, zodat ze vanaf 1 januari 2022 kunnen overstappen.

Word partner van Acerta

Altijd op de hoogte blijven van belangrijke updates, nieuwtjes en wijzigingen? Word partner van Acerta, zodat je altijd een voetje voor hebt bij je klanten.

Partner worden

Deel dit artikel

Mieke Bruyninckx_acerta

Geschreven door Mieke Bruyninckx

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

vennootschapsrecht_acerta
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023
Mohamed Abrddane

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer
Accountants

Torenhoge inflatie: wat met de sociale bijdragen in 2023?

05 januari 2023
Bert Hens

De inflatie in België is torenhoog. Tussen 2022 en 2023 steeg de index met 11,9%. Als we vergelijken met 2020, is er zelfs een stijging van 18,3%. Wat is het effect van de torenhoge inflatie op de sociale bijdragen van zelfstandigen? En wat kan je als accountant doen?

Lees meer
Accountants

Energiecrisis: steunmaatregelen voor zelfstandigen

19 oktober 2022

De stijgende energieprijzen hebben een zware impact op veel zelfstandigen. Om die reden heeft de overheid een pakket steunmaatregelen uitgewerkt. Zitten jouw klanten in moeilijkheden? Adviseer hen over de federale steunmaatregelen.

Lees meer