Vorige

Financiële participatie verhoogt werknemersengagement

29 mei 2019 Werkgevers

Het werknemersengagement op de werkvloer verhogen? Dat doe je met participatief ondernemen. Althans, dat zegt 89% van de respondenten van de gezamenlijke bevraging van Acerta en Etion. Van de 324 bedrijven die deelnamen aan de enquête betrekt 88% hun werknemers actief bij de werking van het bedrijf. Een positieve evolutie met een positief effect op retentie.

 

Leestijd: Later lezen?

Participatief ondernemen zit in de lift

Door je medewerkers te betrekken verhoog je de betrokkenheid in je onderneming. De logica zelve, maar voor veel bedrijven was het gedurende lange tijd een ‘ver-van-hun-werkvloer-show’. Veelal door een gebrek aan expertise en knowhow. Dat in combinatie met de vele vooroordelen die er rond werknemersparticipatie bestaan – maar die gelukkig stilaan wegebben.

Vooral op lange termijn, heeft deze new way of working een gunstige invloed op je bedrijfswerking. Meer inspraak verhoogt de motivatie en productiviteit van je werknemers, en drukt het absenteïsme. 85% van de respondenten geeft aan dat participatief ondernemen resulteert in een hogere tevredenheidsgraad onder de werknemers. Verder gebruikt 1/5de ‘minder afwezigheden’ als collectieve doelstelling.

Intentie alleen niet voldoende voor een betere retentie

82% van de bevraagden linkt participatief ondernemen aan retentie. Toch laat de praktische uitwerking soms te wensen over. Vooral wanneer het gaat over de communicatie tussen werkgever en werknemer, is er werk aan de winkel. 1 op de 5 bedrijven houdt de werknemers onvoldoende op de hoogte rond de doelstelling en resultaten. Terwijl net het gevoel dat ze impact hebben en iets bijdragen leidt tot een sterkere binding met de onderneming. En dus tot een betere retentie. Ook wanneer de resultaten tegenvallen, bespreek je deze best zo snel mogelijk met je medewerkers. Zo voorkom je frustraties en onrealistische verwachtingen.

Financiële beloning is de sleutel tot blijvend succes

Almaar meer bedrijfsleiders introduceren een participatieve cultuur in hun onderneming. Maar je medewerkers inbreng geven en beslissingen laten nemen, heeft weinig zin wanneer ze niet mogen delen in de winst. Van de 88% van de werkgevers die participatief ondernemen, hangt 3 op de 5 er dan ook een financieel gevolg aan vast. 51% laat de werknemers delen in de financiële resultaten. Bedrijven die participatie koppelen aan het financiële luik, kiezen meestal (54%) voor de niet-recurrente resultaatsgebonden bonus (CAO90).

Een andere eenvoudige manier om je waardering te uiten, is de winstpremie. Via dit systeem kent je onderneming een deel of het geheel van de winst van een boekjaar (winst na belastingen) aan je medewerkers toe, in de vorm van een premie uitgekeerd in speciën. Andere manieren om je medewerkers te belonen en gemotiveerd te houden zijn warrants en een cafetariaplan. Een cafetariaplan situeert zich in de flexibele verloningssfeer en geeft je werknemers de mogelijkheid hun loonpakket mee samen te stellen.

Welke financiële beloning je ook kiest: het is belangrijk dat je je werknemer vertelt wat zijn of haar bijdrage hierin was. Een medewerker die weet dat zijn of haar inspanningen een verschil maken, blijft gemotiveerd. Bovendien verklein je zo de kans dat variabele verloningen al snel als een verworven recht worden beschouwd. Want tenslotte zou een gezonde onderneming het ultieme en gemeenschappelijke doel moeten zijn.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

Mobiliteitsoplossingen voor je werknemers: de fiets als favoriet

25 januari 2024
Charlotte Thijs

Een leasefiets, (elektrische) bedrijfswagen of mobiliteitsbudget? Er zijn veel mogelijkheden om je werknemers flexibel te belonen als het op mobiliteit aankomt. En dit kan ook nog eens op een groene en duurzame manier.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024
Chris Wuytens

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer